20.3.2024

Pupujahteja, askartelua ja opastuksia – katso vinkit psiisen tapahtumiin!

Moni Museokortti-kohteista juhlistaa psiist sesonginmukaisella erikoisohjelmalla. Kuva: Museokortti, Suomen lasimuseo & Apteekkimuseo ja Qwenselin talo.

Museoissa järjestetään pääsiäisviikonloppuna paljon koko perheen ohjelmaa! Osallistu lasten kanssa askartelupajoihin ja pupujahteihin. Tekemistä on tarjolla myös aikuisille: kiinnostavia yleisöopastuksia ja näyttelyistä pääsiäisperinteistä.

Kevään värikkäin juhla on pian täällä! Pääsiäisen aikaan museot tarjoavat runsaasti sesonkiin sopivaa tekemistä sekä lapsiperheille että muille museokävijöille. Kokosimme pääsiäisen tapahtumat.


Koe keväisen juhlan tunnelma!

Pyhien kunniaksi osa museoista puetaan autenttisiin juhla-asuihinsa, jolloin museovieraat pääsevät ihastelemaan upeita kattauksia ja pääsiäiskoristeita, kuten pajunoksia ja koristemunia. Tunnelmallisten tilojen lisäksi tarjolla on myös entisajan pääsiäisenvieton historiaa ja perinteitä sekä opastuksia näyttelyihin.


Kuinka apteekkarin perhe valmistautui kevääseen 1800-luvulla? Kuva: Apteekkimuseo ja Qwenselin talo

Tutustu apteekkarin elämään 1800-luvulla

Apteekkimuseo ja Qwenselin talo, Turku | 30.–31.3.2024 klo 14

Minkälaista elämä oli kaksisataa vuotta sitten, kun lääketieteen professori Pipping asui perheineen Qwenselin talossa? Kuinka kevääseen valmistauduttiin? Apteekkimuseon puolella tutuksi tulee, miten apteekkari työskenteli 1800-luvulla ja miten tuolloin lääkittiin.

Museokortilla 4 € opastusmaksu.

Lue lisää >

Palanderin talossa tutustutaan pääsiäisen perinteisiin ja uskomuksiin

Palanderin talo, Hämeenlinna | 23.3.–1.4.2024

Palanderin talon pääsiäinen vie museovieraat vuosisadan takaisiin pääsiäisvalmisteluihin. Talossa saa omaan tahtiin kiertäen uppoutua vanhoihin tapoihin, perinteisiin ja uskomuksiin. Tänä vuonna huoneet avaavat kävijälleen oven jokaiseen pääsiäisviikon päivään: Mistä tikkutiistai on saanut nimensä? Mikä se malka oikein on? Milloin lankoja värjättiin? Ortodoksiseen pääsiäiseen tutustutaan lisäksi sekä ruokien että esineitten kautta.

Lue lisää >


Kruunaa pääsiäislomasi kotimaisella taiteella! Kuva: Akseli Gallen-Kallela: Ruusan punkka. 1884. Kuvaa on rajattu.

Osallistu Gallen-Kallelan Museon yleisöopastuksille

Gallen-Kallelan Museo, Espoo | 29.3.–1.4.2024 klo 11

Gallen-Kallelan Museo on avoinna koko pääsiäisen ajan. Museovieraille on luvassa avoimia yleisöopastuksia koko pyhien ajan, joissa tutustutaan näyttelyyn Rinnastuksia: Kimmo Kaivanto ja Akseli Gallen-Kallela -näyttelyyn.

Lue lisää >

Ihastele Wolkoffin talomuseon pääsiäiskoristeita ja -kattauksia

Wolkoffin talomuseo, Lappeenranta | 23.–31.3.2024 klo 11–17

Tule ihastelemaan ortodoksisen kirkkovuoden tärkeimmän juhlan tunnelmaa, johon kuuluvat juhlakattaukset pääsiäisherkkuineen, ikonien koristemunat sekä kirkossa siunatut pajunoksat. Museoon pääsee tutustumaan myös opastetuilla kierroksille klo 12, 13, 15 ja 16.

Lue lisää >

Luostarinmäen pääsiäisenä tutustutaan pääsiäisen juhlaperinteisiin ja vietetään koko perheen pääsiäistapahtumaa. Kuva: Luostarinmäki.

Luostarinmäen pääsiäisohjelmassa on luvassa tietovartteja, työnäytöksiä sekä työpajoja

Luostarinmäki, Turku | 30.–31.3.2024 klo 10–16

Luostarinmäellä tutustutaan pääsiäisen perinteisiin työnäytöksillä, joiden teemoja ovat ikonimaalaus ja pääsiäismunien koristeluperinteet. Lisäksi luvassa on pääsiäisteemaisia tietovartteja suomeksi ja ruotsiksi. Koko perheen työpajassa puolestaan taiteillaan perinteisiä onnen symboleita.

Lue lisää >

Särestöniemi-museossa Reidarin historia ja taide kohtaavat. Kuva: Krista Ylinen / Museokortti.

Särestöniemi-museossa taiteillaan kuivapastelleilla

Särestöniemi-museo, Kittilä | 30.–31.3.2024

Särestöniemi-museon opastetulla kierroksella tutustutaan Reidarin perheen kotitilaan Vanhaan Särestöön, Reidarin Ateljeekotiin ja tietysti upeaan kelohonkaiseen Galleriaan sekä Reidar Särestöniemen taiteeseen museon päänäyttelyn äärellä.

Ateljeen non-stop taidetyöpajassa puolestaan kokeillaan kuivapastellimaalausta ja leikittellään väreillä! Työpajaan voi tulla koko perheen voimin, valmiin
taideteoksen saa mukaan muistoksi.

Lue lisää >

Pääsiäisriehat ja askartelupajat viihdyttävät lapsiperheitä

Museoiden pääsiäistapahtumissa on tarjolla hauskaa puuhaa kaikenikäisille. Mukana on muun muassa tehtävärasteja, puuhakierroksia sekä museoseikkailuja. Tervetuloa viihtymään koko perheen voimin! Näyttelysaleissa ihmettelyn lisäksi monet museoista järjestävät askartelupajoja, joissa valmistetaan sesonkiin sopivia koristeita kotiin vietäväksi.

Ihastuttavat kanit ovat jälleen vierailulla kasvitieteellisessä puutarhassa. Kuva: Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha.

Kasvitieteellinen puutarha tarjoaa vieraille kukkaloistoa

Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, Turku | 28.3.–1.4.2024 klo 11–17

Pääsiäisenä Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa nautitaan kukkaloistosta. Luvassa on kauniita kukka-asetelmia, narsisseja ja muita pääsiäiskoristeita löytyy sisäänkäynniltä ja kasvihuoneista. Lapsille on tarjolla myös omatoimiseikkailuja. Lisäksi rakastetut kanit saapuvat jälleen kylään puutarhaan!

Ulkopuutarhakin on heräämässä kevääseen. Kasvitieteellisen ympärillä olevalta luontopolulta voi löytää paljon nähtävää. Nappaa luontoretkelle mukaan kevätluontobingo kasvitieteellisen puutarhan aulasta!

Lue lisää >

Osallistu pääsiäisnoidan kasvikekkereille

LUOMUS Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, Helsinki | 28.–31.3.2024 klo 12, 13 & 14

Kasvinoita Kaisa aikoo valmistaa maailman hurjimman voimaliemen noitien pääsiäisjuhliin. Kaisa tarvitsee lasten apua löytääkseen Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneista kaikki voimaliemeen tarvittavat ainesosat. Liity sinäkin noidan kätyriksi!

Opastuksen aikana lapset tutustuvat yhdessä Kaisan kanssa kasvihuoneiden hurjimpiin ja ihmeellisimpiin kasveihin. Samalla lapsille selviää, miksi kasvit saattavat olla myrkyllisiä, miten kasvijuoma voi olla taianomaista ja miksi joillekin kasveille on kehittynyt taito syödä lihaa!

