Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Pehmo

HAM Helsingin taidemuseo, Helsinki

  • 5.11.2022–16.4.2023

Pehmo-nyttely perustuu HAMin kokoelmista valikoiduille teoksille, joiden tekotavoissa yhdistyvt ksityt ja pehmet materiaalit.

 
Pauliina Turakka Purhonen: Manttelimadonna, 2008

Ksitytekniikat vaativat taiteilijalta aikaa: tekeminen on hidasta ja intiimi. Samalla pehmet materiaalit luovat jnnitteen tekotavan ja teosten sislln vlille. Materiaalit ja tekniikat sisltvt merkityksi, joita teos voi joko vahvistaa tai olla niiden kanssa ristiriidassa.

Teosten sisllt liittyvt sek yksityisiin ett yhteiskunnallisiin aihepiireihin. Pehmeyden varjolla voidaan ilment vahvaa kantaaottavuutta ja aktivismia. Teosten materiaalisuuden kautta taiteilijat ksittelevt henkilkohtaisia muistojaan, identiteetti, kansallisuuksia ja johonkin kuulumista. Nkemys, joka sitoo ksityt kodin piiriin ja naisten tyksi, saa nyttelyss vaihtoehtoisia tulkintoja.

Ksitytekniikoilla valmistetut teokset huokuvat jatkuvuutta. Ne voivat kuljettaa katsojan toiseen aikaan, ymprid henkilkohtaisilla muistoilla sek nostalgialla. Toisaalta teokset ottavat kantaa paikallisen ja kansallisen identiteetin vahvistamiseen. Siihen on perinteisesti pyritty sek tuttuja ksitymalleja kierrttmll, ett kansainvlist mainetta niittneiden taidetekstiilien avulla. Ksityhn liitetty muuttumattomuus ja anonyymius ovat omiaan vahvistamaan tuttuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteita.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

HAM Helsingin taidemuseo
Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs

(09) 310 87 001

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

HAM Helsingin taidemuseo, Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

16/14/0

Maksutavat

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, Edenred, ePassi, Tyky-setelit, Virike-setelit, Eazybreak ja Mobile Pay.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:30
Ke 11:30-19:00
To 11:30-19:00
Pe 11:30-19:00
La 11:30-19:00
Su 11:30-19:00

Näyttelyn tekstit kielillä