Julerbjudande 69 €: En extra månad (12 + 1) på köpet! Köp här
 
Evenemang
 

Studio Total esittää: Dreams for sale - PERUTTU TOISTAISEKSI

Nationalmuseum, Helsinki

  • 17.11.2020–17.12.2020 (19-21)

Ainutlaatuinen teatterielämys Kansallismuseon alla!

 

Vuoden pimeimpään aikaan, 17.11.-17.12.2020, Kansallismuseon syvimmässä kolkassa järjestetään ainutlaatuinen teatterielämys. Studio Total -teatteriryhmän kanssa yhteistyössä toteutettu esitys Dreams for sale sijoittuu dystooppiseen tulevaisuuteen ja keskustelee uuden elämän sekä unelmien mahdollisuudesta haastavissa olosuhteissa.

Aiemmin Jalostamo2-kollektiivina tunnetun Studio Totalin ensimmäinen teos Dreams for sale nähdään marras-joulukuussa 15 näytöksen verran poikkeuksellisessa site-specific-esityspaikassa Kansallismuseon lastauslaiturilla, syvällä maan alla. Teos on kantaaottava ja samalla toiveikas pohdinta ihmisyydestä, mutta ennen kaikkea se on esitys uusista aluista ja unelmista. Teoksessa pohjamateriaalina ovat toimineet Pentti Linkolan ekofasistiset kirjoitukset, slovenialaisfilosofi Slavoj Zizekin kirjoittamat artikkelit ekologiasta sekä saksalaisen Hannah Arendtin filosofia ihmisyydestä. Esityksen kielinä ovat suomi ja englanti.

Dreams for sale -teoksessa katsojille loihditaan maan alla olevaan luolaan konseptuaaliset iltamat – viimeiset juhlat nykyaikaiselle ihmiselle. Teoksen keskiössä on kolme hahmoa (suomalainen tanssija-näyttelijä Tuomas Juntunen sekä virolaiset näyttelijät Ragnar Uustal ja Rea Lest), jotka toteavat, ettei elämä maan pinnalla ei ole enää mahdollista vaan selviytyäkseen ihmisen on rakennettava itselleen uudenlainen elinympäristö maan alle. Ihmisen tulee muuttua omavaraiseksi, ottaa vastuu omasta elämäntavastaan ja luoda elinympäristö, joka ei tuhoa itseään.

Virolaisen dramaturgi Laur Kaunissaaren sekä Studio Totalin Lipposen ja Tuhkasen kynästä syntynyt Dreams for sale on installaatiomainen kokonaistaideteos, jossa merkittävässä roolissa on fyysinen näyttelijäntyö, visuaalisuus sekä tietysti Kansallismuseon vaikuttava maanalainen tila. Kyseessä on ensimmäinen osa Studio Totalin Dreams, Dreams, Dreams -nimeä kantavasta trilogiasta, jossa keskiössä on haaveiden toteuttaminen, toivo ja uusien alkujen ihanuus.

Liput Dreams for sale -esityksen näytöksiin ovat nyt myynnissä. https:/­/­www.tiketti.fi/­dreams-for-sale-kallioluola-kansallisteatteri-helsinki-lippuja/­71681

Teatteriesityksen hintaan sisältyy myös yhden henkilön sisäänpääsy Kansallismuseoon. Pääsylipun voi lunasta milloin tahansa esitysjakson aikana.

Vallitsevan koronapandemian aikaan yleisön, henkilökunnan ja esiintyjien turvallisuuden varmistamiseksi turvavälit on esitystilassa otettu huomioon. Lisäksi kiinnitämme erityishuomiota tilan hygieniatasoon ja varmistamme, että käsien desinfiointiaineita on saatavilla.

OHJE YLEISÖLLE

Yleisön kokoontuminen tapahtuu Kansallismuseon Häkälä-rakennuksen luona, josta katsojat ohjataan esityspaikalle Aimoparkkihallin kautta. Tilaan on esteetön pääsy.

******

Lisätietoja teatteriryhmä Studio Totalista:

Studio Total on helsinkiläinen vapaan kentän teatteriryhmä, jonka taiteellisina johtajina toimivat näyttelijä-ohjaaja Anna Lipponen ja valosuunnittelija Petri Tuhkanen. Studio Totalin kotipaikka on Helsinki, mutta ryhmä toimii kaikkialla Euroopassa, missä sen esityksiä nähdään ja tehdään. Studio Total on toiminut syyskuuhun 2020 asti nimellä Teatteri Jalostamo2, joka on perustettu vuonna 2012. Vuodesta 2018 ryhmä on keskittynyt kansainvälisiin yhteistyöproduktioihin.

Studio Totalin esitykset ovat kokonaistaideteoksia, joita tuotetaan erityisiin tiloihin, ajankohtaisista nykypäivän aiheista ja vahvin teoksia yhdistävä tekijä on kunnianhimoinen taiteellinen työskentely yhteistyössä kansainvälisten taiteilijoiden kanssa. Tällä hetkellä Studio Total tuottaa kaksi uutta kantaesitystä vuosittain.

Total passion. Total theatre. Total art.

Berätta för dina vänner!

Museets kontaktuppgifter

Nationalmuseum
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki

0295 33 6901

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

14/10/0 €
Kaikille vapaa pääsy joka perjantai klo 16-18

Betalningssätt

Museokortti, käteinen, pankkikortit (myös Visa Electron), laskutus, luottokortit, Ticket Mind & Body -kortti, Luottokunnan Virikekortti, Eazybreak, Smartum kulttuuriseteli ja -saldokortti, Tyky+ -kulttuuriseteli ja ePassi. Matkatoimistoilla myös voucher.

Tapahtuma-tyypit