21.6.2023

Vietä päivä turistina ja nauti Helsingin nähtävyyksistä Museokortilla


Tutustu Helsingin nähtävyyksiin, kuten Unescon maailmanperintökohteeksikin valittuun Suomenlinnaan, Tamminiemeen tai kallioon kaivettuun Temppeliaukion kirkkoon. Tai yhdistä piknikretki ja museokäynti Seurasaaressa tai käy nauttimassa kukkaloistosta Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha tarjoaa tropiikin lämpöä myös sateisena kesäpäivänä.

Helsingin kaikki museot löydät tästä>


Tamminiemi on nähtävyys, joka huokuu historiaa.

Tamminiemi


Rytin, Mannerheimin ja Kekkosen kausilla Tamminiemessä paitsi asuttiin, niin tehtiin sodanjälkeisestä historian suuriapäätöksiä. Amos Anderssonin lahjoittama jugend-huvila on ehdoton vierailukohde, joka raottaa verhoa vallan ja politiikan kulisseihin. Koti on sisustettu suomalaiselladesignklassikoilla Kukkapuron nahkasovista Aarnion Pallotuoliin.
Lue lisää>Amos Anderssonin hohdokas koti.

Amos Andersons Hem


Uusimpiin Museokortti-kohteisiin lukeutuva Amos Andersons Hem on koti- ja taidemuseo, joka on liikemies ja taiteen tukija Amos Andersonin (1878–1961) entisessä koti- ja toimistorakennuksessa. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua 1920-luvulla sisustettuun hohdokkaaseen porvariskotiin taidetta unohtamatta.
Lue lisää >Myös Temppeliaukion kirkko on Museokortti-kohde.

Temppeliaukion kirkko

Kallioon louhittu Temppeliaukion kirkko sijaitsee Helsingin sydämessä, Fredrikinkadun päässä. Kirkko on ainutlaatuisen arkkitehtuurinsa vuoksi yksi Helsingin päänähtävyyksiä. Kirkon ovat suunnitelleet arkkitehtiveljekset Timo ja Tuomo Suomalainen.
Lue lisää>Talo on hieno esimerkki Kaivopuiston vanhoista huviloista

Mannerheim-museo


Mannerheim asui huvilassa vuosina 1924–51, jonka jälkeen koti on toiminut museona lähes alkuperäisessä asussaan. Museokäyntiin kuuluu aina opastus, joka avaa Mannerheimin elämää ja luonnetta myös valtiopäämiehen ja sotamarsalkan roolien ulkopuolelta.
Lue lisää>


Suomenlinna on kokonsa puolesta kompakti ja tunnelmallinen päiväretkikohde ja tarjoaa upeat puitteet päiväretkelle

Suomenlinnan museot

Helsingin saaristossa sijaitseva upea merilinnoitus on jo itsessään nähtävyys, mutta saaren lukuisat museot ja ravintolat tekevät siitä loistavan paikan kesäpäivän viettoon. Helsingin kauppatorilta lähtevä yhteystautta vie Suomenlinnaan vain 15 minuutissa. Unescon maailmanperintökohteeksikin valittu Suomenlinna tarjoaa upeat puitteet kulttuuripäivän viettoon. Saarella on neljä Museokortti-kohdetta: Suomenlinna-museo, Ehrensvärd-museo, Sotamuseo Maneesi ja sukellusvene Vesikko. Museoiden lisäksi saarelta löytyy monipuolisia palveluja, kuten kahviloita, ravintoloita, hostelli ja oma panimo.

Suomenlinna-museon näyttely esittelee Suomenlinnan historiaa eri näkökulmista, 1700-luvulta suomalaiseen kauteen ja restaurointiin.
Lue lisää >Kesän aikana Seurasaaren ulkomuseossa järjestetään tapahtumia, kuten käsityömarkkinat, lasten omatoimikierroksia ja koko perheen työpajoja.

Pois kaupungin vilskeestä

Seurasaaren ulkomuseo

Irrottaudu hetkeksi kaupungin vilskeestä ja koe menneen ajan maaseudun elämää. Seurasaari on suosittu ulkoilualue, jossa voi nauttia kesäpäivistä vaikkapa piknikillä. Seurasaaren ulkomuseo esittelee suomalaisten asumista, koteja ja perinnerakentamista ainutlaatuisella tavalla.

Nauti ulkoilmasta ja koe talonpoikainen Suomi pienoiskoossa! Lasten opastuksella tutustaan yhdessä oppaan kanssa siihen, miten ja millaisissa kodeissa Suomessa ennen vanhaan asuttiin.
Lue lisää >


Kumpulan kasvitieteellisessä museossa voi nauttia kesäpäivästä ja kukkaloistosta.

Nauti kukkaloistosta!

LUOMUS Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha levittäytyy Kumpulan kartanon historiallisille maille. Kuuden hehtaarin alue jakautuu kulttuurikasvien- ja maantieteelliseen kokoelmaan. Kasveja on kotoisin ympäri pohjoista pallonpuoliskoa: kotoisasta Euroopasta, itäisestä ja läntisestä Pohjois-Amerikasta sekä eksoottisesta Japanista ja Kaukoidästä. Yleisöopastuksia järjestetään 28.6.–18.8. keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12 ja 16.

Lue lisää >Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa voi kokea trooppista lämpöä harmaanakin kesäpäivänä.

Vietä sadepäivä tropiikissa

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha
Kasvihuoneet ovat avoinna ti-su.

Sadepäiviltä ei kesällä voi välttyä, mutta yksi Museokortti-kohde tarjoaa lämpöä myös sadepäivinä! jaKaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneissa pääsee ihastelemaan eri leveyspiirien kasvilajistoa ja nauttimaan välimerellisestä ilma, Afrikan aavikosta, savannista ja trooppisesta sademetsästä.
Lue lisää >


Poikkea myös pääkaupunkiseudun muissa kesäkohteissaKoe avaruusajan henkeä Futuro-talossa.

Futuro-talo

Näyttelykeskus WeeGee | Espoo 16.5.–17.9.2023

Näyttelykeskus WeeGeen pihalla komeilee arkkitehti Matti Suurosen (1933–2013) suunnittelema utopistinen Futuro-talo, joka vetää väkeä vuodesta toiseen. Lentävän lautasen näköinen keltainen Futuro on oman aikansa visio, joka kiehtoo edelleen. Toukokuusta 2012 asti Espoossa sijainnut aikansa arkkitehtuurin video on sarjan ensimmäinen kappale. kestosuosikki.
Lue lisää >Wong Ping: Stop Peeping. Video still.

Wong Ping: Stop Peeping

EMMA - Espoon modernin taiteen museo, Espoo | 7.6.–20.8.2023

Hongkongissa asuvan ja työskentelevän taiteilija Wong Pingin (s.1984) Kosketus-näyttelyn mediahuoneen kesäkauden teos Stop Peeping on värikäs animaatio, joka on toteutettu pelkistetyllä populaarikulttuuriin viittaavalla kuvakielellä. Animaation humoristinen kerronta ilahduttaa, mutta teos pitää sisällään patoutumia ja pakkomielteitä. Kepeältä vaikuttava teos käsittelee kehollisuutta, seksuaalisuutta ja sukupuoliasetelmia.

Lue lisää >


Katso Espoon koko näyttelytarjonta tästä >Heureka-päivä kuuluu lapsiperheiden suosituimpiin kesäloma-aktiviteetteihin. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Heureka

Suomalainen tiedekeskus, Vantaa

Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka on vuodesta toiseen etenkin lapsiperheiden kesäreissujen ykköskohteita. Tällä hetkellä Heurekassa pääsee tutustumaan hauskaan ja toiminnalliseen Leikin voima -näyttelyyn, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä leikin merkityksestä ja kannustaa niin pieniä kuin suuria heittäytymään leikin maailmaan. Näyttelyyn rakennetun puutarhan viisi saareketta edustavat erilaisia leikkitieteellisiä luontotyyppejä: hassuttelu, luovuus, seikkailu ja tutkiminen, uskallus sekä välittäminen.

Lue lisää >Kuva: Laila Pullisen veistospuisto ja kotimuseo

LAILASISYFOSFENIX – kuvanveistäjän elämää

Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo, Vantaa | 1.6.2–30.9.2023

Laila Pullinen – veistospuisto & kotimuseo esittelee kuvanveistäjä, professori Laila Pullisen (1933–2015) Vantaan Nissbackan vanhaan kartanomiljööseen luomaa kokonaistaideteosta sekä Laila Pullisen elämäntyötä.

Museon kesänäyttelyssä päästään tutustumaan Pullisen elämään sekä työhön.Esillä on esineistöä hänen ateljeestaan ja yksityiselämästä. Taide ja kuvanveisto olivat kuvanveistäjälle enemmän kuin ammatti. Luomistyön intohimo ja parantava voima on astittavissa musessa. Tutustu Laila Pullisen upeaan kotimuseoon ja sen pihalla oleviin veistoksiin!
Lue lisää >

Katso Vantaan koko näyttelytarjonta tästä >Museokortin matkavinkeistä löydät ideoita ja vinkkejä kesään..

Museokortin matkavinkeistä löydät valmiit reittiehdotukset kesään


Etsitkö päiväretkiä, minilomia viikonloppuihin tai ideoita pidemmille lomille kotimaahan? Koe Saariston rengastie, tunnelmalliset kesäkaupungit ja merellinen Ahvenanmaa.

Museokortin matkavinkeistä löydät museot, luontokohteet ja paikalliset nähtävyydet samasta paikasta. Museokortilla saat myös alennuksia ja etuja kierrosten majoituksista ja ravintoloista.

Katso matkavinkit
 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp