Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Laura Ukkonen PAIKALLAAN 13.5.–30.5. | Poriginal galleria

Porin taidemuseo, Pori

  • 13.5.2023–30.5.2023

Laura Ukkosen puu-, hiili- ja pastelliliitupiirrokset kertovat arjen ristiriitaisista tunnelmista, ihmisist kodeissaan, osana tilaa. Avajaiset pe 12.5. klo 18-20, tervetuloa!

 

Olen piirtnyt itseni ja lheisini kotona, osana esineiden ja kasvien muodostamia tiloja. Yritn tll tavoin tavoittaa arjen ristiriitaisia tunnelmia. Kotona on tarve olla katseilta suojassa, mutta sinne voi tahtomattaan jd yksin. Erityisesti naisille koti on ollut perinteisesti mys sosiaalisen elmn keskus, jota on esiteltv muillekin.

Piirtessni ihmist havainnoin mm. yksinisyytt, hpe ja hmmennyst, jota kykenemttmyys kosketukseen tai odotusten mukaiseen elmn aiheuttaa. Toisaalta nen toivoa ja oman tilan tunnistamista. Tunteet nkyvt eleiss, kuten ryhdiss ja vaikkapa olkapiden asennossa. Kasvien piirtminen kiehtoo minua rinnastuksena ihmiskehon hienovaraisiin eleisiin. Otan mys vaikutteita eri aikakausien naisten omakuvista, muotokuvista ja koti-interireist, sill olen kiinnostunut tunteiden ylisukupolvisuudesta. Mit tunteet kertovat naisten historiasta ja millaista on feminiinisyys naisten itsens mrittmn? Nyttelyn teokset ovat puu-, hiili- ja pastelliliitupiirroksia. Vedostan puupiirroksia ksin ja prssill sek kokeilen eri papereita. Teen uniikkivedoksia ja pieni, muuntuvia sarjoja.

Asun ja tyskentelen Helsingiss ja olen koulutukseltani TaM kuvataiteesta ja TaM kuvataidekasvatuksesta Aalto-yliopistosta. Olen opiskellut kuvataidetta mys Pariisin Acadmie des Beaux-Artsissa ja taidehistoriaa Turun yliopistossa (HuK). Piirtmisen ja puupiirrosten lisksi teen videoteoksia ja kirjoitan. Olen pitnyt yksityisnyttelyit Suomessa mm. Galleria Huudossa Helsingiss (2022, 2015) ja osallistunut yhteisnyttelyihin Suomessa ja ulkomailla, viimeksi Huudon vaihtonyttelyyn Produzentengalerie plan.d:ss Dsseldorfissa, Saksassa (2022). Teoksiani on Helsingin taidemuseon kokoelmassa ja olen kirjoittanut mm. teokseen Taidejemmoja (Lasten ja nuorten taidekeskuksen sti, 2019).

Kiitos Taiteen edistmiskeskus

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Porin taidemuseo
Etelranta, 28100 Pori

044 701 1080

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Porin taidemuseo, Etelranta, 28100 Pori


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

Maksutavat

Kteinen, pankki- ja luottokortti, Edenred, Epassi, Smartum, Tyky+

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Porin taidemuseo on suljettu peruskorjauksen vuoksi kesn 2024 asti. Toiminta jalkautuu peruskorjauksen aikana eri kohteisiin, ks. Porin taidemuseon nyttelyt. Poriginal galleria on avoinna ti-su klo 11-18, Etelranta 6. Vapaa psy.

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot