12.12.2022

Ota ilo irti talvesta lhilomalla kotimaassa – katso vinkit talven reissuille!

Aina ei tarvitse lhte kauas pstkseen lomatunnelmiin! Museokortin matkavinkeist lydt ideoita talven kotimaan reissuille ja lhilomille vaikkapa omassa kotikaupungissa. Kuvat: Ella Karttunen.

Nauti vaivattomasta viikonloppumatkasta, tee irtiotto omassa kotikaupungissa ja löydä kulttuurikohteet pohjoisen hiihtoreissuille. Parhaat ideat talven kotimaanmatkoihin löydät Museokortin matkavinkeistä! Museokortilla saat pääsyn yli 350 museoon sekä etuja hotelleista ja ravintoloista.

Museokortin matkavinkeistä löydät ideoita matalan kynnyksen lähiretkiin, virkistäviin kaupunkilomiin ja pidemmille reissuille kotimaassa. Lähde vaikkapa virkistävälle jouluostosmatkalle kaupunkiin tai kierrä Lapin kaikki museot pohjoisen hiihtoreissulla.

Poimimme tähän artikkeliin tärppejä talven reissuille matkavinkeistämme. Yli kolmenkymmenen valmiiksi suunnitellun kulttuurikierroksen joukosta löydät reissuideoita esimerkiksi päivän tai viikonlopun mittaisille minilomille.

Onko edessä pidempi ajomatka joulunviettoon tai pohjoisen hiihtoladuille? Matkavinkkien avulla voit suunnitella oman reittisi ja hakea museot ajomatkasi varrelle. Tauota ajomatkaa ja jaloittele museoiden näyttelyissä, herkuttele museokahvilassa ja hanki ihastuttavat tuliaiset museokaupasta.

Katso matkavinkit


Museokortilla yövyt edullisemmin viihtyisissä hotelleissa

Museokortti on verraton reissukaveri kotimaassa. Saat sillä pääsyn yli 350 museoon sekä matkantekoa helpottavia etuja kumppaneiltamme, kuten alennuksia hotelleista ja ravintoloista. Suunnittele talven matkasi nyt ja varaa majoitukset Museokortti-eduilla ennakkoon! Katso kaikki edut >

Muista myös Museokortin joulutarjous! Nyt Museokortteihin lisäkuukausi kaupan päälle: 12 kk + 1 kk. Osta itselle, anna lahjaksi tai jatka nykyisen korttisi voimassaoloa. Tarjous voimassa 31.12. asti. Osta Museokortti >Kaupunkilomia on helppo tehdä vaikkapa oman kodin lähettyvillä! Lähde päiväretkelle kotikaupungissa tai tutustu naapurikaupungin kulttuurikohteisiin kätevästi Museokortilla. Kuva: Ella Karttunen.

Löydä uusia puolia tutuista kaupungeista – uppoudu kotimaan kulttuurielämyksiin matalan kynnyksen kaupunkilomalla

Viileimmät vuodenajat tarjoavat hyvän syyn vetäytyä sisätiloihin puhuttelevien näyttelyiden äärelle. Kaupunkikulttuurin ystäville matkavinkit tarjoaa ideoita vaivattomiin lomamatkoihin sekä lähiretkiin olipa aikaa päivän, viikonlopun tai pidemmänkin reissun verran.

Lomailla voi myös omassa kotikaupungissa tekemällä päiväretkiä itselle uusiin kohteisiin ja näyttelyihin. Katso kaikki ajankohtaiset näyttelyt täältä ja löydä omat suosikkisi satojen elämysten joukosta.Pääkaupunkiseutu tarjoaa runsaasti elämyksiä myös talveen! Temppeliaukion kirkko on yksi Helsingin rakastetuimmista nähtävyyksistä ja tunnelmallinen vierailukohde erityisesti joulun aikaan. Kuva: Ella Karttunen.

PÄÄKAUPUNKISEUTU

Taidetta, designiä, tiedettä, tähtiä, historiaa, piilotettuja helmiä, arkkitehtuuria, katutaidetta... Pääkaupunkiseudun museot tarjoavat nähtävää jokaiseen makuun. Helsingin, Espoon ja Vantaan kulttuurielämykset ovat helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Pääkaupunkiseudun museoista löydät myös useita hurmaavia kahviloita ja ravintoloita.

Joulutunnelmaa pääkaupunkiseudulla

Koe lämmin joulutunnelma Helsingissä ja Espoossa! Vieraile entisaikojen joulussa ja museoiden joulutapahtumissa, nauti näyttelyistä ja tee uniikit lahjalöydöt museokaupoista. Jouluinen kierros pääkaupunkiseudulla tarjoaa tunnelmallisia hetkiä niin läheltä kuin kauempaakin matkaaville. Katso kierros >

Pakopaikkoja arjesta Helsingin ytimessä

Koe kauneutta ja rauhaa keskellä vilkkainta Helsinkiä! Tällä päiväretkellä vierailet vehreässä puutarhassa, eleganteissa rakennuksissa, historiallisessa huvilassa ja kallioon louhitussa kirkossa. Kierrä kaikki kohteet tai löydä parhaat hengähdyspaikat vaikkapa ostosreissulle. Katso kierros >

Historian merkkipaaluja Helsingissä

Poliittisten ratkaisujen päänäyttämöitä ja suurta urheilujuhlan tuntua! Tee aikamatka Suomen tarinaan, koko kansakuntaa koskettaneisiin tapahtumiin ja menneiden vuosisatojen arkiseen elämään. Katso kierros >

Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeessä

Miksi kokea vain yksi taidemuseo, kun voi kiertää monta? Helsingin keskusta on jokaisen taiteen ystävän paratiisi! Suuret taidemuseot sijaitsevat kaupungin sykkeessä vain kivenheiton päässä toisistaan. Tämä museokierros onkin parhaimmillaan kävellen, nauttien tunnelmallisesta pääkaupungistamme ja sen taideantimista. Katso kierros >

Suomenlinnan kulttuuriaarteet

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on kulttuuriaarre, joka sijaitsee vain lyhyen merimatkan päässä Helsingin keskustasta. Suomenlinna on myös ainutlaatuinen museosaari. Nappaa Museokortti matkaan ja tutustu tähän arvokkaaseen historia- ja kulttuurikohteeseen. Katso kierros >


Museokortti-etuja majoituksista ja herkkuhetkistä:

The Folks Hotel, Helsinki | -15 % majoituksesta ja ilmainen pysäköinti vuorokaudeksi. Viihtyisä hotelli keskeisellä sijainnilla on loistava tukikohta Helsingin kaupunkireissuille. Etu voimassa 31.12.2022 asti. Katso varausohjeet täältä.

Hostel Suomenlinna, Helsinki | -10% majoituksesta. Yövy Suomenlinnan maailmanperintökohteen ainutlaatuisessa tunnelmassa! Katso lisätiedot ja varausohjeet täältä.

Cafe Zoceria Tarvaspää & WeeGee, Espoo | Lasi kuohuvaa ja macaron 7 €. Gallen-Kallelan museon ja Näyttelykeskus WeeGeen yhteydessä sijaitsevat kahvilat kutsuvat museokävijät herkullisten tarjoilujen äärelle.

Ravintola Fame, Helsinki | -10 % alennus ruoka-annoksista ja kahvilatuotteista. Suomalaista ruokaa ja musiikkia Musiikkimuseo Famen yhteydessä sijaitsevassa rennossa ravintolassa. Löydät Famen Pasilan aseman yhteydestä Triplan kauppakeskuksesta.Historiallinen Turku on tunnelmallinen vierailukohde kaikkina vuodenaikoina. Vieraile rakastetussa Turun linnassa sekä muissa historiakohteissa ja löydä unohtumattomat taide-elämykset kaupungin monipuolisissa museoissa. Kuva: Marjo Vänttinen.

TURKU

Astele vuosisatojen takaiseen kaupunkiin, nauti Turun taidemuseoista ja koe joulutunnelmaa historiallisissa kohteissa! Turku on mitä mainioin minilomakohde kaupunkikulttuurin, taiteen ja historian ystäville. Kierrä kaikki kohteet tai poimi rusinat pullasta – Turussa riittää nähtävää useammallekin vierailulle.

Turku, taiteen ystävän tyyssija

Unelmien kulttuuripäivä Turussa odottaa – klassikkoja, nykytaidetta ja musiikkia! Tutustu Turun monipuolisiin taidemuseoihin ja uppoudu taiteen kiehtovaan maailmaan. Tämä kierros ruokkii nälkäisimmätkin kulttuurin ystävät. Katso kierros >

Aikamatkailua Aurajoen rannoilla

Monta ikonista maamerkkiä yhden joen varrella. Suomen vanhimman kaupungin ja samalla koko maan historian eri vaiheisiin tutustuu helposti Turun Aurajokea seuraamalla. Katso kierros >

Majoitusetusi Museokortilla Turussa:

Laivahostel S/S Bore | -10 % majoituksesta. Vietä unohtumaton hostelliyö museolaivassa! Vanhan risteilyaluksen charmia ja tunnelmaa Forum Marinumin ja Turun linnan läheisyydessä.

Hotel Kakola, Turku | -10 % majoituksesta. Turun kaupunkilomien jännittävimmän majapaikan löydät Hotel Kakolasta. Turun entiseen lääninvankilaan rakennetussa boutique-hotellissa näet yhä merkkejä alueen kiehtovasta historiasta.Museokortilla pääset 15 museoon Tampereella. Koe Vapriikki, Muumimuseo, Sara Hildénin taidemuseo ja muut kaupungin upeat kohteet! Tampereen reissuun yhdistät helposti lähiseutujen museot, kuten Serlachius-museot Mänttä-Vilppulassa, Kimmo Pyykkö -taidemuseon Kangasalla ja Suomalaisen kirjan museo Pukstaavin Sastamalassa. Kuva: Marjo Vänttinen.

TAMPERE

Tampere tarjoaa kaupunkilomailijalle uniikkeja kokemuksia ja rentoa tunnelmaa. Museoiden näyttelyissä tutustut mielikuvituksellisiin teemoihin aina muumeista peleihin sekä vakoiluun - unohtamatta kaupungin kiehtovaa teollisuushistoriaa sekä upeita taidenäyttelyitä.

Tampereen seudun sykähdyttävät taide-elämykset

Taiteen ystävillä on lukuisia syitä matkata Tampereen seudulle. Alueen taidemuseot ovat vertaansa vailla: nykytaidetta, klassikoita, satumaailmaa ja arkkitehtonisia helmiä. Tällä kierroksella matkaat taiteen mukana Tampereen keskustasta Mäntän metsäisiin järvimaisemiin. Koe mm. loppuvuoden puhutuimpiin näyttelyihin kuuluva, Thomas Houseago – WE with Brad Pitt & Nick Cave -näyttely, joka on esillä Sara Hildénin taidemuseossa 15.1.2023 asti. Katso kierros >

Näköalapaikkoja teollisuuskaupungin historiaan

Tammerkosken törmän punatiilinen teollisuusmiljöö on tunnettu suomalainen kansallismaisema. Tutustu Tampereella tarinoihin tiiliseinien taustalla ja sukella ensimmäisen suomalaisen teollisuuskaupungin kiehtovaan historiaan. Katso kierros >

Majoitusetusi Museokortilla:

Dream Hostel & Hotel, Tampere | -10% majoituksesta. Kodikas ja hyväntuulinen hostelli & hotelli tarjoaa viihtyisää majoitusta Tampereen ytimessä, vain kivenheiton päässä Muumimuseolta. Etu voimassa 31.12.2022 asti. Katso varausohjeet ja lisätiedot täältä.Kuopion korttelimuseo on tunnelmallinen vierailukohde myös talvisin. Piipahda Minna Canthin salongissa ja tutustu historialliseen puutalokortteliin Kuopion reissullasi. Kuva: Ella Karttunen.

Kaupunkikulttuuria luonnon helmassa Jyväskylässä

Jyväskylä on verraton yhdistelmä kaupunkikulttuuria, upeita harjumaisemia ja joka puolella siintäviä järviä. Alvar Aalto -kohteistaan tunnettu kaupunki lähiseutuineen tarjoaa paljon nähtävää kaikkina vuodenaikoina. Katso kierros ->

Etusi Museokortilla: Urban Hotel Verso, Jyväskylä | -15 % alennus majoituksesta. Hotel Verson viihtyisä majoitus ja yksi Suomen herkullisimmista aamiaisista kruunaa Jyväskylän kaupunkiloman. Katso varausohjeet täältä.

