Lapuan Taidemuseo

11.2.2020–23.5.2020

 Sisäänpääsy museokortilla
Näyttely

VILLE VUORENMAA

Aika joka minulle on annettu -näyttely esittelee kuvataiteilija ja muusikko Ville Vuorenmaan intensiivisiä akvarellimaalauksia.

“Ne aiheet, joista lopulta päädyn tekemään maalausta, ovat aina sellaisia, jotka mielestäni jotenkin saattaisivat toimia visuaalisessa muodossa ja jotka intuitiivisesti tuntuvat kiinnostavilta, tärkeiltä ja itselleni antoisilta ja jollain tavalla todelta. Jotkut maalausteni kuva-aiheet tulevat suoraan omasta elämästäni ja kokemuksistani. Toiset ovat enemmän mielikuvituksen tuotetta, mutta monesti niissäkin on pohjalla joku henkilökohtainen tunne tai ajatus.”

“Huomaan että lapsena ruutupaperille piirtelemäni rock-musiikkiaiheet tai sarjakuvahahmot palaavat välillä nykyäänkin maalauksiini, hiukan muuttuneina tosin. Ehkä lapsuudesta tuttujen aiheiden uudelleen kuvaaminen on osittain yritystä saada kosketus lapsuuteen, ymmärtää sitä. Niissä on kyse leikistä, kuvittelusta. Kuvataiteessa aikuisella on lupa leikkiä. Ja leikissä on kyse todellisuuden, oman itsensä sekä ympäröivän maailman, käsittelemisestä, niiden ymmärtämiseen tähtäävästä toiminnasta sekä omien maailmojen luomisesta. Tässä kohtaa leikki ja kuvataiteen tekeminen voivat näyttäytyä hyvin samanlaisilta.”

Ville Vuorenmaa


Näyttelyn teosten sisällöt vaihtelevat fiktiivisistä aiheista tositapahtumiin ja teoksissa vilahtavat silloin tällöin myös taiteilijan lapualaisjuuret. Kuva-aiheita täydentävät eri puolille maalausta leviävät tekstipinnat, jotka selventävät teosten monitasoisia sisältöjä.

Lapualla vuonna 1980 syntynyt Ville Vuorenmaa on saanut monipuolisen kuvataideopin Limingan kuvataidekoulussa, Rovaniemellä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa ja Taideakatemiassa Turussa. Vuorenmaa valittiin vuonna 2015 ensimmäiseksi Vuoden nuoreksi eteläpohjalaiseksi taiteilijaksi. Alfred Kordelinin säätiön työskentelyapuraha vuodelle 2019 ja uusi työhuone Helsingissä entisessä Lapinlahden sairaalassa mahdollistivat hänelle täysipäiväisenä taiteilijana työskentelyn ja näyttelyihin valmistautumisen.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Lapuan Taidemuseo
Kulttuurikeskus Vanha Paukku

044 438 4520

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

Vapaa pääsy.

Maksutavat

käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit.

 • facebook
 • instagram

Aukioloajat

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti valtion ja kuntien museot ovat suljettuina 13. huhtikuuta saakka. Yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden suositellaan toimivan samoin.

Museon näyttelyt

Näyttelyn tekstit kielillä

Kohdetta lähellä olevat museot

 • Seinäjoen museot, Etelä-Pohjanmaan museo
   
   

  Seinäjoen museot, Etelä-Pohjanmaan museo

  Törnävän museoalueelle on siirretty yhteensä 18 vanhaa, 1600-1800 -luvuilta olevaa talonpoikaisrakennusta eri...

   
 • Seinäjoen taidehalli
   
   

  Seinäjoen taidehalli

  Nykytaidetta, tapahtumia, elämyksiä Seinäjoen taidehallissa.

   
 • Suojeluskunta- ja lottamuseo
   
   

  Suojeluskunta- ja lottamuseo

  Vapaaehtoisen maanpuolustuksen museo Alvar Aallon Etelä-Pohjanmaan suojeluskuntapiirin ja Lotta Svärd...

   
 • Nelimarkka-museo, Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo
   
   

  Nelimarkka-museo, Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo

   
 • Tupakkamakasiini, Pietarsaaren museo
   
   

  Tupakkamakasiini, Pietarsaaren museo

   
 • Malmin talo, Pietarsaaren museo
   
   

  Malmin talo, Pietarsaaren museo

   
 
 
 
 
 
 
.