Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

LAILASISYFOSFENIX - kuvanveistjn elm

Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo, Vantaa

  • 1.6.2023–30.9.2023

LAILASISYFOSFENIX (1.6-31.8.2023) nyttelyss tutustutaan kuvanveistj ja taiteilijaprofessori Laila Pullisen elmn sek tyhn ja esill on esineist hnen ateljeestaan kuin yksityiselmnskin puolelta.

 

Sisyfos sek Feeniks-lintu olivat Pulliselle vertauskuvia niin hnen ammatillisessa, kuin mys yksityisess elmssn. Sisyfoksen rinnett alati yls vierittmn kivenmurikan lailla, veistminen oli Pulliselle aina valmistuttuaan alkupisteeseen palaava luomisty. Taide ja kuvanveisto olivat Pulliselle enemmn kuin ammatti, ne olivat hnelle sielua ja ruumista parantavaa meditatiivista liikett, jolla hn kuntoutti itsens, aina 14-vuotiaana sairastetusta tuberkuloosista 70-vuotiaana sairastettuun aivoinfarktiin. Pullisen kyvyss nousta erilaisten sairauksien ja onnettomuuksien tuhkasta kiteytyy tulilinnun pyshtymtn kohtalo: aina uudesti syntyv, periksiantamaton tahto aloittaa alusta.

"LAILASISYFOSFENIX - kuvanveistjn elm"- nyttelyss on esill kuvanveistjn tyhn liittyvi kulmahiomakoneita, marmoritalttoja ja kipsin tystmisess kytettyj raspeja – mutta mys harvinaisia kuriositeetteja, kuten aiemmin nkemttmi nuoruudentit ajalta ennen kuvanveisto-opintoja (lyijykyn, guassi ja ljy kankaalle). Nhtvill on lisksi pari keskeneriseksi jnytt teosta, joiden kautta yleislle aukeaa nkym luovaan prosessiin, siihen miten veistj nkee muotoja materiaalissaan. Tykalujen rinnalla esill on valokuvia ja muuta taustoittavaa aineistoa.

Nyttely piirt kuvan Pullisesta toimijana, jonka kaikkia valintoja ohjasivat esteettiset kriteerit ja kokonaisvaltainen yksityisen ja julkisen tasapaino. Yleislle avautuu nkkulma kurinalaiseen kivenpyrittjn sek tuhkasta uudestisyntyneen nousevaan, itsens alati uudestaan luovaan taiteilijaan.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo
Nissbackan kartano, Sotungintie 4, 01200 Vantaa

0505511895

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo, Nissbackan kartano, Sotungintie 4, 01200 Vantaa


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

15/12

Maksutavat

Maksutavat: Kteinen, maksukortti, Museokortti

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To 11:00-17:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

2023 avaamme keskuussa! Museo on auki keskuusta syyskuun alkuun 1.6.-3.9.2023. Keskauden lisksi olemme auki vieraileville ryhmille toukokuussa sek syyskuussa.

Esteettömyys [kriteerit]

Palvelut

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot