Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Kristiina Uusitalo: Valon tuoksu

Turun taidemuseo , Turku

  • 28.1.2022–20.3.2022

Kristiina Uusitalon suurikokoisissa ljymaalauksissa maiseman ilmestyksellisyys ja ympristn muutoksen tunnusmerkit kietoutuvat toisiinsa.

 
Kristiina Uusitalo: Erasing my Rose Tattoo III, 2019. ljyvri, pigmentti, alkydi, vaha ja jokihelmet MDF-levylle.

Teosten keskiss on se tietoiseksi tulemisen hetki, jolloin vanha ja uusi ovat lsn yht aikaa. Vaikka maalaukset pohjautuvat voimakkaasti taiteilijan henkilkohtaisiin kokemuksiin, niiden vlittmt havainnot, nyt ja elmykset ovat tunnistettavia meille kaikille.

”Luotan siihen, ett meill on yhteisen tietoisuuden ulottuvuus. Mik puhuttelee minua voimakkaasti, voi olla mys katsojalle merkityksellist. Pyrin tekemn nkyvksi meit suurempia voimia. Tyskentelen irti itsestni ja ajastani ollen samalla juuri nihin olemassaolon edellytyksiin mit lujimmin sidottu.

Maalaan sisisen maailman liikett ja nt ulkoisen maailman kovassa puristuksessa. Emme voi hallita valtavia voimia ymprillmme, vaikka yritmme. Muuttuva maailma vyryy tunnistamattoman muotoisena ohitsemme ja pllemme. Koetan lyt tlle tapahtumalle ilmiasun, joka puhuisi puolestamme ja samalla ilmentisi toivoa.

Pyrin vriin, jossa valo kasvaa voimaksi. Maalaukseen haluaisin lyt tunteen kohoavasta melodiasta. Kun oopperalaulaja vakuuttaa laulullaan kuolevansa, jollei saa rakastettua omakseen, rakkaus hymyilee hnen nessn. Mys kuva voi vlitt tmn. Haluaisin kietoa katsojan valoon, mutta valon saa hohtamaan vain nyttmll varjon. Jokaisella on taakka, jonka ilmaisun halu voi knt taiteeksi. Minulle maalaus on paikka sille kaikkein todellisimmalle elmlle, joka on sanaton, mutta saadessaan muodon tulee tunnistettavammaksi. Jokin kontrasti tai liike on avain, joka ky sisiseen oveen.”

Kristiina Uusitalo (s.1959) on Helsingiss asuva ja tyskentelev taidemaalari, joka on kehittnyt tunnistettavaa, omaleimaista ilmaisuaan aina 1980-luvulta lhtien. Hnen maalauksensa ovat syntyneet pitkaikaisen ja pernantamattoman tyskentelyn tuloksena, nykytaiteen kielt maisemamaalauksen lajityyppiin sovittaen. Eletty elm, runous, koettu ja kuviteltu sek lisntyv huoli luonnon nykytilasta ovat luettavissa maalauksista.

Kristiina Uusitalon tyskentely on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, 20100 Turku

02 262 7100

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Turun taidemuseo , Aurakatu 26, 20100 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/7/0


Maksutavat

Smartum-kulttuuriseteli, Virikeseteli, TYKY Kuntoseteli+, Edenred-kortti, ePassi, SmartumPay, EdenredMobile ja Museokortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-19:00
Ke 11:00-19:00
To 11:00-19:00
Pe 11:00-19:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00

Poikkeavat aukioloajat: https:/­/­turuntaidemuseo.fi/­liput-ja-aukiolo

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot