Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Riihimen kaupunginmuseo

Temppelikatu 8 ,
11100 Riihimki

Riihimen kaupunginmuseon nyttelytoiminta sek kokoelma- ja tietopalvelut ovat toistaiseksi tauolla 1.7.2023 alkaen. Museo ei myskn ota toistaiseksi vastaan lahjoituksia. Nyttelytoiminta kynnistyy vaiheittain uusissa toimitiloissa osoitteessa Temppelikatu 8 vuosien 2023−2024 aikana.

 

Riihimen kaupunginmuseossa voi tutustua vaihtuvien nyttelyiden lisksi paikkakunnan kehittymiseen takamaasta kaupungiksi sek menetetyn Karjalan Antrean pitjn historiaan ja vestn sijoittumiseen Riihimelle.

Riihimen kaupunginmuseo sijaitsee yhdess Riihimen vanhimmista rakennuksista, niin sanotussa ratainsinrintalossa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Rautatienpuistossa.

Museon perusnyttely "Takamaasta kaupungiksi" joka kertoo tarinaa paikkakunnan kehityksest kivikaudelta aina 2020-luvulle saakka. Museolla on oma osastonsa mys luovutetun Karjalan Antrean pitjn kulttuuriperinnlle.

Museolla on vuosittain 2−3 vaihtuvaa nyttely ja pienoisnyttelyit sek erilaisia tapahtumia.

Kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen paikallismuseo, jonka tehtvn on tallentaa, tutkia ja esitell Riihimen aineellista kulttuuriperint. Kaupunginmuseon kokoelmien pohja luotiin Helsingin yliopiston Hmlis-Osakunnan kotiseuturetkikunnan keruumatkoilla 1960-luvun alussa. Retkikunta kersi n. 1600 esinett museon peruskokoelmaksi.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Riihimen kaupunginmuseo
Temppelikatu 8 , 11100 Riihimki

050 500 1958

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Riihimen kaupunginmuseo, Temppelikatu 8 , 11100 Riihimki


Lähtöpiste:






Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

6 / 3

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Riihimen kaupunginmuseon nyttelytoiminta sek kokoelma- ja tietopalvelut ovat toistaiseksi tauolla 1.7.2023 alkaen. Nyttelytoiminta kynnistyy vaiheittain uusissa toimitiloissa vuosien 2023−2024 aikana.

Palvelut

Opastus

Opastukset tilauksesta.