Leppoisa miniloma Kuopiossa

Kuopion vaikuttava museotarjonta antaa sopivasti elämyksiä vaikkapa viikonlopun mittaiselle lomalle. Majoitu mukavasti, nauti alueen herkkuja ja nauti talvisen kaupungin tunnelmasta. Katso kierros ->

Etusi Museokortilla: Boutique Hotel Sawohouse, Kuopio | -10 % majoituksesta, ravintolasta ja tapahtumista. Pieni ja hyväntuulinen Sawohouse toivottaa Kuopion vierailijat lämpimästi tervetulleeksi. Etu majoituksesta voimassa 31.12.2022 saakka, katso varausohjeet täältä.Lappi tunnetaan talviaktiviteeteistaan, mutta pohjoisessa voit kokea myös lukuisia ainutlaatuisia kulttuurielämyksiä. Kuvataiteilija Reidar Särestöniemen elämään, taiteeseen ja upeaan kotitilaan voit tutustua Kittilän Kaukosen kylässä sijaitsevassa Särestöniemi-museossa. Kuva: Krista Ylinen.

Rentoudu Saimaan alueen ja Lapin luonnonläheisissä kulttuurikohteissa

Talven pidemmillä lomilla kannattaa ottaa suunta Lappiin tai Saimaan ympäristöön. Molemmat alueet tarjoavat paljon koettavaa niin museoiden sisätiloissa kuin luonnon helmassa myös talvisin.

Seikkailu lumoavassa Lapissa

Lapin laajojen erämaiden liepeillä kohtaa ainutkertaisia kulttuurielämyksiä. Taianomainen pohjoinen ulottuvuus on läsnä kaikkialla: taiteessa, tieteessä, historiallisissa tarinoissa ja lumoavassa luonnossa. Koe pohjoisen museot Lapin hiihtomatkalla tai laskettelureissulla. Katso kierros >

Kulttuurielämyksiä Saimaan rannoilla

Koe toinen toistaan upeampia kokemuksia Saimaan liepeillä: Punkaharjun kansallismaisemista jylhään Olavinlinnaan, leppoisaan Kuopioon, Varkauden kiehtovaan teollisuuskaupunkiin ja omaleimaiseen Mikkeliin. Katso kierros >LUOMUS - Luonnontieteellinen museo on kaikenikäisten suosikkikohde. Museossa pääset tutustumaan mm. dinosauruksiin ja ällistelemään ryhävalaan valtavaa kokoa. Kuva: Ella Karttunen.

Heureka, Turun linna, Muumimuseo… runsaasti mukaansatempaavaa tekemistä koko perheen reissuille!

Museot tarjoavat valtavasti hauskaa tekemistä ja nähtävää koko perheelle. Voit matkata kehärataa pitkin taidemuseo Artsista Tiedekeskus Heurekaan Vantaalla, kertomusten kyydissä Tampereella, dinosaurusten maailmaan Helsingissä tai Turun linnan historian pyörteisiin.

Kehärataa pitkin taiteesta tieteeseen

Bongaa katutaidetta, uppoudu universumiin, matkaa ajassa jopa 10 000 vuotta taaksepäin ja astele nostalgisen matkustajakoneen käytävillä. Hyppää lähijunaan ja löydä Vantaan helmet kehäradan varrelta! Katso kierros >

Koko perheen kulttuuriretki Turussa

Vietä perheen kanssa laatuaikaa Turun museokohteissa, joissa viihtyvät niin perheen pienimmät kuin varttuneemmatkin museokävijät. Tällä museokierroksella riittää hauskaa nähtävää ja koettavaa koko viikonlopuksi. Katso kierros >

Lomapuuhaa pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun museot tarjoavat hauskoja elämyksiä, oivalluksia ja runsaasti nähtävää koko perheelle. Löydä kivaa tekemistä lomamatkan jokaiselle päivälle tai nouki sopivimmat lyhemmille retkille. Katso kierros >

Kertomusten kyydissä Tampereella

Mielikuvituksellisia museokohteita faktan ja fiktion ystäville! Tällä kierroksella kuljet tarinasta toiseen muumien, vakoilun, pelien sekä taiteen mukana. Katso kierros >


Katso kaikki matkavinkit: museot.fi/matkavinkit >


Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp