Tapahtuma
 

Vauvan päivä 2024

Seinäjoen taidehalli, Seinäjoki

  • 27.9.2024 (10–19)

Tervetuloa viettämään Vauvan päivää Kalevan Navettaan pe 27.9. klo 10–19. Tapahtuma on maksuton.

 
Valtakunnallista Vauvan päivää juhlitaan syyskuun viimeisenä perjantaina.

Jokainen vauva ja vauvaperhe on ainutlaatuinen! Olemme mukana juhlimassa valtakunnallista Vauvan päivää, jota vietetään jo kahdeksatta kertaa. Vauvan päivä nostaa vauvaperheet esiin yhteiskuntamme tärkeinä jäseninä ja juhlii kaikkia vauvoja. Tänä vuonna Vauvan päivän teemana on vauvat ja luonto.

Vauvan päivän ohjelmassa on työpajakokeilua, taidenäyttelyitä, neulontaa ja vaatemyyntiä. Alle 2-vuotiaan kanssa saapuvat aikuiset pääsevät ilmaiseksi tutustumaan Seinäjoen taidehallin esillä oleviin näyttelyihin koko päivän ajan.

MUSKARI -POP UP klo 10–12, Kammio 1. krs

Muskari, eli musiikkileikkikoulu on pienten lasten musiikkiharrastus, johon osallistutaan yhdessä aikuisen kanssa. Muskarissa tutustutaan soittimiin sekä lauletaan ja leikitään yhdessä. Vauvan päivänä järjestämme 20 minuutin mittaisia kokeilupajoja. Muskari -pop up alkaa klo 10.00, 10.30, 11.00 ja 11.30. Työpajaan mahtuu kerrallaan 10 perhettä.

VAUVOJEN VÄRIKYLPY -POP UP klo 10–12, Itikka 2. krs

Vauvojen värikylpy on vauvaperheen kuvataidetyöpaja, jonka pääpaino on materiaalien ja värien kokeminen yhdessä aikuisen kanssa. Vauvan päivän värikylvyssä valmistetaan yhdessä kortti, jonka saa kotiin viemiseksi. Maalausaineet ovat elintarvikepohjaisia, joten ilmoitathan mahdolliset allergiat ohjaajalle työpajaan saapuessa. Työpaja toimii non-stop periaatteella ja työpajaan osallistutaan saapumisjärjestyksessä. Pop up -värikylvyssä työskennellään poikkeuksellisesti pöydän päällä. Päälle kannattaa laittaa vaatteet, joissa tahrat eivät haittaa. Vauvojen värikylpy sopii vauvoille 4 kk ylöspäin.

VAUVAYSTÄVÄLLINEN NÄYTTELYVIERAILU YHDESSÄ OPPAAN KANSSA klo 10–12, Halli 2. krs ja Vintti 3. krs

Kahden ensimmäisen tunnin aikana näyttelytiloissa on tavallista enemmän valoa ja äänenvoimakkuus on hiljaisemmalla. Taidehallin opas on paikalla yhdessä navettakissa Muu-Maun kanssa. Opas kertoo mielellään esillä olevista näyttelyistä. Oppaalta voi kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä niin taidenäyttelyistä kuin Kalevan Navetasta.

VAPAA PÄÄSY TAIDENÄYTTELYYN ALLE 2-VUOTIAAN KANSSA klo 10–19, Halli 2. krs ja Vintti 3. krs

Alle 2-vuotiaan kanssa saapuvat aikuiset pääsevät ilmaiseksi tutustumaan Seinäjoen taidehallin esillä oleviin näyttelyihin koko päivän ajan klo 10–19.

Näyttelytila Hallissa 2. kerroksessa on esillä Tove Kjellmarkin näyttely: Hevonen, robotti & mittaamaton. Näyttely tarkastelee ihmisen ja hevosen suhdetta. Näyttelyssä on esillä hybridiveistoksia, videoita ja piirustuksia.

Näyttelytila Vintillä 3. kerroksessa on esillä Jacob Juhlin Kuvittele puu -näyttely. Taiteilija on muuttanut Vintti-tilan kuvitteelliseksi metsäksi, jossa elää erilaisia hybridiolentoja. Installaatio kutsuu katsojat pohtimaan, mikä on luonnollista ja mikä on keinotekoista.

VAUVAN KANSSA TAIDENÄYTTELYYN

Seinäjoen taidehallin näyttelyihin ovat vauvat ja vauvaperheet aina tervetulleita. Näyttelytilat sijaitsevat Kalevan Navetan 2. ja 3. kerroksessa, jonne pääsee hissillä. Näyttelytiloihin on esteetön kulku ja näyttelyihin saa ottaa rattaat/vaunut mukaan. Lastenhoitohuone sijaitsee 1. kerroksessa infon vieressä.

Näyttelykäynnillä voi katsella sellaisia teoksia, joista vauva on kiinnostunut. Vauvoja kiinnostavat usein kontrastit, valot, varjot ja muodot sekä ihmiset. Näyttelytilat saattavat olla hämäriä, ja usein nykytaidenäyttelyissä kuuluu erilaisia ääniä, mikä voi tuntua lapsesta jännittävältä. Aikuinen voi sanoittaa lapselle ääneen näkemäänsä ja kokemaansa.

Näyttelytilassa saa kuulua lasten ääniä, sillä ne kuuluvat elämään. Taidenäyttelyssä ei siis tarvitse olla hiiren hiljaa! Muistathan kuitenkin, että taideteoksiin ei saa koskea. Jos näyttelyssä saa koskea esineisiin, tästä kerrotaan aina erikseen.

YHTEISNEULONTAA JA NEULONTAVINKKEJÄ klo 11–14, eri puolilla Kalevan Navettaa
Tapahtumapäivänä neulotaan vauvoille vaatteita Knit in Public day -hengessä. Jaossa myös neuleohjeita ja lankavinkkejä.

IHKA CLOTHING -POP UP klo 11–19, Taito Shop 1. krs

Suomalaisen Ihka Clothing -yrityksen lasten vaatteita myynnissä Taito Shopissa koko päivän ajan.

Tapahtuman järjestävät: Seinäjoen kulttuuripalvelut, Seinäjoen taidehalli, Seinäjoen kansalaisopisto ja Taito Etelä-Pohjanmaa ry.

Valtakunnallista Vauvan päivää koordinoi VauvaSuomi ry.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Seinäjoen taidehalli
Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinäjoki

050 5143407

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Seinäjoen taidehalli, Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Nyykoolinkatu 25, 60100 Seinäjoki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

6/4/0€

Maksutavat

Visa, Mastercard, Tyky+ ja Virike -setelit, Smartum, ePassi, Kaikukortti, Ystäväkortti ja Kulttuurikaveri-kortti.