ERBJUDANDE: Museikortet nu för endast 68 € (norm. 79 €)!
Köp nu
 
Evenemang
 

Taidemuseon kirjaklubit keväällä 2024

Uleåborgs konstmuseum, Oulu

  • 10.2.2024–15.6.2024 (14–15)

Kirjaklubi on kaikille avoin keskustelutuokio, jonka vetäjinä toimivat Oulun kaupunginkirjaston työntekijät.

 

Tervetuloa Oulun taidemuseon kirjaklubiin! Kirjaklubi on kaikille avoin keskustelutuokio, jonka vetäjinä toimivat Oulun kaupunginkirjaston työntekijät. Kirjaklubissa keskustellaan lukupiirin tapaan luetusta kirjasta, sen herättämistä ajatuksista ja kysymyksistä yhdessä. Luettavat kirjat liittyvät tavalla tai toisella meneillään olevaan näyttelyyn, johon tutustutaan kirjaklubin alussa lyhyesti yhdessä Oulun taidemuseon oppaan kanssa.

Kirjaklubi kokoontuu keväällä 2024 lauantaisin 10.2., 16.3., 13.4., 11.5., ja 15.6. kello 14–15.

Osallistujamäärä on rajallinen (max. 15), joten varaa paikkasi ilmoittautumalla verkkokaupassa: https:/­/­verkkomaksut.ouka.fi/­tuote-osasto/­oulun-museo-ja-tiedekeskus/­oulun-taidemuseo/­

Kirjaklubi kokoontuu taidemuseon kahvila Kaaressa. Kahvilasta voit halutessasi ostaa makeaa ja suolaista syötävää. Lisäksi klubilaisille on juomatarjouksia.

Osallistuminen tapahtumaan taidemuseon sisäänpääsymaksun (10 €/ 7 €) hinnalla. Museokortti, Kaikukortti ja kulttuurisetelit (Epassi, Eazybreak, SmartumPay sekä Edenredin Virike-kortti) käyvät myös maksuvälineenä. Maksaminen tapahtuu taidemuseon infotiskillä. Mikäli et halua osallistua näyttelyvierailulle kirjaklubin yhteydessä, voit osallistua maksutta kahvilassa tapahtuvaan ohjelmaan. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupunginkirjaston kanssa.

Saapuminen ja esteettömyys: https:/­/­ouluntaidemuseo.fi/­saapuminen-ja-esteettomyys/­

*******************************

Helmikuun kirjaklubi
Aika ja paikka: la 10.2. klo 14–15 / taidemuseon kahvila Kaari
Tutustuttava näyttely: Jaakko Niemelä: Praakk
Ohjaaja: kirjastovirkailija Pirita Haapavatia
Kirja: Sally Salminen: Katrina (Juha Hurmeen käännös)

Nuori Katrina muuttaa Pohjanmaalta Ahvenanmaalle naimisiin Johanin kanssa. Johan on saamaton, puijari ja valepukki, lapsen ruumisarkkuakaan Johan ei saa rakennettua. Outoa kyllä, Katrina rakastaa häntä syvästi. Romaani kuvaa elämää itsenäisyyden aikamme alun Ahvenanmaalla, kaikessa sen kauneudessa, mutta myös sisäänpäinlämpiävyydessä ja sekaannuksessa. Katrina on aikaansa nähden edistyksellinen nainen, ja Katrina romaani, joka ensimmäisten joukossa Suomessa kertoo naisten tarinoita heistä itsestään käsin. Sen hahmot - niin naiset kuin miehetkin - ovat harvinaisen ehjiä ja monimutkaisia, siis ihmisiä.

Ilmoittaudu helmikuun kirjaklubiin tästä: https:/­/­verkkomaksut.ouka.fi/­tuote/­oulun-taidemuseo-kirjaklubi-1/­

*******************************
Maaliskuun kirjaklubi
Aika ja paikka: la 16.3. klo 14–15 / taidemuseon kahvila Kaari
Tutustuttava näyttely: KIPU
Ohjaaja: kirjastonhoitaja Kasperi Elkki
Kirja: Ottessa Moshfegh: Vuosi horroksessa

Häpeämätön, hillitön ja herkkä romaani nuoren naisen vuoden lääkehuuruisesta talvihorroksesta ja kenties kirjallisuuden historian huonoimmasta psykiatrista. Kirjan päähenkilön elämässä on kaikki mallillaan, ainakin päälle päin. Kaunis nuori nainen on vasta valmistunut Columbian yliopistosta, asuu Manhattanilla Upper East Sidella ja elelee mukavasti perintörahoillaan. Mutta kaiken keskellä on huutava tyhjiö, musta aukko, eikä se johdu siitä, että hän menetti vanhempansa hiljattain, tai siitä, miten hänen poikaystävänsä häntä kohtelee, tai oudosta suhteesta niin sanottuun parhaaseen ystäväänsä. On vuosi 2000 New Yorkissa, vaurauden ja lukemattomien mahdollisuuksien mekassa. Mutta hän haluaa vain nukkua.

Armottoman mustan huumorin läpäisemä teos on kertomus vuodesta huurussa, sekaisin mielikuvituksellisesta lääkeyhdistelmästä, jonka pitäisi poistaa vieraantuneisuuden ja itseinhon tunne. Se kuitenkin osoittaa, miksi joskus on välttämätöntä olla sivussa, poissa ja vieras maailmalle.

