Museokortti

10.8.2019

Tapahtuma

Museokortti-klubimatka: Mänttä - Serlachiusten taidekaupunki

Yleisön toiveesta toinen matka 10.8.! Lähde Museokortti-klubimatkalle Helsingistä tutustumaan yhteen Suomen museomaailman kirkkainpaan tähteen Mänttään ja Serlachius museoihin!

Mänttä on noussut kertaheitolla Suomen museomaailman kirkkaimpien tähtien joukkoon. Pieni pohjoispirkanmaalainen kaupunki on muuttanut imagoaan hetkessä paperikylästä sykkiväksi taidekaupungiksi. Näin perustellaan Serlachius-museoiden valintaa Vuoden 2016 kotimainen matkailuyritys palkinnon saajaksi.

Göstä Serlachius oli jo 1920-luvulla tunnettu taidekeräilijä ja aloitti silloin suunnittelemaan omaa Museota. Nyt lähes 100 vuotta myöhemmin museo on sellainen kuin vuorineuvos aikanaan toivoi.


Museokortti ja Åbergin Linja järjestävät jo perinteeksi muodostuneen kesämatkan Mänttään Serlachiusten paperipatruunoiden valtakuntaan. Museokorttilaisten toiveesta tälle kesälle järjestetään toinen matka 10.8. Aikaisempaan matkaan 20.7. voi tiedustella peruutuspaikkoja.

OSTA LIPPUSI 10.8. KLUBIMATKALLE:
https://aberginlinja.bussimatkat.fi/matka/86426
Museokortilla 96 €
Ilman Museokorttia 110 €


MATKAOHJELMA:

8:00
Lähtö Helsingistä (Kiasman edestä)
Matkalla kuulemme museovinkkaaja Soili Poikosen kertomuksia museoista ja museokortista.


klo 11.45
Lounas Göstan ravintolassa on maukas ja rentouttava hetki upeassa puistomaisemassa. Pöytiin tarjoiltu lounas on aina valmistettu
päiväntuoreista raaka-aineista.

Muistathan valita ruuan varauksen yhteydessä ja laittaa lisätietokohtaan mahdolliset erityisruokavaliot, jotta voimme ilmoittaa ne ajoissa ravintolaan


klo 13.00
Göstan opastettu kierros - Tutustumme kierroksen aikana Göstan näyttelyihin kartanossa ja paviljongissa. Kuulemme Serlachiuksen teollisuussuvun vaiheista ja kartanon elämästä.


klo 14.00
Omatoiminen kierros Göstassa


klo 15.00
Siirtyminen bussilla Serlachius-museo Gustafiin


klo 15.15
Gustafin opastettu kierroksen teemme oppaan johdolla museossa, joka on täynnä tarinoita. Tutustumme entisen pääkonttorin upeaan arkkitehtuuriin ja vierailemme sen näyttelyissä.


klo 16.15
Iltapäiväkahvit Gustafissa
Paperiperkele -näyttely

noin 20:30-21:00
Saapuminen Helsinkiin

Matkan hintaan sisältyy kuljetus ja mainittu ohjelma.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Tapahtuma-tyypit