Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kaikupohjia – Soitinrakentajat Eero Lehtinen ja Jukka Mkel 11.3.–28.5.2023

Suomen ksityn museo, Jyvskyl

  • 11.3.2023–28.5.2023

 
Jukka Mkeln soittimia

”Kaikkea se piru hulluilla teett” tuumaavat kierrtysmateriaaleista kielisoittimia valmistavat mntsllinen Eero Lehtinen ja petjvetinen Jukka Mkel. Nyttely hertt ihmettelemn materiaalien moninaisuutta ja suomalaista luovaa hulluutta.

Soittimien rakentaminen vaatii kdentaitojen lisksi eri materiaalien tuntemusta sek tietmyst nen fysikaalisista ominaisuuksista, soinnin ja voimakkuuden synnyst. Mys soittimien kytettvyys ja esteettisyys ovat soitinrakentajille trkeit. Molempia tekijit yhdist perinteisten soittimien valmistaminen ksill olevista materiaaleista sek into kekseliisiin kokeiluihin. Nyttelyss on esill mys uusiosoittimia, jotka johdattavat musiikin alkukantaisille juurille.

Nyttelyn soittimet avaavat tekijidens soitinrakennuksen filosofiaa, persoonia ja esteettist muotokielt. Eero Lehtinen pit vanhoista, jo patinoituneista ja hyltyist esineist, joten kitaroiden lhtkohdat, rungot ja materiaalit ovat monipuolisia: leiplaatikosta tykalupakkiin, suklaa- ja sikarirasioista Kiasman kattopeltiin. Lehtisen kitaroissa kytetty puu on posin kierrtetty ja aikansa elnytt, rakennuksista tai huonekaluista purettua tai ylijnytt. Soitinosia, kuten virittimi ja otelautanauhoja, Lehtinen hankkii kitaroihinsa soitettavuuden vuoksi uutena. Materiaalien aiempi kytthistoria tuo soittimiin tarinoita ja tekijlle iloa, kun hyltyille esineille ja materiaaleille lytyy uusi tarkoitus kitaroissa. Jukka Mkel rakentaa harvinaisempia soittimia, joihin hn mys kehittelee koko ajan uusia ratkaisuja ja sovelluksia. Vanhan musiikin soittimien lisksi hn kehitt uusiosoittimia kierrtysmateriaaleista. Mkel on valmistanut soittimia viulusta ja kontrabassosta erilaisiin kitaran sukuisiin versioihin sek mm. afrikkalaisia rumpuja.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen ksityn museo
Kauppakatu 25, 40100 Jyvskyl

050 311 8884

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen ksityn museo, Kauppakatu 25, 40100 Jyvskyl


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8/6/4/0

Maksutavat

Visa, Mastercard, Museokortti, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli ja Smartum Pay, Epassi, Tyky+ -kulttuuri- ja liikuntaseteli sek Edenred-kortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Perjantaisin vapaa sisnpsy. www.craftmuseum.fi/­tule-museoon/­aukioloajat-ja-paasymaksut

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot