Utställning
 Inträde med Museikortet
 

I AM NOT WHAT YOU SEE Lilibeth Cuenca Rasmussen

HAM Helsingfors konstmuseum, Helsinki

  • 5.11.2022–16.4.2023

Lilibeth Cuenca Rasmussen (f. 1970) arbetar med performans, skulptur, text och video.

 
Lilibeth Cuenca Rasmussen: I am not what you see, 2021

Konstnren r fdd p Filippinerna och flyttade som barn till Danmark som r den ena av hennes frldrars hemland. Hon anvnder erfarenheterna av sin dubbelidentitet som material fr sin konst. Identitet, etnicitet, kn, mnniskorelationer, religion och samhlleliga frgor r centrala teman i Cuenca Rasmussens konst.
Utstllningens fyra stora skulpturer hnvisar till flyttbara eller bostder med ltt konstruktion p olika hll i vrlden. I utstllningen fr vi ocks se ett urval av Cuenca Rasmussens videoperformanser. I dem upptrder hon i olika slags roller och reciterar med sina rollfigurers mun stndpunkter som spnner ver konsthistoriens manlighet och den extrema sjlvupptagenheten. I performansen Cocktails avsljas nya sidor hos skulpturerna nr konstnren tillsammans med sina medaktrer anvnder dem som rolldrkter och som sceninredning.
I skulpturerna frverkligas en nomadisk frihet: mnniskan kan ltt g ver grnser och hlla sig i rrelse nr hemmet r brbart eller kan resas upp var som helst. Samtidigt frflyttar sig influenserna, berttelserna och generna frn en plats till en annan och blandas. Lilibeth Cuenca Rasmussen vcka oss till insikt om och f oss att fundera p vem som r dagens luffare. Var och av vilken orsak rr de sig och vad allt br de med sig? Nomadens identitet r frnderlig, som en rolldrkt som gr att byta.

Berätta för dina vänner!

Museets kontaktuppgifter

HAM Helsingfors konstmuseum
Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs

(09) 310 87 001

Museets hemsida

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

HAM Helsingfors konstmuseum, Etelinen Rautatiekatu 8, Tennispalatsi 2.krs


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

16/14/0

Betalningssätt

Kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, Smartum, Edenred, ePassi, Tyky-setelit, Virike-setelit, Eazybreak ja Mobile Pay.

öppet

Må  Stängd
Ti 10:00-17:30
On 11:30-19:00
Tu 11:30-19:00
Fr 11:30-19:00
Lö 11:30-19:00
Sö 11:30-19:00

Näyttelyn tekstit kielillä