Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Ritarit

Museicentret Vapriikki, Tampere

  • 20.5.2021–5.12.2021

Ritarit ratsastavat Vapriikkiin! Kiiltvt haarniskat, hurjat aseet ja kiehtovat tarinat tuovat ritariajan keskelle Tamperetta. Luvassa on ankaraa koulutusta, loistokkaita turnajaisia ja ylellist linnaelm.

 

Keskiajan haarniskoitu ritari ja hnen hevosensa olivat aikansa pelottavin sotakone, joka lhetettiin rynnkimn keskelle vihollisjoukkoa. Haarniskan sisll ratsasti kuitenkin ritariromantiikan ihanteen mukaisesti herkk mies, joka lasketteli liukkaasti runoja rakkaalleen ja saattoi pyrty pakahduttavan tunnekuohun iskiess.

Vapriikin nyttelyss perehdytn ritariluokan syntyyn sek ritarien koulutukseen, varustukseen ja elmn niin kotilinnoissa, turnajaisissa kuin taistelukentillkin. Samalla esitelln tunnetuimpia ritareita ja pohditaan, miten ritarillisuus ja ritarilaitos nkyvt edelleen nykypivss. Muutama myytti tulee kumotuksi, ja esiin nousee mys kysymys: olivatko linnanneidot tosiaan pulassa?

Ritarit-nyttelyn noin 200 esineen joukossa on muun muassa mestarillisesti taottuja ja upeasti koristeltuja ja haarniskoita, kypri, miekkoja, kilpi, peitsi sek ritarin hevoselle kuuluneita varusteita Euroopan eri haarniskatypajoista.

Nyttelyn ovat tuottaneet italialaiset Expona ja Contemporanea Progetti yhteistyss Vapriikin kanssa.

Berätta för dina vänner!

öppet

Må  Stängd
Ti Stängd
On Stängd
Tu Stängd
Fr Stängd
Lö Stängd
Sö Stängd

Näyttelyn tekstit kielillä