Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Hemma i konsten

, Vantaa

  • 6.6.2024–1.9.2024

Utstllningen utforskar det frlorade och osynliga hemmet, Nissbacka herrgrd, vars historia lyfts fram i de bevarade fragmentariska artefakterna och konsten.

 

Mit j jljelle kun kaikki menetetn? Miss on koti, kun kartanon prakennus tuhoutuu tulipalossa tai vasta valmistunut hirsinen kotitalo j sodan jalkoihin isn taistellessa rintamalla? Tn vuonna esittytyv, 50-vuotisjuhlaansa juhlivan Vantaan kaupungin ”koti” -teeman mukaisesti kuratoitu nyttely tutkii nkymttmiin jvn kodin historiaa. Nissbackassa asuneiden Ramsayn ja Pullisen perheen jseni yhdist 1930-luvulla samankaltaiset kokemukset, ja tmn kokemuksen keskiss on kodin menetys – asia, joka on surullisen ajankohtainen mys meidn aikanamme.

Nyttely hivytt rajapintaa yksityisen ja julkisen vlill. Esill oleva esineist kartoittaa sadan vuoden historiaa aina Ramsayn perheen vaiheista Pullisen vuosiin, ja taiteen rooleista niss risteymiss ja sosiaalisissa konteksteissa. Vanhan kartanon ajoilta esineit on silynyt niukasti, koska todella tuhoutui prakennuksen tulipalossa joulukuussa 1934. Sen suurempaa arvoa onkin tten annettu niinlle fragmenteille ja sirpaleille, on silynyt: vanhan 1796 Jakob de la Motten aikaisen rakennuksen pn Venjn tuhkista lytynyt tulikuppipaljon sirpale, aikainen sotilasmanttelin nappi, jossa on Ramsayn suvun motto ora & labora” (= tee tyt ja rukoile) ja muuta harvinaista esineist.

Berätta för dina vänner!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museets kontaktuppgifter


Nissbackan kartano, Sotungintie 4, 01200 Vantaa

0503229890

Museets hemsida

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

, Nissbackan kartano, Sotungintie 4, 01200 Vantaa


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

15/12

Betalningssätt

Maksutavat: Kteinen, maksukortti, Museokortti

öppet

Må  Stängd
Ti Stängd
On Stängd
Tu 11:00-17:00
Fr 11:00-17:00
Lö 11:00-17:00
Sö 11:00-17:00

2024 r museet ppet frn 6 juni till 1 september. Dessutom r museet ppet i maj och september ppet fr grupperna som har bokat besket.

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Museer Nära Målet