Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Kahdet kasvot − Taiteilijoiden omakuvia

, Riihimki

  • 25.11.2023–15.9.2024

Riihimen taidemuseon kokoelmista koottu nyttely esittelee taiteilijoiden omakuvia ja taiteilijoita kahdesta nkkulmasta: keskiss on taiteilija sek ihminen taiteilijaidentiteetin ja taiteilijuuden takana.

 

Nyttelyss on esill suomalaisten taiteilijoiden teoksia, pasiassa maalauksia 1900-luvun alkupuolelta, kaikkiaan noin sata teosta. Omakuvien lisksi mukana on muotokuvia taiteilijatovereista, taiteilijoiden perheenjsenist ja muista lhipiirin ihmisist sek muita sellaisia teoksia, jotka kertovat jotakin taiteilijasta olematta kuitenkaan varsinaisia omakuvia. Nm teokset tydentvt kokonaisuutta, ne rinnastuvat ja peilautuvat taiteilijoiden omakuvateoksiin. Esill on mys veistoksia ja kaksipuolisia maalauksia.

Muutamat suomalaiset taiteilijat ovat tunnettuja erityisesti laajoista omakuvien sarjoistaan. Tllaisia ovat muun muassa Helene Schjerfbeck ja Jalmari Ruokokoski, jotka ovat ajallisesti pitkiss omakuvien sarjoissaan kuvanneet varsin rehellisen tuntuisesti itsen. Omakuvia tunnetaan mys mm. Aimo Kanervalta ja Ingrid Ruinilta sek erilaisissa hahmoissa omakuvansa esittneelt Unto Koistiselta.

Nyttelyss on mukana edell mainittujen taiteilijoiden teosten ohella teoksia muun muassa seuraavilta taiteilijoilta: Elga Sesemann, Venny Soldan-Brofeldt, Hugo Backmansson, Tyko Sallinen, Eva Bagge, Eero Nelimarkka, ke Mattas ja Arvo Makkonen.

Berätta för dina vänner!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museets kontaktuppgifter


Temppelikatu 8

040 330 4124

Museets hemsida

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

, Temppelikatu 8


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

10/6/4

Betalningssätt

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, ePassi, Edenred-korttimaksu, Kaikukortti.

öppet

Må  Stängd
Ti 10:00-17:00
On 10:00-17:00
Tu 10:00-17:00
Fr 10:00-17:00
Lö 10:00-17:00
Sö 10:00-17:00