26.10.2022

Kummitusjutut, ihmeotukset ja kurpitsajuhlat – koe museoiden karmivan hauskat halloween-tapahtumat

Museot tarjoavat halloween-viikonloppuna hyytvn hauskoja tapahtumia. Katso vinkit ja poimi omat suosikkisi! Kuva: Paula Virta / Museo Leikki.

Uskallatko bongata museon kaameimmat kummitukset tai osallistua mörköjahtiin? Useissa eri museoissa järjestetään halloween-teemaisia tapahtumia 28.–30. lokakuuta. Poimimme tähän artikkeliin tapahtumia, joissa riittää hauskaa koettavaa kaikenikäisille kauheuksien ystäville.

Toteuta hyytävimmät kuvitelmasi Teatterimuseon naamiotyöpajassa Helsingissä, kuule entisaikojen kummitusjuttuja Sarka-museossa Loimaalla tai koe yö museossa Fiskarsissa. Museoiden hauskat ja jännittävät halloween-tapahtumat tarjoavat viihdykettä viikonloppuun eri puolilla Suomea.

Museokortilla saat pääsyn 350 museoon kautta maan. Katso ajankohtaiset tapahtumat ja näyttelyt ja piristä pimenevää vuodenaikaa museoelämyksillä!Kaapelitehtaan perhepäivässä löytyy ohjelmaa kolmesta eri museosta: Suomen valokuvataiteen museosta, Teatterimuseosta sekä Hotelli- ja ravintolamuseosta. Kuva: Teatterimuseo.

Kaapelimuseoiden perhepäivä: Kummitusjuhlat

Suomen valokuvataiteen museo, Teatterimuseo, Hotelli- ja ravintolamuseo, Helsinki | 29.10.2022 klo 11-15

Hu-huu! Kummitukset, ihmeotukset ja henget ottavat vallan Kaapelitehtaan museoissa. Kolmen museon ohjelmassa on tarjolla jännittäviä työpajoja ja opastuksia koko perheelle. Voit kuvauttaa itsesi dramaattisessa valossa Suomen valokuvataiteen museossa, toteuttaa hyytävimmät kuvitelmasi Teatterimuseon naamiotyöpajassa ja leipoa ihanan kauheita piparkakkuja Hotelli- ja ravintolamuseossa.

Lue lisää >Kummitteleeko Sarka-museossa? Ota asiasta selvää vierailemalla museon halloween-tapahtumassa! Kuva: Suomen maatalousmuseo Sarka.

Entisaikojen kauhutarinoita Sarka-sunnuntaina

Suomen maatalousmuseo Sarka, Loimaa | 30.10.2022 klo 13.00

Sarka-museon teemakierroksella kuullaan vanhoja kummitusjuttuja ja kauhutarinoita. Entisaikaan, kun sadonkorjuu oli saatu suoritettua ja päivät pimenivät kohti talvea, talon väki siirtyi pelloilta ja pihoilta sisätiloihin tekemään puhdetöitä. Töiden lomassa kerrottiin kaskuja ja tarinoita. Varsinkin kummitusjutut ja kauhutarinat olivat suosittuja. Opastus on ilmainen museon asiakkaille, mutta varmista paikkasi ilmoittautumalla ennakkoon. Alle 12-vuotiaat aikuisen seurassa.

Lue lisää >Museo Leikki kutsuu kaikki fantasiahahmot ja halloweenin ystävät tervetulleeksi.

Museo Leikin kurpitsajuhlat

Museo Leikki, Espoo | 29.–30.10.2022 klo 10-17

Museo Leikki viettää Halloween-viikonloppuna naamiaisteemaisia kurpitsajuhlia, jonne kaikki fantasiahahmot ovat lämpimästi tervetulleita! Päivän ohjelmassa mm. Harry Potterin velhosuunnistus, glittertatuointipiste, taikalimatyöpaja sekä pukukilpailu.

Lue lisää >
Mitä tapahtuu museossa pimeän laskeuduttua? Vietä jännittävä ilta Fiskarsin museon halloween-tapahtumassa.

Night at the Museum

Fiskarsin museo, Raasepori | 29.10.2022

Karkin saa, jos uskaltaa! Koe Fiskarsin museo uudessa valossa, kun jotkut nukkuu ja toiset valvoo. Rohkenetko laittaa kätesi laatikkoihin ja arvata mitä siellä on? Ruukin yövahdin seurassa voit lähteä myös mukaan jännittävälle erikoisopastukselle Fiskarsin keskustaan. Yölliseen museoon on vapaa pääsy klo 17-21.

Lue lisää >Vietä Vanhan Porvoon kummitusten yötä Holmin talossa. Kuva: Holmin talo, Porvoon museo.

Museon kummitukset juhlivat

Holmin talo, Porvoon museo | 28.10.2022 klo 17-20

Onko kummituksia todella olemassa? Voit todistaa arvoituksen ratkeamista omin silmin Holmin talossa perjantaina 28. lokakuuta. Vanhan Porvoon kummitusten yön aikana myös museon kummitukset saattavat ilmaantua esille juhlimaan Porvoon museon 125-vuotissynttäreitä.

Lue lisää >Uskallatko osallistua mörköjahtiin tai sukeltaa kummitustunneliin? Visavuoren museon kauhean hauska halloween tarjoaa omatoimista tekemistä ja hirviömäisiä herkkuja. Kuva: Visavuoren museo.

Visavuoren kauhean hauska halloween

Visavuoren museo, Valkeakoski | 29.–30.10.2022 klo 10-16

Visavuoren museolla vietetään hölmön hassua halloweenia. Tarjolla on omatoimista tekemistä, kuten kummitustunneli ja mörköjahti. Kahviosta on saatavilla hirviömäisiä herkkuja. Asianmukainen pukeutuminen on suotavaa sekä lapsilla että aikuisilla. Hirveimmän valokuvan paikan päällä napannut saa yllätyspalkinnon!

Lue lisää >


Kammotusten karnevaali

Heinolan kaupunginmuseo | 29.10.2022 klo 18-20

Heinolan museot ovat mukana Kammotusten karnevaalissa, joka levittäytyy Maaherranpuistoon ja osin myös kaupunginmuseoon. Tapahtumassa perheen pienimmät voivat osallistua jännittävään etsintätehtävään. Suosituksena on ottaa omat taskulamput ja oma aikuinen mukaan.

Lue lisää >


Katso myös syyslomaviikon tapahtumavinkit:


Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp