Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Solbo - taiteilijatalo Hyvinkll

Museokeskus Taika, Hyvink

  • 8.6.2023–8.10.2023

 

Taiteilijat ovat aina tulleet Hyvinklle hyvien tytilojen perss. Jalmari Ruokokosken ja Tyko Sallisen ateljeetalot Humala ja Krapula todistavat sen. Mys Helene Schjerfbeck lysi aikanaan Hyvinklt tilaa el ja tyskennell. Myhemmin Solbon nimell tunnettu taiteilijatalo otti suojiinsa tyhns intohimoisesti suhtautuvia taiteilijoita, jotka muokkasivat osaltaan kaupungin kulttuurielm.

Hyvinkn taidemuseon keskuussa aukeava nyttely Solbo – taiteilijatalo Hyvinkll esitteleekin Solbon taiteilijatalon historiaa, ja siell viimeisten 55 vuoden aikana asuneiden ja tyskennelleiden taiteilijoiden tit.

Osoitteessa Solbonkatu 5 sijaitseva puinen rakennus valmistui 1900-luvun vaihteessa tysihoitolaksi. Sen jlkeen talo oli monenlaisessa kytss, kunnes vuonna 1968 tiloihin perustettiin Hyvinkn taiteilijatalo. Taiteilijatalon perustamiseen vaikutti voimakkaasti Hyvinkn kaupunki, joka vuokrasi omistamansa kiinteistn Suomen Taiteilijaseuralle ja tm edelleen taiteilijoille. Vuosikymmenien kuluessa talossa on asunut yhtens 23 taiteilijaa. Talo on edelleen aktiivisessa taiteilijatalokytss.

Taiteilijatalo tarjoaa neljlle taiteilijalle perheineen asuin- ja tyskentelytilat. Talo onkin tuonut Hyvinklle niin vastavalmistuneita kuin jo varttuneempia taiteilijoita, joille hyvn tyhuoneen saaminen on mahdollistanut tysipainoisen tyskentelyn. Taiteilijatalon asukkaat ovat mys tuoneet uudenlaista sislt kaupungin kulttuurielmn nyttelyin ja taidetapahtumina. Taiteilijatalon perustamisen myt Hyvink alettiinkin tuntea erityisesti kuvataiteita tukevana kaupunkina.

Nyt Solbon katon alla syntyneeseen taiteeseen on mahdollista tutustua Hyvinkn taidemuseolla, jossa taidehistorioitsija Merja Ilolan kuratoima nyttely tekee syvsukelluksen hyvinkliseen taidehistoriaan viimeisen viiden vuosikymmenen aikana.

Nyttelyn taiteilijat: Elina Hakaniemi, Jukka Ihalainen, Ahti Isomki, Antti Jantunen, Kirsti Jouhki, Markku Juuti, Pirkko Kolehmainen, Sirpa Lappalainen, Margareetta Liljeblad, Taisto Martiskainen, Olli-Pekka Merimaa, Maija Nuotio, Kaisu Paavilainen, Ari Rantamki, Raimo Reinikainen, Lauri Rikknen, Anneli Sipilinen, Ilpo Stor-Pellinen, Olavi Suomela, Leea Tiihonen-Pellegrino, Veijo Ulmanen, Tiina Valkeap ja Raimo Walo.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Museokeskus Taika
Hmeenkatu 3 D, 05800, Hyvink

040 480 1644

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Museokeskus Taika, Hmeenkatu 3 D, 05800, Hyvink


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

9/6/0

Maksutavat

Meill ky mys Smartum, Edenred ja Museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 12:00-18:00
Ke 12:00-18:00
To 12:00-18:00
Pe 12:00-18:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Vapaa psy keskiviikkoisin klo 16-18.

Näyttelyn tekstit kielillä