Ilmoittaudu maaliskuun kirjaklubiin tästä: https:/­/­verkkomaksut.ouka.fi/­tuote/­oulun-taidemuseo-ilmoittaudu-kirjaklubiin-2/­#main

*******************************

Huhtikuun kirjaklubi
Aika ja paikka: la 13.4. klo 14–15 / taidemuseon kahvila Kaari
Tutustuttava näyttely: Jaakko Niemelä: Praakk
Ohjaaja: kirjastovirkailija Katja Pietilä
Kirja: Katariina Vuori: Merireittejä menneisyyteen

Nälkävuosien kurittaessa Pohjolaa merikapteeni Fridolf Höök johdattaa joukon suomalaisia merten yli Siperian takamaille. 1800-luvun lopun karuissa olosuhteissa he rakentavat siirtokunnan. Höök koristelee aitansa simpukoin ja valaanluin ja rakastuu. Sitten hänen vaimonsa murhataan ja ripustetaan lamppukoukkuun roikkumaan. Karismaattisen seikkailijan ihmeellinen elämäntarina hullaannuttaa kirjailijan. Höökin vaiheita tutkiessaan hän ajautuu omankin menneisyytensä merivirtaan. Mihin hän oli itse pyrkimässä silloin, kun hän nuoruudenrakkautensa kanssa seilasi maailman merillä ja valtameret olivat hänen ainoa kotinsa? Kiehtova teos rakkaudesta, muistamisesta ja kahdesta merimatkasta.

Ilmoittaudu huhtikuun kirjaklubiin tästä: https:/­/­verkkomaksut.ouka.fi/­tuote/­oulun-taidemuseo-ilmoittaudu-kirjaklubiin-3/­#main

*******************************

Toukokuun kirjaklubi
Aika ja paikka: 11.5. klo 14–15 / taidemuseon kahvila Kaari
Tutustuttava näyttely: Jaakko Niemelä: Praakk
Ohjaaja: informaatikko Terhi Mustonen
Kirja: Veera Ikonen: Pimeässä syttyy majakka

Koskettava esikoisromaani lapsen menettämisestä, pohjattomasta surusta ja tuulen pieksemästä majakkasaaresta. Majakkasaaren viima piiskaa tarinan henkilöistä suojaukset pois kerros kerrokselta, kunnes jäljellä on vain se mikä on totta. Elina ja Markus ovat menettäneet lapsensa. Markus ei tavoita surun läpi puolisoaan, vaikka hän on siinä, aivan vieressä. Elina haluaa saareen asumaan, sillä hän ei kestä nähdä kaupungissa lapsia ja lastenvaunuja. Mutta menetystä ei pääse pakoon. Naapuritalossa asustaa 10-vuotias Milja ja tämän ailahtelevainen, häpeämätöntä elämänhalua tihkuva äiti Stella. Eräänä yönä Elina tulee kuin väkisin imaistuksi äidin ja tyttären suhteeseen ja salaisuuksiin.

Ilmoittaudu toukokuun kirjaklubiin tästä: https:/­/­verkkomaksut.ouka.fi/­tuote/­oulun-taidemuseo-ilmoittaudu-kirjaklubiin-4/­#main

*******************************

Kesäkuun kirjaklubi
Aika ja paikka: 15.6. klo 14–15 / taidemuseon kahvila Kaari
Tutustuttava näyttely: KIPU
Ohjaaja: kirjastovirkailija Anna Tastula
Kirja: Varpu Hintsanen & Emilia Saloranta: Valo joka ei kadonnutkaan

”Tätä perintöä haluan vaalia: vaikka on pohjaton suru, on myös iloa.”
Valo joka ei kadonnutkaan on koskettava, omakohtainen tarina, joka auttaa löytämään keinoja mahdottomaltakin tuntuvista elämänkriiseistä selviämiseen. Kun Varpu Hintsasen tytär Senja kuoli kahdeksanvuotiaana syöpään, henkisestä jaksamisesta luennoivan Varpun omat opit joutuivat kovimmalle mahdolliselle koetukselle. Surusta syntyi kirja selviämisestä, toivosta ja kiitollisuudesta. Se on yhden perheen selviytymistarina, mutta tuo myös apua kaikille niille, jotka ovat joutuneet elämässään kovan paikan eteen, tilanteeseen, jossa valo on vähissä. Psykiatrisen sairaanhoitajan koulutuksen saaneen Varpun viesti on selvä: emme voi valita, mitä meille tapahtuu, mutta voimme valita, miten tapahtuneeseen suhtaudumme. Valitsemmeko katkeruuden vai kiitollisuuden, toivon vai epätoivon, pimeyden vai pienet valonvälähdykset, jotka ajan myötä kasvavat uudeksi, kriisin jälkeiseksi elämänmaisemaksi, erilaiseksi mutta yhtä kaikki kauneutta ja onnea sisältäväksi.

Ilmoittaudu kesäkuun kirjaklubiin tästä: https:/­/­verkkomaksut.ouka.fi/­tuote/­oulun-taidemuseo-ilmoittaudu-kirjaklubiin-la-15-6-klo-14-15/­#main

Berätta för dina vänner!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museets kontaktuppgifter

Uleåborgs konstmuseum
Kasarmintie 9, 90015 Oulun kaupunki

044 703 7471

Museets hemsida

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Uleåborgs konstmuseum, Kasarmintie 9, 90015 Oulun kaupunki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

10/7/0 €

Betalningssätt

Käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit, Edenred, Epassi, Kaikukortti, SmartumPay

 

Museer Nära Målet