Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Henna Jula CENTRIPETAL 25.11.-12.12. | Poriginal galleria

Bjrneborgs konstmuseum, Pori

  • 25.11.2023–12.12.2023

Henna Julan nyttelyn vesivrimaalaukset ovat luonnonmuotoihin pohjautuvia modulaarisia muodostelmia. Osa on syntynyt taiteilijaresidensseiss Hyrynsalmella ja Taiwanissa. Avajaiset pe 24.11. klo 18-20, tervetuloa!

 

Avajaiset perjantaina 24.11. kello 18-20. Vapaa psy. Tervetuloa!

Yn vyt heijastuvat kosteudesta kiiltviin kpiin. Ajat vaihtuvat verkkokalvoissa, kuorissa ja kukkien terlehtien pieniss pisaroissa, jotka kuin lukemattomat linssit kntvt ymprivn ilmatilan ylsalaisin. Taivaankappaleiden kiertoratojen kehminen liike muodostaa vuosirenkaita, pivnkierto luo pyrteisi muotoja. Pintajnnitys, liike-energia ja keskelle hakeutuvan voiman paine pitvt materiaa yhdess sekuntien tai vuosituhansien ajan, kunnes se hajoaa ja tulee osaksi jotain muuta.

Keskihakuvoima (engl. centripetal force) saa kappaleen kulkemaan kaarevaa reitti. Se vaikuttaa massan liikkeisiin, planeettojen kiertoratoihin ja kaiken elvn rakentumiseen. Nyttelyn vesivrimaalauksissa on luonnonmuotoihin pohjaavia modulaarisia muodostelmia. Syklinen liike antaa nille hahmoille muodon ja mrn pinnan heijastus vrit. Maalia ja maalausten aiheita yhdistvt, levimisen, sekoittumisen ja eriytymisen tilat. Siveltimenvedot turpoavat paperilla nestemisen muotoutumisen pysytyskuviksi.

Henna Jula (s.1990) valmistui Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2016 ja asuu ja tyskentelee Helsingiss. Hnen edelliset yksityisnyttelyns olivat Galleria Huudossa, Porvoon Taidehallissa ja tmgalleriassa. Jula on osallistunut yhteisnyttelyihin muun muassa Taipeissa, Tukholmassa ja Nykytaiteen museo Kiasmassa. Nyttely Poriginal galleriassa on hnen kahdeksas yksityisnyttelyns. Osa nyttelyn teoksista on syntynyt taiteilijaresidensseiss Mustarindassa Hyrynsalmella ja Treasure Hill Artist Villagessa Taiwanissa.

Nyttely ovat tukeneet Taiteen edistmiskeskus, Suomen Taideyhdistys ja Paulon Sti.

www.hennajula.com

Berätta för dina vänner!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museets kontaktuppgifter

Bjrneborgs konstmuseum
Etelranta, 28100 Pori

044 701 1080

Museets hemsida

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Bjrneborgs konstmuseum, Etelranta, 28100 Pori


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

Betalningssätt

Kteinen, pankki- ja luottokortti, Edenred, Epassi, Smartum, Tyky+

öppet

Må  Stängd
Ti Stängd
On Stängd
Tu Stängd
Fr Stängd
Lö Stängd
Sö Stängd

Museibyggnad r stngt fr renovering till 2025.

 

MUSEER NÄRA MÅLET