Black Friday -erbjudande: Museikortet nu till årets lägsta pris 59 €! Köp här
 
Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Metsän syli

Varkaus museums, Varkaus

  • 18.9.2020–29.11.2020

Turkulaisen kuvataiteilijan, Ulla-Maija Kallisen (s. 1956) maalausten lähtökohtana on rehevä luonto, josta usein suikertaa esiin muinaisten kulttuurien dekoratiivisia kuvioita, menneisyyden jättämiä jälkiä.

 

Useissa töissä on aistittavissa metsän tuntu ja olemus, värien ja kosteuden vaihtelua. Metsä merkitsee toisaalta rauhaa, toisaalta vastakohtia ja salaperäistä voimaa. Töissä näyttäytyy myös metsän eläimiä, jotka hämärissä usein tulevat esiin. Metsä on niiden suoja ja turvapaikka. Metsä tai muu miellyttäväksi koettu paikka luonnossa voi vaikuttaa ihmiseen henkisesti virkistävästi. Uusimmissa töissä on myös viitteitä luontokohteiden suojelukseen. Taiteilijalle luonnon kasvu kuvastaa ihmisen henkistä kasvua.

Maalaukset ovat fantasiaa, ja ne heijastavat mielen kerrostumia. Teokset syntyvät luonnon välittämistä yllykkeistä, jotka tarjoavat lähtökohdan vapaaseen riimittelyyn ja leikittelyyn hehkuvilla väreillä muotoja rönsyttelemällä.

Ulla-Maija Kallinen on taustaltaan humanisti, jonka teoksissa kiinnostus ympäröivään luontoon, vanhoihin kulttuureihin ja estetiikkaan tulee omaleimaisella ja orgaanisella tavalla näkyville. Kallisen töitä on ollut esillä yksityisnäyttelyissä mm. Wäinö Aaltosen museossa, Porin taidemuseossa, Keski-Suomen museossa, Yrjö A. Jäntti Taidekokoelman Taidemuseossa, Raision ja Kouvolan taidemuseoissa sekä lukuisissa gallerioissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tämän lisäksi Kallinen on osallistunut kymmeniin ryhmänäyttelyihin Suomessa ja muualla Euroopassa.

Taiteilijan kotisivut: ulla-maija.kallinen.net

Varkauden museoiden näyttelyihin on aina vapaa pääsy! Kannattaa tutustua myös MuseoPuodin tuotteisiin.

Berätta för dina vänner!

Museets kontaktuppgifter

Varkaus museums
Wredenkatu 5 A, 78250 Varkaus

040 769 1010

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

0 €

Betalningssätt

käteinen, yleisimmät maksukortit, lähimaksu, Smartum, Museokortti, Epassi

öppet

Må  Stängd
Ti 10:00-17:00
On 10:00-17:00
Tu 10:00-17:00
Fr 10:00-16:00
Lö Stängd
Sö 10:00-16:00

Näyttelyn tekstit kielillä