Museo
 

Salon historiallinen museo SAMU

Salorankatu 5-7,
24240 Salo

Salon historiallinen museo SAMU vastaa Salon alueen aineellisen perinnön tallentamisesta, tutkimisesta ja näytteille asettamisesta.

 

Salon historiallinen museo SAMU vastaa Salon alueen aineellisen perinnön tallentamisesta, tutkimisesta ja näytteille asettamisesta. Tavoitteena on vahvistaa kaupungin asukkaiden identiteettiä ja lisätä ymmärtämystä omaa kulttuuria, historiaa ja ympäristöä kohtaan sekä edistää yhteisöllisyyttä, viihtyvyyttä ja hyvinvointia. Yleisölle avoimia museokohteita ovat Salon elektroniikkamuseo, Halikon, Perniön ja Meritalon museot, Kiikalan, Kiskon ja Suomusjärven kotiseutumuseot, Kreivinmäen ulkomuseo sekä Trömperin kestikievari.

Museo palvelee asiakkaitaan näyttelyin ja tapahtumin sekä toimimalla Salon kulttuuri- ja rakennushistorian tietopankkina. Sen tehtävänä on säilyttää ja hoitaa hallussaan olevia kokoelmia ja arkistomateriaalia sekä kartuttaa Salon kulttuuri- ja tuotantohistoriallista esineistöä ja muuta aineistoa.

Museo tekee yhteistyötä oppilaitosten, asiantuntijoiden, harrastajien ja keräilijöiden kanssa, tarjoaa palveluja alueen asukkaille ja yhteisöille sekä osallistuu erityisesti lasten ja nuorten oppimista ja luovuutta tukevaan toimintaan. Museo auttaa alueen kotiseutu- ja perinneyhdistyksiä paikallisidentiteetin vaalimisessa sekä opastaa museotyössä.
Salon elektroniikkamuseossa on avoinna kaksi näyttelyä: LOISTO TOISTO -radionäyttely ja TELEVISIO AUKI! -näyttely. Salorankatu 5-7, ovi 7, Salo

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Salon historiallinen museo SAMU
Salorankatu 5-7, 24240 Salo

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon retkioppaasta

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Salon historiallinen museo SAMU, Salorankatu 5-7, 24240 Salo


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Ei Museokortti-museo

Salon elektroniikkamuseon LOISTO TOISTO -radionäyttely ja TELEVISIO AUKI! -näyttely. Aikuiset 4 e, eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät 3 e. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Elektronikkamuseoon pääsee myös museokortilla.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke 11:00-17:00
To 11:00-17:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-15:00
Su 11:00-15:00

Paikallismuseot avoinna vaihtelevasti kesä-elokuun, Elektroniikkamuseo avoinna ke-pe 11-17, la-su 11-15.

 
Ei Museokortti-museo