VIEL EHDIT: Museokortti nyt tarjoksessa vain 68 (norm. 79 )!
OSTA NYT
 
Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Punainen lanka – elmn merkityksellisyytt etsimss

Kuopion korttelimuseo, Kuopio

  • 3.5.2024–4.8.2024

Punainen lanka ohjaa etsimn elmn merkityksellisyytt valokuvataiteen keinoin. Nyttely avaa nkymi syviin teemoihin: itsetuntemukseen, kumppanuuteen, toiveikkuuteen.

 

Mukana on kuopiolaisten ihmisten elmntarinoiden kautta mys vaikeat tunteet ja aiheet: kipu, viha, tyuupumus, perheen ja tyn yhdistmisen vaikeus, johtajuuden ja yrittjyyden kysymykset, vammaisuus ja erityislapsen vanhemmuus.

Nyttelyn taidokkaat valokuvateokset ovat syntyneet yhteistaiteellisen tyskentelyn kautta. Yhteistaiteilija Ulla Remes on ohjannut kuvattavia ja valokuvataiteilija Helena Karhu on tallentanut tyskentelyn lopputuloksen. Yhteistaiteellinen tyskentely erilaisissa elmntilanteissa elvien ihmisten kanssa on koostunut henkilkohtaisista kohtaamisista, joissa osallistujan kanssa on valittu joko pidempi elmntarina tai sen yksittinen kohta tystettvksi. Tyskentelyss Remes on kyttnyt kehittmns Tuntumenetelm, joka perustuu asioiden nkyvksi tekemiseen ja niiden dialogiseen tarkasteluun. Kehollisessa tunnetyskentelyss on kytetty kirjaimellisesti punaista lankaa.

Nyttely varten on tyskennelty tunteitaan ja tilanteitaan poikkeuksellisen rohkeasti avanneiden ihmisten kanssa, mik nkyy nyttelyn erityisyydess. Valokuvateoksiin on tallentunut ainutkertaisella tavalla erilaisia tunnekokemuksia. Valokuvien ohella nyttelyss on pieni tarinoita, joihin on avattu kuvaustilanteita ja kiteytetty olennaisia oivalluksia nyttelyvieraiden keskustelun ja pohdintojen pohjaksi.

Ulla Remes on kuvataiteilija ja yhteistaiteilija, jolla on 25 vuoden ammattilaisura takana Suomessa ja maailmalla. Remeksen teemat ovat usein ihmisyyteen liittyvi ja mukana on monesti yhteiskunnallinen viesti. Helena Karhu on valokuvataiteilija, joka on saanut lukuisia kotimaisia ja kansainvlisi nyttelyhyvksyntj ja kunniamainintoja. Hnell on Pohjoismainen Valokuvauksen Suurmestari-pronssi ja Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n Mestarikuvaaja -arvonimet.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon näyttelyt

Museon tapahtumat

Osana kulttuurikierrosta

Museon yhteystiedot

Kuopion korttelimuseo
Kirkkokatu 22, 70100 Kuopio

044 718 2627

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Kuopion korttelimuseo, Kirkkokatu 22, 70100 Kuopio


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8/5/0 . Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit. Kulttuurisetelit (kortti+seteli).

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-19:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Suljettu: Juhannuksena 21.-23.6., itsenisyyspivn 6.12., sek jouluna 24.-25.12.

Palvelut

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot