Luontokohde
 

Örön saari

Örön saari

Örön saari on oma maailmansa. Monipuolisen luontokokemuksen lisäksi saarella pääsee tutustumaan historiallisiin tapahtumiin. Sata vuotta suljettuna sotilasalueena ollut linnakesaari tutustuttaa myös Suomen rannikkopuolustukseen Venäjän tsaarin ajoilta nykypäivään.

 
"Örön saaren luonto on todella monipuolinen. Sotilaskäytössä ollut saari on säästynyt monin paikoin hyvin luonnontilaisena. Sijainti eteläisessä ulkosaaristossa, suuri koko sekä hiekka- ja sorapitoisuus ovat luoneet saarelle erilaisia ympäristöjä, kuten paahdeketoja ja rantaniittyjä. Saarelta löytääkin paljon harvinaisia perhosia ja kasveja.

Ehkä kiinnostavinta perheen isille ja pojille on saaren sotilashistoria. Koko saari onkin ihan täynnä tykkejä ja sotavarustuksia, joten tutkimista löytyy paljon. Joihinkin tykkiasemiin pääsee sisällekin ja taskulamppu on tarpeen. Vaarallisimmat paikat on aidattu ja putoamisvaara on ilmeinen, myös kalliot ovat märkänä erittäin liukkaita.

Örön Saari on ollut armeijan käytössä viimeiset satakunta vuotta, ja kesäkuussa 2015 se avattiin veneilijöille ja retkeilijöille. Metsähallitus on tehnyt saarelle erittäin mielenkiintoiset, hyvin merkatut retkeilyreitistöt. Saarella on myös vierasvenesatama, kahvila, ravintola ja majoituspalveluita."

Lue lisää Örön saaresta Retkipaikasta.

Kuva ja teksti: Caj Koskinen/Retkipaikka.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Yhteystiedot

Örön saari

Kotisivut

Aukioloajat

Kerro tästä myös ystävillesi!