Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Wanda Holopainen, Naomi Holopainen, Priscilla Osei: Nkisink vrit eri tavalla?

Suomen valokuvataiteen museo, Helsinki

  • 5.4.2024–2.6.2024

Taiteilijat Naomi Holopainen, Wanda Holopainen ja Priscilla Osei tutkivat yksityisyyden ja julkisuuden vlist tasapainoilua sek nkyvyyden ja nkymttmyyden yhtymkohtia.

 

Taiteilijat Naomi Holopainen, Wanda Holopainen ja Priscilla Osei kutovat yhteen tarinoita kahdelta mantereelta pohtien, mit voidaan kommunikoida hiljaisuuden, rakenteellisen vaientamisen ja tarinoiden poispyyhkimisen keskell.

Taiteilijat ovat lhestyneet nit teemoja kyden niist vuoropuheluja valokuvaamiensa henkiliden, omien yhteisjens sek toistensa kanssa. He ovat perehtyneet yhdess siihen, mitk yksityisyyteen liittyvt olosuhteet vaikuttavat turvallisuuden tunteen syntymiseen ihmisten vlisess kommunikoinnissa ja suhteiden rakentamisessa.

Yksityisen ja julkisen vlinen raja voi muodostua monesta tekijst, kuten sensuurista tai selviytymisen strategioista. Esitettess epyhdenvertaisuuteen pohjaavia tarinoita, on tasapainoiltava jatkuvasti sen vlill, mit kannattaa paljastaa, ja mit jtt kertomatta. Sek valokuvauksessa ett taiteellisessa tyss luottamuksella on keskeinen rooli, ja sen voi saavuttaa vain sitoutumalla huolehtimaan siit jatkuvasti.

Valinta yksityisyyden ja julkisuuden vlill ei useinkaan ole yksinkertainen, ja siihen vaikuttavat monet ulkoiset paineet sek vallan dynamiikat. Pyht salaisuudet ja resonoivat tarinat voivat kuitenkin ylitt sanallisen viestinnn. Yksityisest voi tulla jaettua, kun yhteiset unelmat ja muistot muutetaan kuviksi. Lheisyys voi synty kameran vangitseman katseen kautta, tai sanojen vlisiin taukoihin.

Nyttelyn taiteilijat kutsuvat katsojat pohtimaan turvallisuuden, luottamuksen ja lheisyyden keskinist vuorovaikutusta, sek julkisen ja yksityisen tilan vlisi rajoja.

Naomi Holopainen, Wanda Holopainen ja Priscilla Osei tyskentelevt kaikki taiteen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden risteymiss. Tm nyttely on heidn ensimminen yhteinen projektinsa. Se valittiin esitettvksi Suomen valokuvataiteen museoon avoimen haun kautta, jonka teema tn vuonna on Kapinoiva Keho.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Suomen valokuvataiteen museo
Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, G-rappu, Helsinki

040 1922 300

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen valokuvataiteen museo, Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, G-rappu, Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/6/0 . Museokortilla ilmainen sisnpsy.
1.1.2024 alkaen 16/6/0

Maksutavat

kteinen, kaikki yleisimmt pankki- ja luottokortit, Museokortti, kulttuurisetelit

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-20:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Joka kuukauden viimeinen keskiviikko vapaa psy klo 17-20.

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot