Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Talvipuutarha - Maija Brummer 18.12.2021–6.3.2022

Suomen ksityn museo, Jyvskyl

  • 18.12.2021–6.3.2022

Vapaalla kirjonnalla toteutetuissa luontoaiheisissa kirjontatiss puut, oksat, lehdet, kukat ja kynnkset loistavat syksyisiss ja talvisissa vreiss, mutta mukaan on mahtunut mys tuulahdus kes.

 
Maija Brummer - Grande Dame, yksityiskohta.

Luonto on ollut Maija Brummerille ehtymtn inspiraation lhde. "Inspiraatiot syntyvt usein hetkess vaikkapa metspolulla. Joskus aihe pyrii pss jopa vuosia, ennen kuin mieless on selv kuva siit, mit tuleman pit”, Brummer kertoo teosten synnyst. Alati vaihtuvat vuodenajat tuovat aina uusia oivalluksia ja vrej teoksiin. ”Usein saan inspiraation mys tekeill olevasta tyst, jonka tietty vriyhdistelm tai yksityiskohta hertt ajatuksen, ett tst voisi tulla enemmnkin.”

Vapaassa kirjonnassa ompelukoneen neula pysyy paikallaan, mutta kangasta liikutetaan neulan alla, jolloin syntyy piirrosmainen jlki. Brummer kirjoo teokset veteen liukenevan tukimateriaalille, joka sulaa pois, kun valmis kirjontaty upotetaan veteen. Tuloksena syntyy pitsimisi, lpinkyvi tekstiilej, jotka nyttvt hennoilta, mutta ovat moneen kertaan ommeltuina varsin vahvoja.

Kirjontatiden kukat eivt ole vain kukkia”, vaan niiden kautta ymmrt paremmin luonnon herkn haavoittuvuuden. Silykseen luonto tarvitsee ihmisten apua ja arvostusta.

Teosten materiaalit ovat suurelta osin kytettyj tekstiilej, jotka on ksin vrjtty ja maalattu. Jokainen kukka ja lehti on erikseen leikattu ja ommeltu, ja siten erilainen ja ainutlaatuinen. Materiaali on etupss puuvillakangasta, mutta se voi aiheen ja tuntuman puolesta olla muutakin. Ompelulangat ovat puuvilla- ja polyesterilankoja. Teoksissa on kytetty paljon mys erilaisia koristelankoja.

Roskiin ei mene melkein mitn. Ei niin pient silppua olekaan, etteik siit tulisi viel pihlajanmarja tai puolukanlehti. Usein parhaimmat palat lytyvt ompelukoneen alta lattialta”, Brummer kuvailee materiaalin kyttn. "Tyt ovat suuritisi ja aikaa vievi, mutta niiden tekeminen tuottaa paljon iloa.”

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Suomen ksityn museo
Kauppakatu 25, 40100 Jyvskyl

(014) 266 4370

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Suomen ksityn museo, Kauppakatu 25, 40100 Jyvskyl


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8/6/4/0

Maksutavat

Visa, Mastercard, Museokortti, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli ja -saldokortti, Sportti&KulttuuriPassi, Tyky-kuntoseteli sek Ticket Mind&Body ja Ticket Duo -kortti.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Perjantaisin vapaa sisnpsy. www.craftmuseum.fi/­tule-museoon/­aukioloajat-ja-paasymaksut

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot