The WeeGee Exhibition Centre

30.8.2019–31.8.2019 (17-19, 11-17)

Event

Espoo-päivä WeeGeellä

Näyttelykeskus WeeGeen Espoo-päivä
on todellinen tapahtumien runsaudensarvi.
Poimi omasi ja tule viettämään upeaa kaksipäiväistä kaupunkijuhlaa!

PERJANTAINA 30.8. VAPAA PÄÄSY KLO 17-19

WEEGEEN AULA JA WIRKKALA
KLO 17-19 WEEGEE LIVE
Lavalle kipuavat Grateful Däd, O Samuli A. Tapahtuman live-visualisoinnista vastaa Taru N. Hohtonen ja illan toimii dj:nä Vilunki 3000. Alpo Nummelin vetää syntetisaattorityöpajan nuorille. Yhteistyössä Näyttelykeskus Weegee ja Tapiolan kelat.

FUTURO-TALO
KLO 17-19 TUTUSTU FUTURO-TALOON KESKUSTELUOPPAIDEN KANSSA
Futuro on arkkitehti Matti Suurosen (1933–2013) suunnittelema ellipsin muotoinen muovitalo, jossa kiteytyvät 1960-luvun lopun avaruusajan arkkitehtuurin ja designin kokeelliset muodot, uudet materiaalit ja optimistiset ideat. Näyttelykeskus WeeGeen omistuksessa olevaan ensimmäiseen sarjavalmisteiseen Futuro-taloon (nro 001) pääsee tutustumaan keskusteluoppaiden kanssa.

EMMA
KLO 18 APRIL JAZZ GOES EMMA: SID HILLE
Konsertissa kuullaan muusikko Sid Hillen jazzsävellys, joka on saanut vaikutteensa Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan taiteesta. Esityksessä soittavat muusikot Sid Hille (kosketinsoittimet, theremin ja lyömäsoittimet) ja Jarmo Saari (sähkökitara ja theremin).

KLO 18 EMMAN YLEISÖOPASTUS
Syvennä näyttelykokemustasi opastuksella. Perjantaina 30.8. opastus suuntautuu Intervowen -näyttelyyn.

KAMU
KLO 17.15 OPASTUS: ESINEVARTTI - YHDEN MUSEOESINEEN TARINA
Jokaisella museoesineellä on oma tarinansa. Esinevartti tutustuttaa näyttelyssä esillä olevan esineen tarinaan. Mitä yksi esine voikaan kertoa ajastaan ja omistajastaan?

KLO 18 OPASTUS: K-18 TOISENLAISIA TARINOITA ESPOON HISTORIASTA
Tällä aikuiseen makuun sopivalla kierroksella tutustutaan kepeällä otteella historian toisenlaisiin tarinoihin aina kivikaudelta kaupunkiin. Luvassa luvatonta lempeä ja väkivallan tekoja, skandaaleja ja kummitustarinoita Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyssä.

LELUMUSEO HEVOSENKENKÄ
KLO 17 ÄKKILÄHTÖ MENOPELILEIKKIIN -OPASTUS
Matkaa liikenneohjaajan opastuksella liikenteen ihmeelliseen maailmaan! Opastuksella hypätään Menopelileikki -erikoisnäyttelyn kyytiin tarkastelemaan kulkemista ja liikennevälineitä maalla, merellä ja ilmassa sekä liikenneturvallisuutta lapsen näkökulmasta.

KLO 11-19 FILLARISUUNNISTUS
Lelumuseossa juhlistetaan Espoo-päivää pyöräilyteemaisella ohjelmalla. Fillarisuunnistuksella pääset etsimään Lelumuseon näyttelystä löytyviä pyöriä ja osallistumaan arvontaan.

LAUANTAINA 31.8. VAPAA PÄÄSY KOKO PÄIVÄN KLO 11-17

Acapella -lauluyhtye The Bop Sh' Bops esiintyy yllätyksellisesti WeeGeen kävijöiden joukossa lauantaina 31.8. klo 12-14.

The Bop Sh' Bops, tai tuttavallisemmin Bopsut, on Espoon musiikkiopiston pop & jazz -linja Ebelissä muodostettu nelihenkinen lauluyhtye. Popmusiikkia tältä ja menneiltä vuosikymmeniltä laulavaa yhtyettä yhdistää kunnianhimo, leikkimielisyys ja rakkaus acapella-musiikkia kohtaan.

FUTURO-TALO
Klo 17-19 Tutustu Futuro-taloon keskusteluoppaiden kanssa.

NÄYTTELYKESKUS WEEGEEN WIRKKALA -TILA
KLO 11-17 VIRTUAALITEATTERI THEATERVR: KALEVALA-EPISODIT. NONSTOP.
Virtuaalista todellisuutta ja teatteria yhdistävä esitys ammentaa Kalevalasta ja karjalais-suomalaisesta kansanperinteestä. 40 min. Esityskieli: Suomi, vienankarjala. Tekstitys: englanti ja venäjä. 15 hlöä/esitys.

EMMA
KLO 11-15 MÄ TYKKÄÄN!
Piirrä, kirjoita, korista tai julista. EMMAn avoimessa taidepajassa voit tehdä kangasmerkin asuusi kiinnitettäväksi.

KLO 13 ELEIDEN JA TEKOJEN ARKISTO
Eleiden ja tekojen arkisto on esityksellinen opastus, joka liikkuu esittävän taiteen ja kuvataiteen rajapinnalla. Esityksellinen opastus tutkii muistamisen kerroksia – tilassa elettyjä hetkiä, toistettuja eleitä ja tehtyjä askeleita. Teos uudistaa perinteisen museo-opastuksen ja laajentaa totuuden ja fiktion rajaa esitystaiteen keinoin. Työryhmässä koreografi Tero Hytönen ja tanssitaiteilija Aino Purhonen.

KLO 14-17 OFF THE LAB -PERFORMANSSIT
Off the Lab on monikulttuurisen taiteilijaryhmän suunnittelema performanssisarja, joka tutkii fanittamisen ja julkisuuden vaikutuksia. Monia eri taiteenmuotoja yhdistelevässä esityksessä pohditaan, miten nämä ilmiöt haastavat yhteiskunnallisia arvojamme. Performanssi syntyi taiteilijoiden yhteistuotantona kun he tutustuivat EMMAn toimintaan ja syksyn päänäyttelyyn. Michael Jackson: On the Wall -näyttely valottaa, miten kansainvälinen supertähti Michael Jackson ilmiönä näyttäytyy nykytaiteessa. Työryhmään kuuluu harpisti Natalia Castrillón, kapellimestari ja muusikko Majella Clarke, yhteisötaiteilija Tiago Martins Pinto, näyttelijä ja performanssitaiteilija Anna Olkinuora, tanssitaiteilija ja koreografi Sade Risku, esitystaiteen pedagogi ja performanssitaiteilija Camila Rosa sekä lavastaja Laura Sariola.

KELLOMUSEO
KLO 12-15 TAPAA KORUMUOTOILIJA
Lahden muotoiluinstituutin korumuotoilija-opiskelijat kertovat Koru & Taito 80v näyttelyssä olevista koruistaan ja työstään korujen parissa.

KAMU
KLO 13.30-15.30 KESKIAJAN KORUPAJA, NONSTOP
Tule valmistamaan keskiaikaa henkivä koru itsellesi Mankbyn arkeologisten löytöjen innoittamana. Salonki-työpaja, 1krs.

KLO 12-14 ESPOONLAHDEN ARVOITUS - KOKO PERHEEN OMATOIMINEN KIERROS. NONSTOP.
Koko perheen omatoiminen kierros täynnä toimintaa Katse horisontissa -näyttelyssä.

KLO 13 OPASTUS: AKTIIVISIA NAISIA KIVIKAUDELTA KAUPUNKIIN – NAISTEN HISTORIAA ESPOOSSA
Tule tutustumaan naisten historiaan Espoossa.

KLO 14-16 TAPAA HARRASTAJA: METALLINETSINTÄÄ RANNOILLA
Tiesitkö, että hiekkarannoilta voi etsiä aarteita metallinetsimellä ja samalla tulee siivonneeksi rantoja metallista? Tervetuloa tutustumaan välineisiin ja juttelemaan Suomen metallinetsijät ry:n harrastajien kanssa Katse horisontissa -näyttelyyn.

KLO 12 HISTORIAKÄVELY: TAPIOLA ASUKKAIDEN TARINOINA
Kävelykierroksella tutustutaan Tapiolaan entisten ja nykyisten asukkaiden tarinoiden, muistojen ja lempipaikkojen näkökulmasta. Lähtö Näyttelykeskus WeeGeeltä, Ahertajantie 5. Tämä kävelykierros on liveversio Espoon kaupunginmuseon mobiilioppaan reitistä. Kurkkaa mobiilioppaamme www.tarinasoitin.fi/espoonkaupunginmuseo .

LELUMUSEO HEVOSENKENKÄ
KLO 11-15 LASTEN FILLARIKARKELOT (WEEGEE-TALON EDUSTA JA LELUMUSEO)
Espoo-päivän kunniaksi Lelumuseo Hevosenkenkä järjestää WeeGee-talon edustalla Lasten Fillarikarkelot. Tapahtumassa pääsee ajamaan taitoradalla, käymään kypäräklinikalla, testaamaan pyöräilykypärän turvallisuutta, kertaamaan liikennesääntöjä, katsastamaa pyörän kunnon, täyttämään omaa pyöräilijän korttia sekä osallistumaan fillarisuunnistukseen.

KLO 11-15 SÄÄNTÖVISA (WEEGEEN EDUSTA)
Liikenneturvan pisteellä saat oman pyöräilijän korttisi ja saat ohjeita ja opastusta pyöräilyyn liittyvästä liikenneturvallisuudesta. Sääntövisassa pääset testaamaan, kuinka hyvin muistat pyöräilyyn liittyvät liikennesäännöt.

