Black Friday -erbjudande: Museikortet nu till årets lägsta pris 59 €! Köp här
 
Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Carl-Gustaf Lilius, Lau Nau & Antti Tolvi - Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle

Björneborgs konstmuseum, Pori

  • 23.10.2020–21.2.2021

Lau Naun ja Tolvin teos esittää vapauteen ja villiyteen liittyviä kysymyksiä Liliuksen veistokselle Sarjasta Linnunsiipinen nainen.

 

Carl-Gustaf Lilius, Lau Nau & Antti Tolvi
- Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle
23.10.2020 – 21.02.2021
Projektihuone

Kuraattori: Saara Karhunen ja Jasmin Lehtiniemi

Carl-Gustaf Lilius toteutti 1960-luvulta lähtien toistakymmentä veistosta sarjassa Linnunsiipinen nainen. Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmaan kuuluva pronssinen naishahmo vuodelta 1966 kuuluu sarjan ensimmäisiin teoksiin.

Liliuksen veistos Sarjasta Linnunsiipinen nainen esitetään yhdessä Lau Naun ja Antti Tolvin toteuttaman uuden ääniteoksen kanssa. Lau Naun ja Tolvin teos esittää Liliuksen veistokselle vapauteen ja villiyteen liittyviä kysymyksiä. Näyttely on osa sarjaa Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle, jossa tarkastellaan uusia tapoja katsoa Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmasta tuttuja teoksia. Mitä tapahtuu kun nykytaiteilijat asettuvat keskusteluun modernismin perintöä edustavan veistoksen kanssa?

Carl-Gustaf Lilius (1928-1998) tunnetaan sodanjälkeisen Suomen kulttuurikentän monipuolisena toimijana ja toisinajattelijana. Hän oli taidemaalari, kuvanveistäjä, graafikko, piirtäjä, kirjailija, esseisti ja filosofi. Liliuksen laajaa taiteellista ja kirjallista tuotantoa yhdistää inhimillisyys, joka kumpuaa taiteilijan omasta elämänfilosofiasta. Liliuksen ajatukset ihmisten välisen vuorovaikutuksen ja rakkauden merkityksestä ovat aina ajankohtaisia.

Lau Nau (Laura Naukkarinen) ja Antti Tolvi ovat Kemiönsaarella asuvia, monipuolisesti äänen ja nykymusiikin parissa toimivia taiteilijoita.

Laura Naukkarinen (s. 1980, Kauniainen) on säveltäjä, esiintyjä ja tuottaja. Hän luo musiikissaan elokuvallisen laajoja kuulokuvia sekä luotaa kaikuja kokeellisesta nykymusiikista ja folkmusiikin perinteestä. Taiteilijanimellä Lau Nau toimiva Naukkarinen säveltää ja tuottaa musiikkia elokuviin, näyttämölle, ääni-installaatioihin ja omalle yhtyeelleen esitettäväksi työskennellen laajalla soitinkirjolla, perinteisistä soittimista ja lauluäänestä aina analogisyntetisaattoreihin ja kenttänauhoituksiin asti.

Antti Tolvi (s. 1977, Panelia) on äänitaiteilija, esiintyjä ja säveltäjä. Tolvi kuuluu Suomen underground-musiikin keskeisiin nimiin. Hänen tuotantoonsa kuuluu mm. 14 soololevyä, ääni-installaatioita sekä sävellyksiä ja käsikirjoituksia tanssi- ja teatteriesityksiin. Hän on toiminut myös kiinalaisen qigong –harjoitteen ja meditaation ohjaajana. Tolvi työskentelee äänen äärilaidoilla: hiljaisuuden ja pitkien staattisten äänien tai toisinaan rikkaiden ja värikkäiden äänimassojen parissa.

Berätta för dina vänner!

Museets kontaktuppgifter

Björneborgs konstmuseum
Eteläranta, 28100 Pori

(044) 701 1080

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

8/4/3 €. Perhelippu 16 €. Alle 18 v. vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.

Betalningssätt

Käteinen, pankki- ja luottokortti, Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay

öppet

Må  Stängd
Ti 11:00-18:00
On 11:00-20:00
Tu 11:00-18:00
Fr 11:00-18:00
Lö 11:00-18:00
Sö 11:00-18:00

Fri inträde till utställningar varje onsdag klockan 18-20

Näyttelyn tekstit kielillä