Tapahtuma
 

Katuvalokuvauskierros Hilla Kurjen johdolla

Suomen valokuvataiteen museo K1, Helsinki

  • 21.8.2024 (17–19)

Katuvalokuvaus – mitä se on? Mikä hyvässä katuvalokuvassa on tärkeää?

 

Katuvalokuvaus liittyy erottamattomasti valokuvauksen historiaan ja se on voimissaan tänäkin päivänä. Suomen valokuvataiteen museon järjestämät katuvalokuvauskierrokset tutustuttavat katukuvauksen saloihin, opettavat havaitsemaan usein huomaamattomiksi jääviä asioita ja vangitsemaan todellista katuelämää. Kierroksia vetävät katuvalokuvaajat ja urbaanista maisemasta inspiroituvat valokuvaajat Anna Reivilä, Emma Sarpaniemi sekä Hilla Kurki, jotka jakavat näkemyksensä ja parhaat vinkkinsä.

Keskiviikon 21.8. Katuvalokuvauskierros opastaa katukuvauksen saloihin valokuvaaja Hilla Kurjen johdolla. Kierroksella kuljetaan Helsingin keskustassa, kuullaan hänen kuvausprosessistaan, lempipaikoistaan ja reiteistään ja saadaan vinkkejä aiheisiin, kuvakulmiin ja rinnastuksiin. Kierroksen kuluessa kuvataan omalla laitteella (kamera tai puhelin), opitaan uusia katsomisen tapoja tutuksikin käyneissä maisemissa ja inspiroidutaan ympäristöstä.

Hilla Kurki (s. 1985, Helsinki) on Helsingissä asuva ja työskentelevä valokuvataiteilija. Kurki on valmistunut Taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta. Kurjen esikoiskirja Almost All the Flowers in My Mother's Garden (Khaos Publishing) julkaistiin syyskuussa 2022. Kirja valittiin osaksi Suomen Kirjataiteen komitean Vuoden kauneimmat kirjat 2022-kokoelmaa. Se oli myös finalistista Vuoden valokuvataidekirja 2022-kilpailussa. Kirjasta otettiin toinen painos lokakuussa 2023.

Osallistujia kehotetaan jakamaan kuviaan kävelyn aikana Instagramissa tunnisteella #valokuvamuseophotowalk

Kierros kestää yhteensä noin kaksi tuntia. Mukaan tarvitset oman laitteen (kamera tai puhelin) ja säänmukaiset vaatteet. Tapahtuma on suomenkielinen.

Lähtöpaikka: Valokuvataiteen museon K1, Kämp Gallerian pohjakerros, Mikonkatu 1. Kokoonnumme museon lipunmyyntitiskin luona.

Hinta: 16/6/0 EUR (Museon pääsymaksu)
HUOM! Maksu tapahtuu vasta ennen kierrosta museon infopisteellä, joten tulethan ajoissa paikalle.
Mukaan mahtuu 12 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen aukeaa kaksi viikkoa ennen tapahtumaa ja sulkeutuu kun tapahtuma on varattu täyteen. Ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautuminen aukeaa 2 viikkoa ennen kierrosta. Linkki ilmoittautumiseen: https:/­/­www.eventbrite.com/­e/­880103411997?aff=oddtdtcreator

Mukaan päässeille lähetämme vahvistuksen ja lisätiedot kierroksesta sähköpostitse. (Huom! Tarkistathan roskapostilaatikon!)

Noudatamme kaikissa tilaisuuksissamme turvallisemman tilan periaatteita.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Suomen valokuvataiteen museo K1
Kämp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen valokuvataiteen museo K1, Kämp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

16/6/0 €