Linja-autonkuljettaja Olli-Veikko Ojanen kannattelee jättimäistä Museokorttia.

Museokortti ja Expressbus yhteistyöhön: museomatkat kaikkien aikojen kesähintaan 10 eurolla

Museokorttia näyttämällä kaikki matkat Expressbus-vuoroilla maksavat vain 10€ koko kesän ajan. Helsingistä aukeaa myös suora bussiyhteys museokeskus Vapriikkiin Tampereelle.

Kulttuurinnälkäiset pääsevät kesällä edullisille, ympäristöystävällisille museokierroksille kotimaassa. Noin 200 000 keltaisen kortin omistajalle tarjoutuu houkutteleva mahdollisuus tutustua museoiden upeisiin sisältöihin eri puolilla Suomea.

Kaupunkien väliset bussimatkat maksavat Expressbus-vuoroilla Museokorttia näyttämällä vain 10€ koko kesän (3.6.–31.8.2019). Edun saa ostamalla matkalipun kuljettajalta ja näyttämällä ostotilanteessa keltaisen Museokorttinsa. Etu ei ole saatavilla verkkokaupasta.

– Vaikkapa Vaasasta pääsee Helsingin museoihin vain 10 eurolla. Sama pätee tietysti myös toisin päin. Kynnys tutustua upeisiin museokohteisiin eri puolilla Suomea on nyt todella matala, pohtii Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

Expressbus tavoittaa yhteistyön ansiosta potentiaalista asiakaskuntaa, jolla on hyvä syy matkustaa kotimaassa. Reittiverkoston kohdepaikkakunnilla sijaitseville museot voivat houkutella kävijöitä eri puolilta Suomea.

– On hienoa päästä tarjoamaan museokierroksille paras mahdollinen kulkumuoto, kertoo Expressbusin yhteyshenkilö Juha Mustonen.

Voimakkaassa kasvussa oleva kotimaanmatkailu kiinnostaa tuoreen kyselytutkimuksen mukaan entistäkin enemmän. Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys Suoma ry:n teettämän kyselytutkimuksen mukaan tulevana kesänä jopa 74 prosenttia suomalaisista aikoo matkustaa kotimaassa.

Erityisesti nuoret liputtavat kotimaanmatkailun puolesta. Keskustelu ilmastonmuutoksesta on vaikuttanut eniten heidän matkavalintoihinsa.

Katso edun piiriin kuuluvat reitit ja aikataulut ExpressBusin sivuilta. ExpressBus -vuoroja liikennöivät Länsilinjat, Paunu ja Pekolan liikenne.

Suora bussiyhteys Helsingistä museokeskus Vapriikin eteen

Helsingistä lähtevä Expressbus-pikavuoro kuljettaa matkustajat suoraan Vapriikin eteen kolmena päivänä viikossa. Tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.15 Helsingistä lähtevä pikavuoro jatkaa Tampereen linja-autoasemalta Vapriikin eteen (4.6–11.8). Tämäkin matka maksaa 10€ ja edun saa ostamalla matkalipun kuljettajalta ja näyttämällä ostotilanteessa keltaisen Museokorttinsa.

A) Expressbus-vuorot kaupunkien välillä

• Museokortti-etu voimassa koko kesäkauden: ma 3.6–31.8.2019
  • Matka kaupunkien välillä suuntaansa vain 10€.
  • Edun saa ostamalla lipun kuljettajalta ja näyttämällä keltaisen Museokorttinsa. Etu ei ole saatavilla verkkokaupasta.
  • Alennus esimerkkeinä:
    • Kun matkustaa Helsingistä Hämeenlinnaan (tai toisin päin), lippu maksaa 10€.
    • Kun matkustaa Helsingistä Tampereelle (tai toisin päin), lippu maksaa 10€.
    • Kun matkustaa Helsingistä Vaasaan (tai toisin päin), lippu maksaa 10€.
    • Kun bussia pitää vaihtaa kahden kaupungin välillä, onko hinta myös tällöin 10€?
      • Kyllä, jos yhteys on suora – eli jossain on ns. ”välitön vaihto”. Jos asiakas ostaa ensin Helsinki-Tampere matkan ja haluaisi jatkaa myöhemmin Jyväskylään, tällöin hinta on 10€+10€ = 20€. Mutta jos vaihto on suoraan linja-autoasemalla ja lippu on ostettu vaihdollisena, on hinta 10€.

B) Museobussi Helsinki-Vapriikki

• Helsingistä pääsee suoraan Vapriikin eteen tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin 4.6–11.8.2019.
  • Helsingistä lähtevän Expressbusin (Paunun pikavuoro) kyytiin pääsee ti, ke ja to kello 9.15 Kampin linja-autoaseman laiturilta 20. Bussiin pääsee myös seuraavilta pysäkeiltä kyytiin: Oopperatalo Mannerheimintie, Töölön tulli, Ruskeasuo, Haaga Metsäläntie sekä muilta pysäkeiltä matkan varrella.
  • Museobussi saapuu Tampereen linja-autoasemalle klo 11.50, josta jatkaa Museokeskus Vapriikille, jonne saavutaan klo 12.00.
  • Matka suuntaansa 10€.

Museot.fi 23.5.2019

Facebook-arvioita Museokortista

"Tärkein innovaatio sitten höyrykoneen."

"Kätevä ja helppokäyttöinen avain kulttuurikatselmuksiin!"

"Museokortti on loistava keksintö. Mainio lahja myös ystävälle, jolla on jo kaikkea."

"Innostaa myös kotimaan matkailuun. Ollaan käyty paikoissa joihin ei muuten olis tullut lähdettyä. Antaa sisätöä ja merkitystä elämään."

"Kiva kun mahdollistaa  pienetkin piipahtelut: voi palata jatkamaan toisella kertaa – samalla rahalla."

"Museokortti on aivan helmi! Madaltaa kynnystä mennä useampiin museoihin, kuin muuten tulisi mentyä. Avartaa siis maailmankatsomusta ja kulttuurin tuntemusta olemalla vain se pieni keltainen kortti. "

"Loistava keksintö, joka innostaa poikkeamaan museoissa."