JOULUTARJOUS: Museokortteihin kuukausi kaupan plle (12 kk + 1 kk)
Anna lahjaksi >

8. Museokortti-sovellus ja sen kytt

8.1. Onko minun pakko käyttää sovellusta? Voinko edelleen käyttää muovista Museokorttiani?

Sovellus on ilmainen vapaaehtoinen lisäpalvelu, jota ei ole pakko ottaa käyttöön. Voit edelleen jatkaa muovisen fyysisen Museokorttisi käyttöä normaalisti.

8.2. Miten liitän Museokorttini sovellukseen?

Ladattuasi sovelluksen, avaa sovellus. Valitse painike “Liitä korttisi sovellukseen” etusivulta ison keltaisen Museokortti-kuvan vierestä.

Sovellus pyytää sinua syöttämään Museokorttisi numeron, salasanasi ja tunnistettavan kasvokuvan itsestäsi. Löydät korttisi numeron Museokortistasi tai saamastasi oston vahvistusviestistä. Salasana on sama, jota käytät Oma Museokortti -asiakassivulla ja jonka loit rekisteröityessäsi Museokortin käyttäjäksi. Kasvokuvasi tarvitaan väärinkäytösten estämiseksi. Voit joko ladata kuvan puhelimesi kuvat kansiosta sovellukseen tai klikata painiketta "Ota kuva kameralla".

Kortin käyttäminen sovelluksen kautta edellyttää kuvan liittämistä korttiin, samalla tavoin kuin esimerkiksi opiskelijakorttiin tai muuhun henkilökohtaiseen korttiin. Kuva lisätään väärinkäytön estämiseksi. Kuvan avulla museohenkilökunta voi varmistaa, että sovelluksella Museokorttia käyttävä henkilö on varmasti kortin omistaja. Museokortti on aina henkilökohtainen.

Mikäli et muista salasanaa, saat nollattua salasanasi "Unohditko salasanan?" -painikkeen avulla.

8.3. En muista salasanaani. Mitä teen?

Saat nollattua salasanasi "Unohditko salasanan?" -painikkeen avulla, joka löytyy sovelluksen salasananäkymän alalaidasta.

8.4. Miten voin vaihtaa salasanani? 


Voit vaihtaa salasanan kirjautumalla ulos sovelluksesta. Kirjautuessasi uudelleen sovellukseen Museokortin numerolla, valitse salasanaa kysyttäessä “Unohditko salasanan” sivun alaosasta.

8.5. Kirjauduin ulos. Miten pääsen kirjautumaan takaisin sisään?

Voit kirjautua jälleen sisään "Liitä korttisi sovellukseen" -painikkeen avulla. Jos kirjaudut ulos, tarvitset uudelleen Museokorttisi numeroa ja salasanaa kun haluat seuraavan kerran liittää korttisi sovellukseen. Suosittelemme että pysyt kirjautuneena sisään, paitsi jos haluat vaihtaa laitetta, jolla käytät Museokorttiaisi.

8.6. Täytyykö minun kirjautua ulos? Milloin kirjaudun ulos?

Kun olet liittänyt korttisi sovellukseen, voit pysyä sisäänkirjautuneena. Tällöin sovellus ja digitaalinen Museokorttisi ovat käytössäsi nopeasti, vain sovelluksen avaamalla.
Jos kirjaudut ulos, tarvitset uudelleen Museokorttisi numeroa ja salasanaa kun haluat seuraavan kerran liittää korttisi sovellukseen. Suosittelemme että pysyt kirjautuneena sisään, paitsi jos haluat vaihtaa laitetta, jolla käytät Museokorttiasi.

Voit kirjautua jälleen sisään "Liitä korttisi sovellukseen" -painikkeen avulla. Jos olet aikaisemmin liittänyt kuvasi sovelluksen avulla korttiisi, sovellus ei pyydä sinua lisäämään kuvaa.

8.7. Miten voin vaihtaa kuvani, jonka liitin sovellukseen?

Mikäli haluat vaihtaa sovellukseen lataamasi profiilikuvan, ole yhteydessä Museokortin asiakaspalveluun: 044 784 5745 (ark. klo 9-12)
 tai museokortti@museot.fi.

8.8. Miksi sovellukseen pitää ladata oma kuva?

Voit halutessasi käyttää sovellusta myös digitaalisena Museokorttinasi liittämällä voimassaolevan asiakasnumerosi ja kasvokuvasi sovellukseen. Museokäynti maksetaan tällöin lukemalla museon lipputiskillä oleva QR-koodi ja näyttämällä vahvistusviesti asiakaspalvelijalle puhelimesi näytöltä.
Museokäynnin maksaminen mobiilisovelluksella on hygieenista, eikä edellytä fyysistä kontaktia. Kasvokuva tarvitaan digitaalisten väärinkäytösten ehkäisemiseksi. Lisätietoja kuvien käytöstä tietosuojaselosteessamme. Tietosuojaselosteemme löydät täältä.

Kuvan voi vaihtaa vain 6 kuukauden välein väärinkäytön estämiseksi. Sovellus kysyy sinulta tällöin haluatko vaihtaa kuvan. Jos sinun täytyy vaihtaa kuva aikaisemmin, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Kuvaasi käytetään vain sovelluksessa Museokortti-näkymässä ja museokäynnin merkinnän vahvistusnäkymässä.

8.9. Missä korttiini yhdistettyä valokuvaa käytetään?

Kuvaasi käytetään vain sovelluksessa Museokortti-näkymässä ja museokäynnin merkinnän vahvistusnäkymässä. Lisätietoja kuvien käytöstä tietosuojaselosteessamme. Tietosuojaselosteemme löydät täältä.

8.10. Miten merkitsen museokäynnin Museokortilleni sovelluksessa?

Oletko liittänyt Museokorttisi sovellukseen? Jos et, valitse "Liitä Museokortti sovellukseen" –painike sovelluksen etusivulta ja seuraa ohjeita. Tarvitset korttiisi liitetyn sähköpostiosoitteen ja salasanan sekä tunnistettavan neliömuotoisen kasvokuvan itsestäsi.

Avaa Museokortti-sovellus laitteellasi ja klikkaa "Merkitse museokäynti" -painiketta, joko sovelluksen Etusivulla tai Museokortti-näkymässä. Sovellus pyytää lupa käyttää puhelimesi kameraa, jollet ole jo aiemmin lupaa myöntänyt.

Näytölle aukeaa QR-koodilukija. Museon lippukassalla on esillä QR-koodi. Merkitse museokäyntisi osoittamalla puhelimen takapuolen kamera kohti tätä QR-koodia. QR-koodi näkyy tällöin näyttösi kamerassa. Näytä aina käyntivahvistus lippukassan myyjälle ennen näyttelytiloihin menoa.

8.11. Miten jatkan korttini voimassaoloaikaa sovelluksessa?

Avaa Museokortti-sovellus laitteellasi. Valitse "Jatka voimassaoloa" –painike joko sovelluksen Etusivulla tai Museokortti-näkymässä. Seuraa sovelluksen ohjeita. Sovelluksessa voit maksaa pankki- tai luottokortilla.

Muilla maksutavoilla voit jatkaa voimassaoloa osoitteessa Museot.fi/asiakassivu tai museoissa. Museoissa maksutavat vaihtelevat kohteittain.

8.12. Miten ostan Museokortin lahjaksi sovelluksessa?

Avaa Museokortti-sovellus laitteellasi ja valitse Museokortti-välilehti alavalikosta. Paina "Osta Museokortti lahjaksi" –painiketta sivulla. Painike avaa puhelimesi verkkoselaimen ja ohjaa sinut Museot.fi-sivuston verkkokauppaan ostamaan kortin lahjaksi. Lahjanosto suoraan sovelluksen sisällä ei vielä ole mahdollista.

Museot.fi-verkkokaupassa voit ostaa Museokortin ajastettavana digilahjana tai postitse lähetettävässä lahjakuoressa. Molempiin toimitustapoihin saat oman lyhyen tervehdyksesi mukaan. Voit myös ostaa Museokortin lahjaksi museosta lahjakirjekuoressa.

8.13. Miten yhdistän kaksi Museokorttia?

Voit yhdistää uuden täysin käyttämättömän Museokortin omaan jo käytössä olevaan korttiisi. Yhdistäminen lisää käytössä olevaan Museokorttiin 12 kuukautta lisää voimassaoloaikaa.

Avaa Museokortti-sovellus laitteellasi. Liitä oma jo käytössä oleva Museokorttisi sovellukseen, mikäli sitä et vielä ole tehnyt, valitsemalla etusivulla "Liitä Museokorttisi sovellukseen" -painike.

Valitse alavalikosta Museokortti-näkymä. Klikkaa "Yhdistä kaksi korttia" -painiketta. Syötä sovelluksen ohjeiden mukaan käyttämättömän kortin numero ja vahvista painamalla “Yhdistä kortit” -painiketta. Uuden, käyttämättömän kortin käyttöaika lisätään automaattisesti sovellukseen liitetylle Museokortillesi.