Draamaopastus sopii 5–12-vuotiaille lapsille, jotka voivat itsekin pukeutua teeman mukaisesti. Opastuksen kesto on 30 minuuttia. Liput: 10 € /lapsi

Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet >

Löydä uusia ideoita pääsiäismunien koristeluun Fiskarsin museosta. Kuva: Fiskarsin museo.

Pääsiäistyöpajassa askarrellaan koristeita ruukinväen kanssa

Fiskarsin museo, Raasepori | 30.3.2024 klo 11–14

Pääsiäisenä Fiskarsin museolle voi tulla askartelemaan kimaltelevia pääsiäismunia. Inspiraatiota haetaan tällä kertaa maailmankuuluista Fabergén kultasepänverstaan keisarillisista pääsiäismunista. Sinä olet suunnittelija ja vain mielikuvituksesi on rajana! Materiaalimaksu 5 €.

Lue lisää >

Pääsiäisenä Ilmailumuseolla lennetään sekä mielikuvituksen siivin että simulaattorilla. Kuva: Tuula Heikkolan postikorttikokoelma / Suomen Ilmailumuseo

Suomen Ilmailumuseo tarjoaa hauskaa puuhaa koko viikonlopuksi

Suomen Ilmailumuseo, Vantaa | 29.–31.3.2024

Koko viikonlopun ajan on tarjolla omatoimista puuhaa Siivekkään suunnistuksen ja lentävien pääsiäismunien askartelun parissa unohtamatta ikisuosikkia Draken-lentosimulaattoria. Millainen kulkupeli pääsiäismunasta syntyykään pienellä tuunauksella!

Lauantaina 30.3. luvassa on opastuksia, kun klo 13 starttaa kaiken ikäisille soveltuva yleisöopastus, ja klo 14 puolestaan 6–11-vuotiaille suunnattu Pikku pilotin lentokoulu. Opastusten kesto on noin tunti ja mukaan mahtuu max. 20 osallistujaa. Pikku pilotin lentokoulun osallistujilla on harvinaislaatuinen tilaisuus vierailla Caravelle-ohjaamosimulaattorissa, ja lentokoulun suorittaneet saavat muistoksi diplomit.

Lue lisää >

Löydättekö kaikki näyttelytiloihin karanneet tiput? Kuva: Suomen lasimuseo.

Suomen lasimuseolla bongataan tipuja ja askarrellaan silkkipaperista

Suomen lasimuseo, Riihimäki | 30.–31.3.2024 klo 10–17

Suomen lasimuseon näyttelyiden lisäksi pääsiäisenä on luvassa hauskaa puuhaa koko perheelle. Lapsille suunnatussa pääsiäisaiheisessa bongauksessa on tarkoituksena etsiä museon näyttelytiloihin karanneet tiput. Jokainen ahkera bongari saa pienen palkinnon. Ohjelmistoon kuuluu myös koko perheen omatoimista silkkipaperiaskartelua ja pääsiäisaiheisia puuhatehtäviä.

Lue lisää >

Pääsiäisenä lauantaina ja sunnuntaina Museo Leikissä maalataan pääsiäismunia. Kuva: Museo Leikki.

Museo Leikissä jahdataan pupuja ja askarrellaan taikasauvoja

Museo Leikki, Espoo | 28., 30. & 31.3.2024

Onnistutko löytämään kaikki Museo Leikin näyttelysaleihin piiloutuneet puput? Leikkipajan puolella puolestaan rakennellaan pehmopalikoilla ja leikitään puisilla JUKKA-leluilla. Työpajassa pääsiäisnoidat pääsevät askartelemaan myös maagisia taikasauvoja. Ohjelmistoon kuuluu myös pääsiäismunien maalauspaja, jossa koristellaan maalaamalla paperimassamunia.

Lue lisää >Katso kaikki tapahtumat


Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp