Event
 

Katuvalokuvauskierros Emma Sarpaniemen johdolla

The Finnish Museum of Photography K1, Helsinki

  • 7.8.2024 (17–19)

Katuvalokuvaus – mitä se on? Mikä hyvässä katuvalokuvassa on tärkeää?

 

Katuvalokuvaus liittyy erottamattomasti valokuvauksen historiaan ja se on voimissaan tänäkin päivänä. Suomen valokuvataiteen museon järjestämät katuvalokuvauskierrokset tutustuttavat katukuvauksen saloihin, opettavat havaitsemaan usein huomaamattomiksi jääviä asioita ja vangitsemaan todellista katuelämää. Kierroksia vetävät katuvalokuvaajat ja urbaanista maisemasta inspiroituvat valokuvaajat Anna Reivilä, Emma Sarpaniemi sekä Hilla Kurki, jotka jakavat näkemyksensä ja parhaat vinkkinsä.

Keskiviikon 7.8. Katuvalokuvauskierros opastaa katukuvauksen saloihin valokuvaaja Emma Sarpaniemen johdolla. Kierroksella kuljetaan Helsingin keskustassa, kuullaan hänen kuvausprosessistaan, lempipaikoistaan ja reiteistään ja saadaan vinkkejä aiheisiin, kuvakulmiin ja rinnastuksiin. Kierroksen kuluessa kuvataan omalla laitteella (kamera tai puhelin), opitaan uusia katsomisen tapoja tutuksikin käyneissä maisemissa ja inspiroidutaan ympäristöstä.

Emma Sarpaniemen näyttely on esillä K1:sellä 14.6.–6.10. Kesällä 2024 K1:ssä sukelletaankin Emma Sarpaniemen (s.1993) performatiivisten muotokuvien maailmaan. Sarpaniemi tutkii yhdessä ja yksin rakennetuissa muotokuvissa naiseuteen ja feminiinisyyteen liittyviä esteettisiä ja sosiaalisia normeja empatian ja huumorin keinoin. Sarpaniemi haluaa antaa arkisille esineille uusia symbolisia merkityksiä: kuvien lähtökohtana on usein kirpputorilta löydetty esine tai vaate. Värit ja leikkisyys on usein yhdistetty naiiviuteen, mutta Sarpaniemi kääntää leikkisyyden voimavaraksi ravistelleessaan totuttuja naiseuden käsitteitä ja normatiivisia sukupuolirooleja.

Osallistujia kehotetaan jakamaan kuviaan kävelyn aikana Instagramissa tunnisteella #valokuvamuseophotowalk

Kierros kestää yhteensä noin kaksi tuntia. Mukaan tarvitset oman laitteen (kamera tai puhelin) ja säänmukaiset vaatteet. Tapahtuma on suomenkielinen.

Lähtöpaikka: Valokuvataiteen museon K1, Kämp Gallerian pohjakerros, Mikonkatu 1. Kokoonnumme museon lipunmyyntitiskin luona.

- Hinta: 16/6/0 EUR (Museon pääsymaksu)
- HUOM! Maksu tapahtuu vasta ennen kierrosta museon infopisteellä, joten tulethan ajoissa paikalle.
- Mukaan mahtuu 12 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen aukeaa kaksi viikkoa ennen tapahtumaa ja sulkeutuu kun tapahtuma on varattu täyteen. Ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautuminen aukeaa 2 viikkoa ennen kierrosta. Linkki ilmoittautumiseen: https:/­/­www.eventbrite.com/­e/­875892396737?aff=oddtdtcreator

Mukaan päässeille lähetämme vahvistuksen ja lisätiedot kierroksesta sähköpostitse. (Huom! Tarkistathan roskapostilaatikon!)

Noudatamme kaikissa tilaisuuksissamme turvallisemman tilan periaatteita.

Share this with your friends!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museum contact details

The Finnish Museum of Photography K1
Kämp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki

Museum website

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

The Finnish Museum of Photography K1, Kämp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Admission fees

Admission with Museum Card
Admission with Museum Card

16/6/0 €

Tapahtuma-tyypit

 

OTHER MUSEUMS NEARBY