Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio.
 
Evenemang
 

Luostarinmäki Folk!

Luostarinmäen museokortteli täyttyy musiikista koko syyskuiseksi lauantaiksi. Iltatapahtumassa pääesiintyjänä nykykansanmusiikin kärkinimi Antti Paalanen.

 

Kansanmusiikkia ja kaiken kansan ilonpitoa museon 80-vuotisjuhlinnan kunniaksi!

PÄIVÄOHJELMA (sisältyy museon pääsylippuun)

Soitinrakentajia esittelemässä työtään koko päivän ajan. Lavaesiintymisten lomassa kiertäviä pihalaulajia museoalueella.

Klo 11.00–11.45 ja 12.30–13.00 Turku Folks!
Turku Folks! -orkesterin (Åbo Folks! Orkester) jäsenet ottavat soittamisen erittäin tosissaan mutta eivät missään nimessä ollenkaan vakavasti! Parissa vuodessa kaikille avoimen yhteisön listoille on ilmoittautunut jo 150 yhteis-soitosta ja -laulusta kiinnostunutta musisoijaa vasta-alkajista aina musiikin ammattilaisiin. Toimintaan saa kukin osallistua miten vain haluaa ja ehtii - tärkeintä on että soitto soi laulu raikaa! Monipuolinen ja raikkaasti sovitettu ohjelmisto koostuu varsinaissuomalaisesta tanssittavasta musiikista polskista katrilleihin ja rekilauluista tangoihin.

Klo 13.30–14.15 Ånsemble
Turkulainen Ånsemble pistää valssit, sottiisit ja polskat svengaamaan! 12-kielisellä kitaralla terästetyn viulutrion jamihenkisissä sovituksissa pari sataa vuotta vanha ja vasta sävelletty musiikki lomittuu sulavasti toisiinsa.

Klo 15.00–15.45 Säkene
Säkene sytyttää vanhat kalevalaiset runot ja uudemmat kansanlaulun helmet nostattaen lemmenliekit ja palavan rakkauden. Yhtye koostuu turkulaisista monissa liemessä keitetyistä muusikoista. Säkenen debyyttialbumi julkaistiin kesällä 2020, joten syksyn keikoilla juhlistetaan erityisesti tätä paalumerkkiä.

Klo 16.15–17.00 Port Arthur Bluegrass Band
Luvassa on ilonpitoa ja maanläheistä meininkiä – bluegrassi Turuust! Neliäänisesti laulava yhtye soittaa täysin akustisesti; instrumenttivalikoimaan kuuluvat banjo, mandoliini, kitara ja kontrabasso.

ILTATAPAHTUMA (erillinen tapahtumalippu)
Portit avautuvat klo 19 ja sulkeutuvat klo 22.

Klo 19.30 Valma ja Varsinaiset trio
Valloittavasta lavaesiintymisestä ja vangitsevasta tarinankerronnasta tunnettu Valma & Varsinaiset ammentaa suomalaisesta suorapuheisuudesta, syvällisyydestä ja huumorintajusta. Vilma Talvitien suomenkielisissä kan-sanmusiikista ja populaarimusiikista ammentavissa lauluissa elämää pohditaan pintaa syvemmältä, kipeitä aiheita kaihtamatta.

Noin klo 20.30 Antti Paalanen
Kansanmusiikin sielun veljeksi tituleerattu Antti Paalanen on keikkaillut viime vuosina sooloartistina laajasti ulkomailla. Paalasen hurjan musiikin välineinä ovat suomalaisesta kansanmusiikista tutut vähäriviset hanurit. Perinteestä innoituksensa saanut Paalanen on kuitenkin luonut täysin oman musiikkimaailmansa, jossa traditioon sekoittuu transsinomainen minimalismi, elektronisen tanssimusiikin hypnoottinen poljento, siperialaisen kurkkulaulutyylin tuomat jylhät äänimaisemat sekä modernin äänitekniikan hallittu ja oivaltava käyttö.

Päiväohjelma sisältyy museon pääsymaksuun. Iltatapahtumaan erillinen tapahtumalippu, lipunmyynti alkaa elokuussa, lisätiedot: http://www.turku.fi/luostarinmaki .

Berätta för dina vänner!

Print version

Museets kontaktuppgifter

Hantverksmuseet på Klosterbacken
Vartiovuorenkatu 2, 20700 Turku

(02) 262 0350

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

8/3 €

Betalningssätt

Yleisimmät pankki- ja luottokortit.
Huom. käteismaksua ei toistaiseksi oteta vastaan.

Tillgänglighet [kriterier]

Tjänster

 

.