MINIKYPÄRÄPISTE (WEEGEEN EDUSTA)
Liikenneturvan minikypäräpisteellä havainnollistuu, miksi kypärän käyttö pyöräillessä on tärkeää. Hauskalla ja opettavaisella Minikypäräpisteellä opit, miksi kananmunankin kannattaa käyttää kypärää.

KYPÄRÄKLINIKKA (WEEGEEN EDUSTA)
Lasten Liikennekaupunki ohjaa ja opastaa pyöräilykypärän oikeaoppisesta käytöstä. Kypäräklinikalla opit kypärän oikean kiinnitystavan.

PYÖRIEN KATSASTUS (WEEGEEN EDUSTA)
Yelpyn liikkuva pyörähuolto neuvoo pyörän huoltoon liittyvissä asioissa ja katsastaa pyörien kunnon. Pyörien katsastuksessa saat tietää pyöräsi todellisen kunnon.

TAITORATA (WEEGEEN EDUSTA)
Lelumuseon taitoradalla harjoitellaan pyöräilyyn liittyviä taitoja kuten tarkkuutta, pujottelua ja jarrutusta. Taitoradalla pääset testaamaan pyöräilytaitosi.

KLO 11-17 FILLARISUUNNISTUS (LELUMUSEO)
Lelumuseossa juhlistetaan Espoo-päivää pyöräilyteemaisella ohjelmalla. Fillarisuunnistuksella pääset etsimään Lelumuseon näyttelystä löytyviä pyöriä ja osallistumaan arvontaan.

KL. 13.30 RIVSTART I FORDONSLEKEN -GUIDNING (LELUMUSEO)
Följ trafikledarens ledning och res in i trafikens spännande värld! På guidningen hoppar vi ombord specialutställningen Fordonslek och betraktar resandet och olika fordon på land, luft och hav, samt trafiksäkerhet ur barnets synvinkel.

KLO 15 ÄKKILÄHTÖ MENOPELILEIKKIIN -OPASTUS
Matkaa liikenneohjaajan opastuksella liikenteen ihmeelliseen maailmaan! Opastuksella hypätään Menopelileikki -erikoisnäyttelyn kyytiin tarkastelemaan kulkemista ja liikennevälineitä maalla, merellä ja ilmassa sekä liikenneturvallisuutta lapsen näkökulmasta.

Share this with your friends!

Print version

Voit ostaa Museokortin tästä museokohteesta tai verkosta

Museum contact details

The WeeGee Exhibition Centre
Ahertajantie 5, (Tapiola), 02100 Espoo

09 816 31818

Museum website

Admission fees

Admission with Museum Card
Admission with Museum Card

12/10/0€. Alle 18- ja yli 70-v maksutta.
Perjantaisin vapaa pääsy klo 17 - 19

Payment methods

Smartum kulttuuriseteli, Smartum-mobiilimaksu, Smartum-kortti, Virikeseteli, Edenred-mobiilimaksu, Edenred-kortti, ePassi, EazyBreak

 • facebook
 • instagram

OTHER MUSEUMS NEARBY

 • National Museum of Finland
   
   

  National Museum of Finland

  A museum filled with the riches of Finnish history.

   
 • The Finnish Museum of Photography
   
   

  The Finnish Museum of Photography

  The Finnish Museum of Photography presents exhibitions of Finnish and international photography by...

   
 • Rock Church Temppeliaukio
   
   

  Rock Church Temppeliaukio

   
 • Seurasaari Open-Air Museum
   
   

  Seurasaari Open-Air Museum

  Rural Finland in miniature!

   
 • Kunsthalle Helsinki
   
   

  Kunsthalle Helsinki

  Contemporary Art & Design since 1928.

   
 • Theatre Museum
   
   

  Theatre Museum

  Theatre Museum’s exhibitions transport visitors into the theatre and backstage to see and experience what...

   
 • HAM Helsinki Art Museum
   
   

  HAM Helsinki Art Museum

  Art is popcorn for the brain! HAM Helsinki Art Museum looks after the art collection that belongs to the...

   
 • Gallen-Kallela Museum
   
   

  Gallen-Kallela Museum

  The museum´s changing exhibitions present the art of Akseli Gallen-Kallela and his contemporaries as well as...

   
 • Hotel and Restaurant Museum
   
   

  Hotel and Restaurant Museum

  The Hotel and Restaurant Museum is a museum specialised in the history of hotels, restaurants, cafés, tourism...

   
 • Villa Gyllenberg
   
   

  Villa Gyllenberg

  The Villa Gyllenberg museum, which is comprised of the Gyllenberg family home and an adjoining gallery, is...

   
 • Didrichsen Art Museum
   
   

  Didrichsen Art Museum

  The Didrichsen Art Museum is a unique combination of art museum and a private home on Kuusisaari island.

   
 • Finnish Museum of Natural History, Natural History Museum
   
   

  Finnish Museum of Natural History, Natural History Museum

  The exhibitions at the Natural History Museum showcase biological diversity from Finland and other parts of...

   
 • Tamminiemi
   
   

  Tamminiemi

  Home of the presidents.