Museokortti & MIELI ry – Hyvinvointia kulttuurista! Tutustu kampanjasisltihin
 
Museo
Sisäänpääsy museokortilla
 

Jrvimaailma Saimaarium

Satamatie 8

SAIMAARIUM on toiminnallinen luonto- ja tiedekeskus, jonka tavoitteena on tehd tiedosta toimintaa sek lhiympristn ett koko planeettamme elinkelpoisuuden silyttmiseksi.

 

Perusnyttelymme Saimaan menestystarinat esittelee tositarinoita menneest ja visioita tulevaisuudesta. Yksi niist on menestystarina Saimaan ja saimaannorpan pelastamisesta – kertomus suomalaisesta vesien- ja ympristnsuojelun huippuosaamisesta. Nyttelymme esittelee monipuolisesti Saimaan luontoa. Pset tutustumaan jrviemme ekologiaan, saimaannorpan ja uhanalaisten lohikalojen suojeluun sek vesieliiden mikroskooppisiin ihmeisiin. Net tytetyn Halla-norppamme ja akvaarioissa uiskentelevat jrvikalat.

Toinen on tarina maapallon elinkelpoisuutta uhkaavista tekijist – ilmastonmuutoksesta, vestnkasvusta, luonnonvarojen ehtymisest, elin- ja kasvilajien sukupuuttoaallosta ja kemikalisoitumisesta. Samalla esittelemme tieteen ja tutkimuksen uusimpia ratkaisukeinoja, rohkaisten kaikkia mukaan matkalle kohti kestvmp ja turvallisempaa tulevaisuutta. Opit miten voimme parantaa jrviemme tilaa ja hillit ilmastonmuutosta. Vaihtuvien nyttelyjen osastolla esitelln luonnon ihmeit ja ympristnsuojelua taiteen ja tieteen keinoin.

Perusnyttelyn yhteydess toimii mys Saimaa-teatteri, jossa pyrii Hannu Siitosen upea luontokuvakertomus Kuukkelin vuosi. Sama psymaksu oikeuttaa mys Vaihtuviin nyttelyihin. Ensimmisen vaihtuvana nyttelyn on Mikko Pllsen ja Hannu Siitosen luontokuvanyttely Rannoilta rantametsiin 24.7.-30.9.2020. Loppuvuoden ajan 2.10.-31.12.2020 nytteill on Taidetta pohjalta, Antti Niemisen ja Samuli Poutasen veistoksia.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Jrvimaailma Saimaarium
Satamatie 8

Museon kotisivut

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Jrvimaailma Saimaarium, Satamatie 8


Lähtöpiste:


Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

10/6

Maksutavat

kortti, kteinen

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-17:00
Ke 11:00-17:00
To 11:00-17:00
Pe 11:00-17:00
La 11:00-17:00
Su 11:00-17:00