TAKAISIN

 

Forum Marinum: Fullriggaren Suomen Joutsen

27.5.2017–31.12.2020

 Inträde med Museikortet
Utställning

Suomen Joutsenen viisi elämää

Näyttely kertoo Suomen Joutsenen tarinan, joka alkaa vuodesta 1902 ranskalaiselta telakalta. Vaiherikkaiden ajanjaksojen, "viiden elämän" jälkeen laiva on Forum Marinumin laiturissa ja osaltaan kertomassa satavuotiaan Suomen historiaa.

Suomen Joutsen rakennettiin rahtilaivaksi Ranskassa vuonna 1902 ja myytiin 1920-lvun alussa Saksaan kauppalaivaston koululaivaksi. Suomeen laivaston koululaivaksi "Ankka" ostettiin vuonna 1930. Sittemmin Turkuun sijoitetussa laivassa aloitti toimintansa maamme ensimmäinen merimiesammattikoulu. Vuodesta 1991 lähtien alus on ollut museona.

Näyttely kertoo laivan vaiheista monipuolisesti esinein, kuvin, filmein ja muistelmin. Rakenteiden lisäksi aluksessa myös aluksen käyttö- ja toimintakulttuuri on muuttunut. Laivalla ovat eläneet, ja sitä ovat käyttäneet erilaiset työyhteisöt: merimiehet, merisotilaat, merimiehiksi opiskelevat, opettajat ja nyt viimeksi museologit ja Forum Marinumin asiakkaat.

LAIVA ON AVOINNA KESÄKUUKAUSINA yleisölle, talvikaudella näyttelyyn voi tilata erillisen opastuksen.

Berätta för dina vänner!

Voit ostaa Museokortin tästä museokohteesta tai verkosta

Museets kontaktuppgifter

Forum Marinum: Fullriggaren Suomen Joutsen
Linnankatu 72, Turku

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

7/4/0

Betalningssätt

yleisimmät pankki- ja luottokortit.
de vanligaste bank- och creditkorten.
the most common bank- and creditcards

Öppet

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti valtion ja kuntien museot ovat suljettuina 1.6. saakka. Yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden suositellaan toimivan samoin.

Museets utställningar

Näyttelyn tekstit kielillä