VIEL EHDIT: Museokortti nyt tarjoksessa vain 68 (norm. 79 )!
OSTA NYT
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Susanna Vuorio MAALAUKSIA 1.-18.6. | Poriginal galleria

Porin taidemuseo, Pori

  • 1.6.2024–18.6.2024

Vuorio pyrkii ksittelemn maalauksissaan vaikeita aiheita myttuntoisesti ja mys huumorilla.

 

Nyttely esittelee ensimmist kertaa Porissa Susanna Vuorion ljyvrimaalauksia. Suurin osa maalauksista on valmistunut tn kevn. Teosten aiheet ksittelevt elm ja ajankohtaisia yhteiskunnallisia tapahtumia.

Maalaaminen on Vuoriolle tapa ajatella ja ksitell kysymyst mit tll oikein tapahtuu?” Teokset valmistuvat tehdess, hn ei suunnittele maalauksia etukteen eik hn kyt apuna valmiita, jo olemassa olevia kuvia.

Nyttelyss on mukana maalaus nimelt Lajittelu”, joka hertt kysymyksen onko kyse ammatista, tavaroiden, ruuan vai henkiliden lajittelusta. Maalauksen kdettmyys saa ajatukset mys kntymn tmn pivn teknologiaan, aikaan, jossa fyysinen ty vhenee ja ksi ei en tarvita. Toinen nyttelyn maalaus on nimeltn Leikataan”. Se kertoo heist, joihin Suomen tmnhetkisen hallituksen leikkaukset osuvat. Ekspressiivinen maalaustapa antaa sijaa erilaisille tulkinnoille. Vuorio ei halua liikaa sanallistaa maalauksia, ei saarnata, eik vain kuvittaa jo lukkoon lytyj nkemyksi.

Vuorio maalaa esiin mm. vanhenemista, alkoholismia ja yhteiskunnan kompastuskivi. Nm aiheet eivt ole usein mukavia, mutta hn pyrkii ksittelemn niit myttuntoisesti ja mys huumorilla.

Rnsyilevll ja fyysisell improvisatorisella sivellintyskentelylln hn kannustaa katsojaa samaistumaan maalaustensa henkilihin, tilanteisiin ja elmn rminn.

SUSANNA VUORIO (s. 1977) on Lahdessa syntynyt taidemaalari. Nykyisin Vuorio asuu ja tyskentelee Turussa. Hn opiskeli Vapaassa Taidekoulussa maalausta ja valmistui taidemaalariksi vuonna 2006. Vuorion tit on ollut esill lukuisissa yksityis- ja ryhmnyttelyiss. Hnen teoksiaan on mm. Suomen Valtion, Wihurin Stin, Tampereen Taidemuseon ja Baswaren kokoelmissa.

Susanna Vuorio kiitt tyskentelyn tukemisesta Suomen Kulttuurirahastoa ja Taiteen edistmiskeskusta.

www.susannavuorio.com

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Porin taidemuseo
Etelranta, 28100 Pori

044 701 1080

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Porin taidemuseo, Etelranta, 28100 Pori


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

Maksutavat

Kteinen, pankki- ja luottokortti, Edenred, Epassi, Smartum, Tyky+

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Museorakennus on suljettu peruskorjauksen vuoksi tammikuuhun 2025. Katso kesn nyttelyt! Poriginal galleria, Etelranta 6, on avoinna ti-su klo 11-18, vapaa psy. Heinkuussa avoinna mys maanantaisin!

Näyttelyn tekstit kielillä