Webbplatsen uppdateras. Det här är en betaversion.
 
Utställning
 Inträde med Museikortet
 

Kaksoiskotka - Esineistöä tsaariajalta

Hiekkas konstmuseum, Tampere

  • 12.3.2020–17.1.2021

Tsaarien ajan hopeaa, posliinia, huonekaluja, valokuvia ja maalauksia Pyynikinlinnasta, yksityiskokoelmista ja Hiekan taidemuseon omista kokoelmista.

 

Näyttely sisältää monipuolista esineistöä, joista osa ei ole ollut koskaan aikaisemmin esillä. Ensimmäistä kertaa yleisölle esitellään muun muassa osa Kustaa Hiekan hankkimasta kahdesta grafiikansalkusta, jotka sisältävät yhteensä sata litografiavedosta Tretjakovin gallerian maalauksista. Viktor Vasnetsovin suunnittelema Tretjakovin gallerian kansallisromanttinen julkisivu valmistui Moskovassa 1904, ja albumit painettiin samoihin aikoihin. Vasnetsov oli venäläisen kansallisromanttisen suuntauksen avainhenkilö. Näytteillä on lisäksi kaksi Vasnetsovin suunnittelemaa illallismenua, jotka liittyvät Nikolai II:n kruunajaisiin.

Ensimmäistä kertaa esillä ovat myös kaksi Nikolai I:n lempityttären suuriruhtinatar Aleksandran myötäjäislahjaksi saamaa illallislautasta. Ne kuuluvat pöytäkalustoon, jonka Keisarillinen posliinitehdas valmisti vuonna 1844. Lisäksi esitellään kansalle jaettuja keisarillisia muistomukeja, joita tehtiin mm. kruunajaisten ja häiden kunniaksi. Pyynikinlinnan kokoelmista näyttelyyn on lainattu kuusi Venäjän keisareita esittävää maalausta, jotka niin ikään ovat olleet harvoin esillä yleisölle.

Berätta för dina vänner!

Print version

Museets kontaktuppgifter

Hiekkas konstmuseum
Pirkankatu 6, 33210 Tampere

050 523 7251

Museets hemsida

Inträdesavgifter

Inträde med Museikortet
Inträde med Museikortet

12/6/0 €

Betalningssätt

Museokortti, korttimaksu, käteinen, Smartum Kulttuuriseteli, Tyky-Kuntoseteli+

öppet

Må  Stängd
Ti 15:00-18:00
On 15:00-18:00
Tu 15:00-18:00
Fr Stängd
Lö Stängd
Sö 12:00-15:00

Öppen annars också enligt överenskommelse, men inte på lördagar (på sommaren 2020 bara de angivna öppettiderna). Stängt under helgdagar och dag före helg.

Näyttelyn tekstit kielillä