Joulumainios
 

Kuntsin modernin taiteen museo

22.9.2018–13.1.2019

 Sisäänpääsy museokortilla
Näyttely

Glitch Art

Glitch Art on teknologiassa, tietojärjestelmissä ja käyttöliittymissä ilmeneviin virheisiin eli ”glitcheihin” keskittyvä taidenäyttely.

Voit ostaa Museokortin tästä museokohteesta tai verkosta

Pohjoismaisellakin tasolla uraauurtava näyttelykokemus yhdistää taidetta ja tiedettä eri näkökulmista, kokijaa haastaen.

Näyttelyn ovat yhteistyössä toteuttaneet Kuntsin modernin taiteen museo ja Vaasan yliopisto. Sen kuraattorina toimii Tanja Sihvonen, joka on pelitutkija, digitaalisen median asiantuntija ja viestintätieteiden professori Vaasan yliopistossa.

Uusia näkökulmia teknologiaan ja todellisuuteen
Glitch Art -näyttelyssä virheitä, niiden syntyä ja seurauksia tutkitaan niin yksilön kuin yhteiskunnankin näkökulmasta. Glitchien avulla nostetaan esiin myös isoja poliittisia kysymyksiä, joita tarkastellaan sekä yksittäisten teosten kautta että teosten välisessä vuoropuhelussa. Näyttely liittyy ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin kuten tietoturvaan, tilastoaineistojen käyttöön ja tulkintaan, kyberuhkiin ja informaatiovaikuttamiseen.

Näyttelyssä on mukana glitchin ideaa oivaltavasti ilmentäviä installaatioita, videoteoksia, veistoksia, valokuvia, tekstiiliteoksia ja maalauksia. Ilmiötä havainnollistetaan myös vanhojen laitteiden, tietokoneohjelmien sekä näyttelyssä pelattavien pelien avulla. Niiden joukossa on muun muassa maailman huonoimpana pelinä pidetty ja hupaisista bugeistaan tunnettu E.T. the Extra-Terrestrial (Atari, 1982).

Virheitä ja rikkinäisyyttä eri tavoin pohtivat teokset johdattavat näyttelyvieraan retrofuturistiseen tilaan, jossa koettua todellisuutta horjutetaan eri tavoin. Dystooppiset tulevaisuudenkuvat huipentuvat IC-98:n videoinstallaatioon Abendland (II The Place that Was Promised, III The Edge That Was Set) (2013), joka kuvaa ihmisen jälkeistä aikaa myyttisessä ulottuvuudessa. Näyttely päättyy kuitenkin lohdun sanomaan: rikkinäisyyden hyväksyminen ja säröjen paikkaus saavat kintsugi-tekniikan avulla palaset loksahtamaan uudestaan paikoilleen.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Kuntsin modernin taiteen museo
Sisäsatama, 65100 Vaasa

040 183 0440

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

9 / 6 / 0 €

Maksutavat

Käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit. Kuntoseteli. Smartum.

 • facebook

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-17:00
Ke 11:00-17:00
To 11:00-17:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Museon näyttelyt

Näyttelyn tekstit kielillä

Kohdetta lähellä olevat museot

 • Carlsron museo
   
   

  Carlsron museo

  Kaunis Carlsro on ainutlaatuinen 1800-luvulta alkuperäisessä kunnossa säilynyt herraskartano.

   
 • Stundars museo ja kulttuurikeskus
   
   

  Stundars museo ja kulttuurikeskus

  Tule kokemaan minkälaista elämä oli 1900-luvun alussa ruotsinkielisen Pohjanmaan maaseudulla.

   
 • Tikanojan taidekoti
   
   

  Tikanojan taidekoti

   
 • Pohjanmaan museo
   
   

  Pohjanmaan museo

   
 
 
 
 
 
Yhdistä Museokortit