Webbplatsen uppdateras. Det här är en betaversion.
 
Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Matkalla maan keskipisteeseen 2020: Anna Binta Diallo

Keuru museet, Keuruu

  • 12.9.2020–21.11.2020

Keuruun museon Matkalla maan keskipisteeseen 2020 –näyttelyssä esittäytyy kanadalainen kuvataiteilija Anna Binta Diallo.

 

Matkalla maan keskipisteeseen 2020 esittelee syksyllä 2020 ja keväällä 2021 kiinnostavan kattauksen kansainvälistä nykytaidetta kolmessa keskisuomalaisessa museossa. Kuraattori Rickard Borgströmin kokoama näyttelykokonaisuus keskittyy ajankohtaisiin kysymyksiin; näyttelyihin valitut teokset kommentoivat eri näkökulmista kuulumisen ja ulkopuolisuuden teemoja.

Keuruun museon näyttelyssä esittäytyy kanadalainen taiteilija Anna Binta Diallo. Museosalin täyttävässä Wanderings-sarjaan kuuluvassa installaatiossa taiteilija tutkii satujen, mytologioiden sekä kansantarinoiden symboleita ja kuvitteellisia hahmoja. Kollaasitekniikan avulla hän järjestää ja yhdistelee uudelleen keräämäänsä folklore- ja kuvamateriaalia luoden eteemme uusia, yllättäviä ja välillä ristiriitaisiakin näkökulmia. Samalla tulkitsemalla ja yhdistelemällä eri kulttuurien kansanperinteitä ja niiden symboleita uudelleen, hän luo kokonaan uusia taruja.

Taiteilijaa kiinnostaa, miten ympäri maapallon perinteet ja sekä menneet että nykyiset tarinat vaalivat käsityksiämme itsestämme ja yhteisöstämme sekä suhteestamme toisiin. Anna Binta Diallo käsitteleekin teoksensa kautta ajankohtaisia kysymyksiä ihmisten ja kulttuurien kohtaamisesta, monikulttuurisuudesta, siirtolaisuudesta, pakolaiskriisistä, rasismista ja maantieteellisistä rajoista.

Rickard Borgström kertoo: ”Monet tämän näyttelyn teokset ovat muodoltaan kertomuksia, mistä sain ajatuksen rakentaa itse näyttelynkin kolmiosaisen kertomuksen muotoon. Ensimmäinen osa, The Village, järjestettiin Juholan Galleria Jarskassa. Toinen osa, The Unbound Story, tapahtuu Keuruulla ja Jyväskylässä. Kertomuksen päätösosa, The Coming Home, järjestetään Saarijärvellä.

Kyseessä on epävarma, tragikoominen ja ihmeellinen kertomus irtiotoista, kamppailuista, muutoksista ja ihmisen katkeamattomasta painista menneisyyden kanssa. Siihen mahtuu myös tarinoita paikoista, kylistä ja maista sekä ihmetystä planeettamme ja sen elämän käsittämättömästä yhteenkuuluvaisuudesta.”

Matkalla maan keskipisteeseen on esillä Keuruun museossa 12.9.–21.11.2020 ja Jyväskylän taidemuseossa 19.9.2020–14.3.2021. Näyttelykokonaisuuden viimeinen osa avautuu Saarijärven museossa helmikuussa 2021. Näyttelyissä esittäytyy 29 taiteilijaa ja taiteilijaparia Suomesta ja ulkomailta. Heitä yhdistää keskisuomalaisuus ja halu luoda yhteys Keski-Suomeen.

Näyttelyn verkkosivustolla www.matkallamaankeskipisteeseen.fi voi tutustua näyttelyn taiteilijoihin ja tapahtumiin sekä pohtia omaa kuulumistaan. Keuruulla näyttelyn oheisohjelmassa on luentoja ja yleisöopastuksia.

Toista kertaa järjestettävän kokonaisuuden tuottavat Jyväskylän taidemuseo, Keuruun museo, Saarijärven museo ja Jyväskylän Taiteilijaseura. Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat mm. Tanssin Aika -festivaali / Keski-Suomen Tanssin Keskus, Jyväskylän yliopisto sekä Jyväskylän, Keuruun ja Saarijärven kansalaisopistot. Näyttelykokonaisuuden toteuttamista ovat tukeneet ja se on saanut rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Keski-Suomen liiton kehittämisrahastosta.

Berätta för dina vänner!

Print version

Museets kontaktuppgifter

Keuru museet
Kangasmannilantie 4, 42700 Keuruu

040 965 5567

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

Aikuiset 5 €
Aikuiset, 10 henkilöä tai enemmän 3,00 €
Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset 3,00 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy

Keuruun koululais- ja päiväkotiryhmät vapaa pääsy
Vieraspaikkakunnan koululais- ja päiväkotiryhmät 2 €

Yhteislippu 6,00€ (vain museosta)
Keuruun museo, Vinttigalleria ja Keuruun vanha kirkko

Tilattu opastus, näyttelyt Kamanassa 58 € / 45 min + pääsymaksu

Keuruun vanha kirkko
Aikuiset, kirkkoraha 3 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Tilattu opastus arkisin 58 € + kirkkoraha/hlö
Tilattu opastus viikonloppuisin 70 € + kirkkoraha/hlö
Kieliopastukset, ruotsi, englanti, italia 90 € + kirkkoraha/hlö
Keuruun koululais- ja päiväkotiryhmät vapaa pääsy

Betalningssätt

Korttimaksu
Museokortti
Käteinen
Lasku, laskutuslisä 6,50 €

öppet

Må  11:00-17:00
Ti 11:00-17:00
On 11:00-17:00
Tu 11:00-17:00
Fr 11:00-17:00
Lö 11:00-16:00
Sö Stängd
 

MUSEER NÄRA MÅLET