Museokortti etsii seikkailijoita
 

Kieppi Kokkolan luonnontieteellinen museo

30.10.2018–7.2.2019 NÄYTTELY/TAPAHTUMA PÄÄTTYNYT

Näyttely

Briljanttia! -näyttely, Amuletit ja jalokivet -työpaja

Kieppi, Kokkolan luonnontieteellinen museo järjestää yhteistyössä Lasten ja nuorten kuvataidekoulun kanssa näyttelyn sekä työpajan, jossa perehdymme kivien hiontaan ja käyttöön koruina sekä amuletteina.

Ei Museokortti-museo

”Erilaiset amuletit ovat kiehtoneet ihmisiä jo alkuajoista lähtien. Ne ovat tuottaneet kantajalleen onnea, suojelleet häntä tai jopa muistuttaneet jostain tärkeästä asiasta. Kuvataidekoulun oppilaiden amulettitulkinnoissa voit nähdä myös mystisyyttä, loisteliaisuutta sekä toiveikkuutta. Amuletteja on työstetty piirtäen, maalaten, muovaillen ja grafiikan tekniikoilla.

Jalokivien väriloisto sekä hiottujen kivien geometriset muodot ovat myös inspiroineet oppilaita. Oppilaiden kanssa on pohdiskeltu muun muassa sitä, kuinka pienet kivensirut saavat ihmiset matkustamaan tuhansia kilometrejä, maksamaan päätähuimaavia summia ja jopa taistelemaan saadakseen niitä itselleen. Jalokivillä ja arvokkailla koruilla käyttäjä myös kertoo viestejä ympäristölleen; esimerkiksi kuninkaallisilla kookkaat jalokivet viestivät asemasta ja arvokkuudesta. Arvokkaan jalokivilahjan antaja kertoo lahjan saajalle tämän olevan erityisen tärkeä ja rakas."

Viljo Nissisen mineraalikokoelmasta löytyvät monet harvinaisetkin mineraalit ja niiden jalot muodot. Hänen kokoelmansa näytteet herättävät ihastusta loistollaan ja harvinaisuudellaan.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Kieppi Kokkolan luonnontieteellinen museo
Pitkänsillankatu 26, 67100 Kokkola

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Ei Museokortti-museo

0 €

  • facebook
  • instagram

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Museo on toistaiseksi suljettu tammikuussa sattuneesta tulipalosta johtuen.

Näyttelyn tekstit kielillä