HUOM. Ainoastaan täysin käyttämättömän (ei kirjautumista, ei museovierailuja) Museokortin voi yhdistää jo käytössä olevaan korttiin. Yhdistämisen jälkeen ylimääräinen asiakasnumero mitätöityy, eikä sitä voi käyttää pääsylippuna korttikohteisiin. Kahta jo käytössä olevaa Museokorttia ei voi yhdistää.

8.14. Mikä on Suosikit-lista?

Voit itse luoda oman Suosikit-listasi. Listalle voit lisätä museoita, näyttelyitä, tapahtumia ja etuja. Kun näet sinua kiinnostavan sisällön, klikkaa sen kuvan oikeassa yläkulmassa olevaa pientä sydäntä. Nyt sisältö on lisätty Suosikit-listallesi.

Voit selata omia suosikkejasi valitsemalla alavalikosta Suosikit-näkymän.

Halutessasi sovellus lähettää sinulle muistutusviestejä suosikeistasi. Voit milloin tahansa laittaa muistutukset pois tai päälle klikkaamalla sovelluksen oikeasta yläkulmasta Menu-symbolia, valitsemalla Asetukset ja Ilmoitukset. Ilmoitukset-sivulla voit valita, mistä suosikeiksi merkitsemistäsi sisällöistä haluat saada ilmoituksia. Vihreä väri tarkoittaa, että sallit ilmoitukset.

8.15. Miten lisään Suosikit-listalleni? Miten poistan Suosikit listaltani?

Kun näet sinua kiinnostavan sisällön, klikkaa sen oikeassa yläkulmassa kuvan yllä olevaa pientä sydäntä. Nyt sydän muuttuu valkoiseksi ja sisältö on lisätty Suosikit-listallesi.

Kun klikkaat sydäntä uudelleen, se muuttuu taas läpinäkyväksi ja sisältö poistuu Suosikit-listaltasi.

8.16. Miten voin laittaa päälle/pois päältä muistutukset Suosikeistani?

Voit milloin tahansa laittaa muistutukset pois tai päälle klikkaamalla sovelluksen oikeasta yläkulmasta Menu-symbolia, valitsemalla Asetukset ja Ilmoitukset. Ilmoitukset-sivulla voit valita, mistä suosikeiksi merkitsemistäsi sisällöistä haluat saada ilmoituksia.Vihreä väri tarkoittaa, että sallit ilmoitukset.

8.17. Miksi en saa muistutuksia Suosikeiltani?

Tarkista sovelluksesi ilmoitusasetukset. Paina sovellusnäkymän oikeassa yläkulmassa sijaitsevaa Menu-symbolia (kolme vaakaviivaa). Valitse Asetukset ja Ilmoitukset. Ilmoitukset-sivulla voit valita, mistä suosikeiksi merkitsemistäsi sisällöistä haluat saada ilmoituksia. Vihreä väri tarkoittaa, että sallit ilmoitukset. 


Tarkista myös puhelimesi omat ilmoitusasetukseteli että olet antanut sovellukselle luvan lähettää sinulle ilmoituksia. Löydät ilmoitusasetukset puhelimestasi näin:

Android-järjestelmän puhelimet
Asetukset > Sovellukset ja ilmoitukset > Museokortti –sovellus: ilmoitukset käytössä/ei käytössä.

iPhone-puhelimet
Asetukset >Ilmoitukset >Museokortti >Salli ilmoitukset 


8.18. Miten voin kirjoittaa arvion museokäynnistäni? Kenelle arviot näkyvät?

Näet museokäyntisi omalla Museokortti-sivulla (sovelluksen alavalikosta "Museokortti" –painike).
Klikkaamalla kuvaketta “käynnit”, näet kaikki tähänastiset museokortilla tekemäsi vierailut.

Arvio alkaa antamalla vierailulle 1-5 sydäntä (1 on heikko ja 5 erinomainen). Klikkaa valitsemasi määrä sydämiä ja sen jälkeen alapuolelta painike “Kirjoita arvio museokäynnistäsi”. Kirjoita vapaasti kenttään ja paina lopuksi julkaise.

Kirjoittamasi arviot näkyvät julkisesti Museot.fi-sivustolla ja sovelluksessa kyseisen museon sivuilla. Nimesi ei näy arvioinnin yhteydessä.

8.19. Mitä ovat sovelluksen Tasot?

Tasot ovat leikkimielinen tapa seurata, kuinka suuri museofani olet. Tasoja on yhteensä kuusi: mitä enemmän museokäyntejä teet, sitä korkeammalle tasolle yllät! Laskuri palaa aina tasolle yksi uuden Museokortti-kauden alkaessa. Tasot näkyvät vain sinulle, kun Museokorttisi on liitettynä sovellukseen.


 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp