16.12.2019

Kulttuurin ystv voi ilahduttaa esimerkiksi lahjalipulla teatteriin, oopperaan, tanssiesitykseen tai konserttiin. Museokortti tarjoaa vuoden mittaisen kulttuurimatkan 300 museoon.

Mit antaa joululahjaksi tavaran sijasta? Kokosimme 10 parasta aineetonta lahjaideaa

Turhien tavaroiden täyttäessä kaapit moni toivoo joululahjaksi jotain aineetonta. Lahjana toimii niin lupaus laatuajasta, lastenhoitoapu kuin vaikkapa lippu suosikkiartistin keikalle. Museokortti puolestaan tuo kulttuurielämyksiä koko vuodeksi. Lue 10 vinkkiä aineettomista lahjaideoista.

1. Museokortista kulttuuria koko vuodeksi

Museokortin joululahjaksi saava pääsee vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle, joka tuo aineettomia elämyksiä aina seuraavaan jouluun asti. Museokortti sopii lahjaksi kenelle vain – monikäyttöinen kulttuurikortti avaa ovet 300 ainutlaatuiseen museoon ympäri Suomen. Museoissa on tarjolla myös runsaasti opastuksia ja tapahtumia, kuten taiteilijatapaamisia, keskustelutilaisuuksia ja teemaohjelmaa.

Kulttuurin kokeminen yhdessä on kaksin verroin mukavampaa – osta Museokortti itsellesi sekä ystävällesi ja käykää kerran kuussa yhdessä museokierroksella. Näin Museokortti-joululahja takaa säännöllisesti laatuaikaa yhteisen kulttuuriharrastuksen parissa.

JOULUTARJOUS: Museokortteihin nyt lisäkuukausi kaupan päälle (12+1=13kk). Osta lahjaksi tai jatka nykyisen kortin voimassaoloa verkkokaupassamme. Kampanja on voimassa 31.12.2019 asti.

Hyödynnä joulutarjous ja osta Museokortti lahjaksi >


2. Anna tavaraa arvokkaampi lahja – lupaus yhteisestä ajasta

Hektinen arki vie helposti mennessään, ja edes kahvitreffien sopiminen ystävän kanssa voi olla vaikeaa. Vie joululahjana ystäväsi suosikkikahvilaanne, pitkälle sunnuntaikävelylle luonnon ääreen tai vaikkapa museokierrokselle uuteen näyttelyyn. Joululahjassa monelle ei tärkeintä ole suinkaan paketin koko, vaan osoitus välittämisestä.

3. Tarjoa joululahjaksi apuasi

Miten voisit auttaa läheistäsi? Olisiko lastenhoitoapu tarpeen ja oma aika tervetullutta? Voisitko auttaa viherkasvien hoidossa tai ottaisitko lemmikkieläimet hoitoon, kun ystäväsi lomailee? Vai pyöriikö nurkissa liikaa tavaraa, ja ilahtuisiko hän kodin perusteellisesta siivous- ja kierrätysavusta? Askartele kortti, johon kirjoitat mitä apua läheisellesi lupaat antaa.

4. Anna lahjaksi pala kulttuuria

Kulttuurin ystävää voi ilahduttaa lahjalippu teatteriin, oopperaan, tanssiesitykseen tai konserttiin. Onko hänellä suosikkinäyttelijää tai -artistia? Rakastaako hän tanssia tai oopperaa? Yllätä hänet viemällä hänet katsomaan uutta kiinnostavaa esitystä tai konserttia.

5. Lahjoitus humanitaariseen apuun on kaunis aineeton lahja

Lahjoittamalla humanitaariseen apuun autat kehitysmaiden ihmisiä sekä ilahdutat läheistäsi aineettomasti. Monien hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta voi tehdä erilaisia lahjoituksia hädässä oleville. Lahjoittaa voi esimerkiksi vuohen tai koulutarpeita kehitysmaahan tai tukea katastrofirahoitusta.

6. Lisää aikaa harrastukselle tai uusi yhteinen harrastus

Käykö ystäväsi laulutunteilla, kuntosalilla tai harrastaako hän joogaa? Joululahja voi myös olla läheisen harrastuksen jatkaminen. Pidennä kuntosalijäsenyyttä, jatka Museokortin voimassaoloa tai anna lahjakortti harrastustunteihin. Jos harrastuksia ei ole, aloittakaa yhdessä uusi harrastus. Yhteinen harrastus, vaikkapa kulttuurin tai liikunnan parissa, parantaa hyvinvointia ja lisää yhteistä aikaa läheisen kanssa.

7. Laatuaikaa ruoan äärellä

Anna ystävälle, kumppanille tai muulle läheiselle lahjaksi illallinen suosikkiravintolassanne. Vaihtoehtoisesti voit kokata itse illallisen, ja voitte viettää rauhallisen koti-illan, mikä voi olla mukava pysähtyminen kiireisen arjen keskellä.

8. Opeta ystävällesi taito, jonka sinä osaat jo

Oletko mestari merimiessolmuissa, kansantansseissa tai shakissa? Onko sinulla hallussa huippuruokaresepti? Soitatko kitaraa tai tiedätkö kaiken jonkin aiheen historiasta? Opeta ystävällesi lahjaksi uusi taito. Tämä lahja voi olla mitä vain, jonka opettelemisesta hän ilahtuisi. Voit jopa järjestää läheisellesi aiheesta ”kurssin”, jossa tapaatte kerran viikossa tai kuukaudessa harjoittelemisen merkeissä.

9. Muista läheistä kirjeellä tai runolla

Kirjoita läheisellesi runo tai kirje, jossa kerrot, kuinka tärkeä hän on sinulle esimerkiksi muistellen parhaita yhteisiä muistojanne. Jos musisointi on sinun juttusi, voit myös säveltää laulun hänelle.

10. Vietä ilta hemmottelun merkeissä

Kukapa ei kaipaisi pientä hemmotteluhetkeä? Anna lahjaksi hartiahieronta tai laittakaa kurkut silmille kuunnelleen rentouttavaa musiikkia. Vaihtoehtoisesti voit antaa lahjakortin kylpylään tai hierontaan.

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp