Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kaarnalaiva – Siisti harjakauppa 25.3.–21.5.2023

Suomen ksityn museo, Jyvskyl

  • 25.3.2023–21.5.2023

 
Kaarnalaivan ksinsidottuja harjoja luonnonmateriaaleista.

Mathildedalissa syntyy harjoja luonnonmukaisista materiaaleista ksityn. Kaarnalaiva keskittyy erilaisten, laadukkaiden ja luonnonmukaisista materiaaleista valmistettujen harjojen valmistukseen.
Kaikki harjat sidotaankin ksin Suomessa. Myyntinyttelyyn on vapaa psy.

Vuonna 1997 perustetun yrityksen perustaja Kai Heiskari on harjansitoja jo toisessa sukupolvessa ja oppi taidon omalta isltn. Harjansitojan ammatti ei ole ihan yleisimmst pst Suomessa, ja Heiskarin ja hnen isns valikoimaan kuului alun perin mys erilaisia rottinkitit.

Trkeimpn kriteerin Kaarnalaivan toiminnassa on ollut mahdollisimman pitklle perinteisten ksitymenetelmien kytt, sek luonnonmateriaalit. Harjojen rungot ovat puuta ja harjakset elinten jouhia, kasvikuituja tai sekoitus molempia. Elinten jouhista mukana voi olla hevosen, lehmn tai vuohen jouhia. Yleisimmt kasvikuidut ovat palmunlehdist, agavekaktuksesta, tai kookosphkinst saatuja kuituja. Nitkin voidaan sekoittaa keskenn, jotta saadaan erilaisia karkeusvaihtoehtoja. Nykyn mukana voi tosin olla mys biomuovia, Heiskari kertoo.

Siisti harjakauppa -nyttelyss nkyykin harjansitojan monipuolinen ty. Harjoja valmistetaan moneen eri kytttarkoitukseen, jolloin pit huomioida mys kyttergonomia ja valita kytettv harjasmateriaali toimintatarkoituksen mukaan. Saunaharjassa harjaksina toimii hevosjouhi, kookos ja agave, kun taas patasudin harjas on bassinaa. Pehmen pullan sutiminen taas sujuu parhaiten hevosjouhisella sudilla ja plyt tarttuvat parhaiten vuohenpartaiseen plyhuiskaan. Nyttelyn harjojen puuaines on posin pykki tai koivua.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen ksityn museo
Kauppakatu 25, 40100 Jyvskyl

050 311 8884

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen ksityn museo, Kauppakatu 25, 40100 Jyvskyl


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8/6/4/0

Maksutavat

Visa, Mastercard, Museokortti, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli ja Smartum Pay, Epassi, Tyky+ -kulttuuri- ja liikuntaseteli sek Edenred-kortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Perjantaisin vapaa sisnpsy. www.craftmuseum.fi/­tule-museoon/­aukioloajat-ja-paasymaksut

 

Kohdetta lähellä olevat museot