Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio. Anna palautetta.
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Salatun tiedon tie

Villa Gyllenberg

  • 3.6.2020–11.10.2020

Salatun tiedon tie valottaa okkultismin ja esoteerisuuden merkitystä Suomen taiteessa vuosien 1890–1950 välisenä aikana.

 

Taidemaailmassa on viime aikoina havahduttu okkultismin ja esoteerisuuden merkittävään rooliin modernin taiteen historiassa. Tämä elämykselliseksi rakennettu näyttely johdattelee suurten kysymysten äärelle, varjojen vartioimille poluille sekä toivon ja valon lähteille.

Näyttely koostuu paitsi tunnettujen myös historian katvealueille jääneiden taiteilijoiden teoksista, joista osa on ollut harvoin tai ei koskaan aiemmin esillä. Näyttelyssä on mukana rakastettuja klassikkoja muun muassa Akseli Gallen-Kallelalta, Beda Stjernschantzilta, Hugo Simbergiltä ja Helene Schjerfbeckiltä. Mukaan on kuitenkin etsitty myös kiinnostavia teoksia esimerkiksi Meri Genetziltä, Eva Törnwall-Collinilta, Torsten Wasastjernalta, Ilona Harimalta ja Werner von Hausenilta.

Taiteilijoiden joukossa on antroposofeja, vapaamuurareita, ruusuristiläisiä ja teosofeja. Toiset taas etsivät vastauksia inhimillisen elämän mysteereihin mihinkään sitoutumattomina totuudenetsijöinä. Oletko valmis seuraamaan heitä valon ja varjojen polulle? Uskallatko kurkistaa todellisuutta verhoavan hunnun taakse ja astua salatun tiedon tielle?

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon näyttelyt

Museon yhteystiedot

Villa Gyllenberg
Kuusisaarenpolku 11, 00340 Helsinki

09 481 333

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

10/8/0 €

Maksutavat

käteinen, yleisimmät pankki- ja luottorkortit, Smartum-ja Edenred -kulttuurisetelit / kontanter, de allmännaste bank- och creditkorten, Smartum- och Edenred -kultursedlar / cash, the most common bank and credit cards, Smartum and Edenred culture vouchers

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke 12:00-18:00
To Suljettu
Pe Suljettu
La 12:00-18:00
Su 12:00-18:00

Suljettu: 17.3-2.6.2020 (koronaviruksen takia) , 20-21.6 (juhannus).

Esteettömyys [kriteerit]

Palvelut

Näyttelyn tekstit kielillä

 

Kohdetta lähellä olevat museot

 
 
 
 
 
 
 
.