TAKAISIN

 
Museo
Sisäänpääsy museokortilla

Raision museo Harkko

Näyttelytilat sijaitsevat Raision kaupungintalolla, taidetta, arkeologiaa ja kulttuurihistoriaa.

Näyttelytilat sijaitsevat Raision kaupungintalolla, taidetta, arkeologiaa ja kulttuurihistoriaa. Taidekokoelmissa kamarineuvos Eero Rantasen säätiön suomalaisesta, virolaisesta ja venäläisestä taiteesta koostuva kokoelma. Museon taidekokoelmat käsittävät lähes 4 000 teosta. Lisäksi museolla on laaja kirjakokoelma, valokuva-, kirje- ja leikearkisto.

Harkon kulttuurihistorialliseen kokoelmaan on talletettu raisiolaista talonpoikaisesineistöä. Suurin osa kokoelman esineistöstä on peräisin 1800- ja 1900-luvuilta. Kokoelmassa on yli 1200 esinettä. Lisäksi museolla on kulttuurihistoriallinen käyttöesinekokoelma, jossa on 53 esinettä.

Harkon arkeologisen osasto tuo näyttelyin esille Raision esihistoriaa. Tähän hyvän pohjan luovat lukuisat arkeologiset kaivaukset, joita Raisiossa on tehty 1930-luvun lopulta alkaen. Mullin eduspellon myöhäisrautakautiselta asuinpaikalta löydetty vatimainen kupariharkko on yksi Raision merkittävimpiä arkeologisia löytöjä. Vastaavanlaisia harkkoja tunnetaan Itämeren alueelta kolme, kaksi Latviasta ja yksi Gotlannista. Turun yliopisto on deponoinut Harkolle Mullin eduspellon löytöaineiston, johon kuuluu rautakaudelle ajoittuvaa asuinpaikka-aineistoa.

Raisio museo Harkko on toiminut vuodesta 2000. Monipuolisen näyttelytoiminnan takaa neljä näyttelyä vuodessa. Harkon toiminta painottuu museokasvatukseen.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Raision museo Harkko
Raision kaupungintalo / Nallinkatu 2, 21200, Raisio

044 797 1683

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

0 €

  • facebook

Aukioloajat

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti valtion ja kuntien museot ovat suljettuina 1.6. saakka. Yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden suositellaan toimivan samoin.

Museon näyttelyt

Museon tapahtumat

Opastus

Opastukset alk. 20 €