Museot jakavat lapsille Museopasseja: ”Uusia museokävijöitä, hauskempia käyntejä lapsiperheille”

Kesä 2018 on lasten museokesä: Museot jakavat Museopasseja ja puuhatehtäviä lapsivieraille la 16. kesäkuuta alkaen. Tavoitteena on tehdä lapsiperheiden museokäynneistä entistäkin hauskempia ja kasvattaa uusia museokävijöitä.

12-vuotias @wibettaja esittelee Museopassit Youtubessa


Lapsille suunnattuja museosisältöjä kaivataan jatkuvasti. Museot vastaavat toiveisiin nyt uudella tavalla: Museokortti-kohteissa ryhdytään jakamaan ilmaisia Museopasseja ja puuhatehtäviä lapsille.

Pahvisen, luottokortin kokoisen Museopassin saa museon lipputiskiltä. Siihen kirjoitetaan lapsen nimi, kerätään merkintöjä museokäynneistä ja piirretään käyntikokemuksia kuvaavat hymiöt. Lapsi voi näyttää omaa passiaan lipputiskillä jokaisen museovierailun yhteydessä, vaikka kyseessä ei ole varsinainen pääsylippu.

– Lapselle on tärkeää, että hän saa ikioman kortin. Sitä saa säilyttää omassa kukkarossa ja ottaa mukaan matkalle, kuvailee kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

Konduktöörien junissa jakamista lastenlipuista on myönteisiä kokemuksia vuosikymmenten ajalta. Museopassit toimivat vastaavalla periaatteella.

Passit eivät oikeuta sisäänpääsyyn maksullisiin museokohteisiin, mutta lapset pääsevät lähes kaikkiin museoihin joko ilmaiseksi tai edullisella alennuslipulla. Lastenlippujen ikärajat vaihtelevat museokohteittain.

Kissasta kasvaa lasten museomaskotti

Museokäynnillä voi vaikkapa seikkailla linnassa, tutustua sukellusveneeseen, leikkiä lelumuseossa, huuhtoa kultaa, ihailla haarniskaa, kivuta lentokoneeseen tai veturin ohjaamoon.

– Tavoitteenamme on kasvattaa uusia museokävijöitä. Tahdomme tehdä lapsiperheiden museokäynneistä entistäkin hauskempia, kertoo Honkanen.

Museopasseista on kolme eri näköistä versiota, joiden kuvituksissa seikkailee museokissa. Kissasta kasvaa lasten museomaskotti, joka esiintyy tulevaisuudessa erilaisissa yhteyksissä.

Museoissa jaetaan lapsille myös puuhatehtäviä. Ne sisältävät lapsia museosisältöihin tutustuttavia ja aktivoivia, kevyesti museopedagogisia sisältöjä. Museopasseja ja puuhatehtäviä on tarjolla Museokortti-kohteiden lipputiskeillä la 16. kesäkuuta alkaen riippumatta siitä, onko mukana tulevilla aikuisilla Museokortit.

Museokortti-museoita on jo lähes 300 Ahvenanmaalta Inariin. Pelkästään pääkaupunkiseudulta Museokortti-kohteita löytyy 40.

LISÄÄ MUSEOSISÄLTÖJÄ LAPSILLE >

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

 • Facebook
 • X
 • Instagram
 • WhatsApp
 • Lasten Museopassi (pdf, 467 KB)
  Museopasseista on kolme versiota. Passiin kirjoitetaan lapsen
  nimi, kerätään merkintöjä museokäynneistä ja piirretään käynti-
  kokemuksia kuvaavat hymiöt. Museopassi ei ole pääsylippu,
  joten se ei oikeuta sisäänpääsyyn maksullisiin museokohteisiin. 
 • Museopuuhaa lapsille ja lapsenmielisille (pdf, 5192 KB)
  Lataa puuhatehtävät pdf-muodossa.