Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Mnica de Miranda: The Island

Turun taidemuseo , Turku

  • 3.2.2023–26.3.2023

Mnica de Mirandan tyskentelyn perustana on Afrikan ja afrikkalaisen diasporan postkolonialistinen politiikka. Hnen viimeisin teoksensa The Island (2021) tutkii afrikkalaiseen diasporaan liittyvi monitahoisia kokemuksia ja Euroopan siirtomaamenneisyytt.

 
MNICA DE MIRANDA The Island, 2021.Single screen film, 3736” min. Commissioned by Autograph, supported by Arts Council England.

Faktaa ja fiktiota yhdistv teos tarkastelee mustien pitk ja monivaiheista historiaa Portugalissa kietoen yhteen tarinoita afrikkalaisista vapautusliikkeist sek muuttoliikkeen ja identiteettien muodostumisen kokemuksista mustan feminismin nkkulmasta.

Elokuvan ja valokuvan kielt hydyntvlle de Mirandalle saari on vertauskuva, joka nyttytyy utopistisena eristytymis-, turva- ja pakopaikkana: tilana, joka tarjoaa mahdollisuuden yhteiselle kuvittelulle. De Mirandan tyskentelyn taustalla vaikuttavat ekofeminismi ja ajatus kulttuurillisesta yhteenkuuluvuudesta. Hn ksitt maapern ajan ja muistin orgaanisena siln, jonka ylisukupolvisia ja ekologisia traumoja kolonialistinen maankytt edelleen nostaa pintaan. The Island rohkaisee meit luomaan tietoisemman suhteen kehomme, menneisyytemme ja asuttamamme maan vlille pstksemme kohti elvyttvi, mahdollisia tulevaisuuksia.

Mnica de Miranda (s. 1976 Porto) on angolalais-portugalilainen kuvataiteilija, elokuvantekij ja tutkija, joka tyskentelee ja asuu vuoroin Lissabonissa ja Luandassa. Hn hydynt valokuvaa, videota, piirustusta, kuvanveistoa ja installaatiota kriittisen tilataiteen praktiikasta ksin tarkastellessaan teoksissaan maantieteen, historian ja subjektiivisuuden postkolonialistista politiikkaa suhteessa Afrikkaan ja sen diasporaan. Usein ksitteellisesti ja tutkimusvetoisesti tyskentelev de Miranda on kiinnostunut sosio-poliittisten narratiivien, sukupuolen ja muistin sek fiktion ja dokumentaarisuuden vlisist yhteyksist.

Teoksen on tilannut lontoolainen Autograph ja sen tuotantoa on tukenut Arts Council England. Nyttely on saanut tukea Museovirastolta.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, 20100 Turku

040 6323 378

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Turun taidemuseo , Aurakatu 26, 20100 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/8/0


Maksutavat

Smartum-kulttuuriseteli, Virikeseteli, TYKY Kuntoseteli+, Edenred-kortti, ePassi, SmartumPay, EdenredMobile ja Museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Poikkeavat aukioloajat: https:/­/­turuntaidemuseo.fi/­liput-ja-aukiolo

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot