The Craft Museum of Finland

14.2.2019 (17.30-19.00) NÄYTTELY/TAPAHTUMA PÄÄTTYNYT

Event

Luento: Heini Riitahuhdan keramiikka 14.2.

Heini Riitahuhdan maksuttomalla luennolla puhutaan taiteellisesta työskentelystä keramiikan parissa.

Voit ostaa Museokortin tästä museokohteesta tai verkosta

Heini Riitahuhta on niittänyt mainetta kansainvälisissä muotoilu- ja taidepiireissä omalla, pikkutarkalla piirrostyylillään. Hänelle ominaisella piirrostyylillä syntyneet kukkakoristeiset tuotteet ovat syöpyneet suomalaisten sydämiin osana Arabian mallistoja jo vuodesta 1998 saakka.

Ystävänpäivänä 14.2. klo 17.30–19.00 Riitahuhta kertoo Suomen käsityön museon luennolla omasta taiteellisesta työskentelystään erilaisten projektien parissa. Luennolle on vapaa pääsy.

”Olen koko aikuisikäni tehnyt työkseni suunnittelutöitä ja taidekeramiikkaa. Silti vasta noin vuosi sitten ajattelin olevani oikea taiteilija”, Riitahuhta kuvailee omaa uraansa. Ensikosketuksensa saveen hän sai jo teini-iässä koulun taidetunneilla Kaliforniassa, missä hän tuolloin asui perheensä kera. Saven muotoilu kiehtoi Riitahuhtaa siinä määrin, että hän hakeutui opiskelemaan Hämeenlinnaan Wetterhoffin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen keramiikka- ja lasiosastolle. Riitahuhta valmistui maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2002 ja on työskennellyt Arabian taideosastolla siitä lähtein. Uniikkikeramiikallaan hän debytoi Arabian museon galleriassa vuonna 2005.

Heini Riitahuhdan suunnittelemissa tuotteissa muoto ja koristelu käyvät keskenään vuoropuhelua ja muodostavat toisiaan täydentävän kokonaisuuden. Riitahuhdan esineiden muodot ovat yksinkertaisia ja pelkistettyjä, mutta niihin yhdistyy runsas koristepinta. Häntä kiinnostaa vanhat koristelumenetelmät ja koristeen pehmeä jälki, joka on monissa Arabian tuotteissa nähtävissä. Riitahuhdalla on oma, pikkutarkka piirrostyylinsä, jonka kuviot ja koristeet pohjautuvat usein suomalaiseen luontoon ja kasviaiheisiin. Keramiikan valmistuksessa hän hyödyntää perinteisesti käytettyjä menetelmiä – käsin maalausta, silkkipainatusta ja lasitteilla värjäystä. Hän käsittelee koristelutekniikoita omalla yksilöllisellä tavallaan ja tuo perinteisiin posliiniaiheisiin oman näkemyksensä.

Luennoille on vapaa pääsy. Luento pidetään Suomen käsityön museon luentosalissa, jonne mahtuu noin 65 henkeä. Luennolle osallistujia pyydetään saapumaan paikalle hyvissä ajoin ennen Heini Riitahuhdan luennon alkua.

Share this with your friends!

Print version

OTHER MUSEUMS NEARBY

 • Finnish Air Force Museum
   
   

  Finnish Air Force Museum

  Suomalaisen sotilasilmailun kehitystä ja historiaa sen alusta nykyaikaan.

   
 • Pienmäki Farm Buildings Museum
   
   

  Pienmäki Farm Buildings Museum

   
 • Äänekoski Art Museum
   
   

  Äänekoski Art Museum

  Get to know both an interesting local culture person Toivo Parantainen and his art collection and beautiful...

   
 • Saarijärvi Museum
   
   

  Saarijärvi Museum

   
 • Museum of Central Finland
   
   

  Museum of Central Finland

   
 • Saarijärvi Museum, Upper-class Home Museum
   
   

  Saarijärvi Museum, Upper-class Home Museum

   
 • Säynätsalo town hall
   
   

  Säynätsalo town hall