Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Microsculpture. Levon Biss - Muotokuvia hynteisist

Kuopio museum, Kuopio

  • 15.2.2022–14.8.2022

Hynteisten monimuotoisuus ja mestarillinen sopeutumiskyky esill ennennkymttmll tavalla.

 
Sternotomis-suvun vriks sarvijr.

Palkitun brittilisen valokuvataitelijan Levon Bissin otokset esittvt Oxford University Museum of Natural History -museon hynteisnytteet kirjaimellisesti uudessa valossa. Teosten valtava koko ja tarkkuus paljastavat pienimmtkin yksityiskohdat, jotka muuten jvt ihmissilmilt nkemtt. Nyttelyn nimi Microsculpture” tarkoittaakin hynteisten pinnan hienorakenteita.

Hynteisten hienorakenteet ja vrit eivt ole pelkki koristeita, vaan ne auttavat elimi sopeutumaan erilaisiin olosuhteisiin. Ern kovakuoriaisen kirkkaanvalkoinen pinta heijastaa tehokkaasti auringonvaloa. Jotkut heinsirkat muistuttavat vaatimatonta kuollutta lehte sek vriltn ett muodoltaan, toisaalta monet hynteiset ovat uskomattoman vrikkit. Vaaraton krpnen saattaa nytt erehdyttvsti myrkkypistiiselt.

Microsculpture yhdist luonnontieteen taiteeseen ja teknologiaan. Levon Biss on koonnut jokaisen nyttelyss esill olevan valokuvan yli 8000 erillisest, mikroskooppiobjektiivin avulla otetusta kuvasta. Yhden valmiin teoksen ksittelyyn on mennyt viikkoja. Valtavan kokoiset valokuvat nostavat hynteisten monimuotoisuuden ja mestarillisen sopeutumiskyvyn esille ennennkemttmll tavalla.

Pienen kokonsa vuoksi hynteisten merkityst usein aliarvioidaan. Todellisuudessa hynteiset ovat maailman runsaslajisin ja monimuotoisin eliryhm, ja ne ovat elintrke osa ekosysteemien toimivuutta. Jos hynteiset katoaisivat, se olisi mys ihmiskunnalle mittaamaton katastrofi.

Berätta för dina vänner!

Museets kontaktuppgifter

Kuopio museum
Museokatu 1, 70100 Kuopio

(017) 182 603

Museets hemsida

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Kuopio museum, Museokatu 1, 70100 Kuopio


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

13/7/0

Betalningssätt

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, SmartumPay, Smartum-setelit, EdenRed-kortti, EdenRed-setelit, ePassi, Tyky-setelit

öppet

Må  Stängd
Ti 10:00-17:00
On 10:00-19:00
Tu 10:00-17:00
Fr 10:00-17:00
Lö 10:00-17:00
Sö 10:00-17:00

Näyttelyn tekstit kielillä