Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Piilotteleva palokrki

, Kuusamo

  • 6.6.2024–10.9.2024

Piilotteleva palokrki on valokuvaaja Mia Surakan luontokuvanyttely, jossa posassa ovat linnut.

 

Palokrki sai kunnian toimia nyttelyn nimikkolintuna, koska kuvassa sill on hauska ilme sen kurkistaessa kelon takaa. Nyttelyn ideana on tuoda esille lintujen ilmeikkyytt ja lajeille ominaista kyttytymist.

Nyttelyss kullakin valokuvalla on oma tarinansa, olipa kyse sitten kevn huumassa kukkoilevasta metsosta tai huolellisesti hyhenpukuaan hoitavasta pllst. Surakka on valinnut kuvat huolellisesti, varmistaakseen, ett jokainen teos tuo esiin kohteensa ainutlaatuisella ja mielenkiintoisella tavalla. Yleis psee nkemn lajeille tyypillisi poseerauksia sek ihailemaan lintujen hyhenpukujen kauniita yksityiskohtia lhikuvissa.

Nyttelyn kautta Surakka ei ainoastaan jaa visuaalisia tarinoita, vaan mys hertt tietoisuutta lintujen elinympristjen silyttmisen trkeydest. Hn toivoo, ett nyttelyn myt yleis tuntee vahvemmin tarpeen suojella luontoa ja sen asukkaita.

Nyttelyn valokuvissa tausta on tarkoituksella jtetty hyvin pelkistetyksi, jotta katsojan huomio kiinnittyisi parhaiten itse lintuun. Kuvat on tulostettu korkealaatuiselle Hemp Fine Art -paperille ja kehystetty tyylikkill aluviilukehyksill, mik korostaa teosten esteettist arvoa ja kestvyytt. Nyttelyn yksityiskohtaiset ja elviset kuvat tarjoavat katsojalle ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea lintujen maailma lhietisyydelt.

Mia Surakalle lhell sydnt on luonnon monimuotoisuuden ja kauneuden ikuistaminen kuviksi. Erityisesti linnut viehttvt hnt kuvauskohteina niiden visuaalisen ilmeen ja kyttytymisen ainutlaatuisuuden vuoksi.

Kuvatessaan luontoa Surakka ottaa kuvia hiritsemtt lintujen luontaista kyttytymist naamioituen ja kytten hyvkseen erityyppisi piilokojuja, kuten kelluvia piilokojuja vesilintujen kuvaamiseen. Tmn menetelmn avulla hn pystyy ikuistamaan lintujen aidon kytksen, sill ne eivt ole tietoisia kuvaajan lsnolosta.

Berätta för dina vänner!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museets kontaktuppgifter


Torangintaival 2, 93600 Kuusamo

040 8608365

Museets hemsida

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

, Torangintaival 2, 93600 Kuusamo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

12/10/5

Betalningssätt

kteinen, pankkikortti ja museokortti
e-passi ja smartum

öppet

Må  10:00-17:00
Ti 10:00-17:00
On 10:00-17:00
Tu 10:00-17:00
Fr 10:00-17:00
Lö 10:00-15:00
Sö Stängd

Näyttelyn tekstit kielillä

Näyttelyyn ääniopas kielillä